Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért panaszkodnak a friss...

Miért panaszkodnak a friss diplomások hogy nem kapnak munkát és ha igen akkor is csak éhbérért kell dolgozniuk?

Figyelt kérdés
Én most végeztem az egyetemen villamosmérnöki mesterdiplomával, fent vagyok a linkedinen és naponta többen is megkeresnek álláshírdetéssel 500+ kezdő fizuval. A legtöbb diplomástól mégis azt hallom hogy nem találnak munkát és kevés a fizetés. Miért van ez, nem regeltek linkedinre?
2019. júl. 2. 23:10
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
96%

"naponta többen is megkeresnek álláshírdetéssel 500+ kezdő fizuval"

nettó vagy bruttó? Én fent vagyok, valahogyan senki sem keresett még meg.

2019. júl. 2. 23:14
 2/22 A kérdező kommentje:
Bruttó. Milyen végzettséggel vagy fent?
2019. júl. 2. 23:17
 3/22 anonim ***** válasza:
98%

Íme egy újabb kisebbségi komplexusos szerencsétlen, aki szapulni akar gy sort a mai fiatalokon. Aztán miután elmagyarázod neki, hogy nem mindenki villamosmérnök, beböfögi, hogy nem büfé-ruhatár szakra kellett volna járni és ettől jól érzi magát, hogy jól odamondhatott.

Ne fáradj ismerjük a fajtád.

Akkor voltál te villamosmérnök, amikor én gyöngyhalász. Gyönge próbálkozás

2019. júl. 2. 23:24
 4/22 anonim ***** válasza:
95%

"Bruttó. Milyen végzettséggel vagy fent?"

Gazdaságinformatikus, mondjuk sok minden más is befolyásolhat, például lakhely.

A másik dolog, hogy Miskolcon tanultam és több villamosmérnököt is ismerek, így tudom, hogy egy álláshirdetés, megkeresés még nem garancia arra, hogy felvesznek.

2019. júl. 2. 23:33
 5/22 anonim ***** válasza:
32%

A diplomák 90%-a nem ér lószart sem.

Hacsak nem vagy gépész/villamos/mechatronikai/építész mérnök vagy programozó akkor nem fogsz könnyen elhelyezkedni.

Vannak olyan diplomák amivel annyit sem kapsz mint egy 8 osztályos árufeltöltő,pl.közigazgatás,tanári diplomák stb.

2019. júl. 2. 23:48
 6/22 October15 ***** válasza:
93%

Baromi egyszerű: Ha olyan szakra mentél ami kutatással foglalkozik akkor ma délelőtt után az eddigi ~10% esélyed arra, hogy a PHD után is a pályán maradhatsz kb 2%-ra csökkent. :D [MTA bedarálása.]

Értem tehát multhéten volt a diplomaosztód de neked már egy rahedli 500k bruttós ajánlatod van. :D Ez alaphangon igazán hihető sztori :P [khm nem] kérdés, hogy akkor miért van még fent linkedinen.... oh wait mert állásod az még nincs.

2019. júl. 3. 00:27
 7/22 anonim ***** válasza:
Én udvaros segédi gyorstalpalót végeztem, mégse kellek a kutyának sem. Meg van egy félbehagyott gyepmesterim is, de azt nem fejeztem be, mert nem bírtam gyomorral.. Ilyen referenciákkal lehet esélyem jó melóra?
2019. júl. 3. 03:23
 8/22 anonim ***** válasza:
93%

Én is mérnök vagyok, szerintem egyértelmű, hogy a mi szakmánk kiemelkedően jól fizet és keresett.

De az is egyértelmű, hogy nem lehet mindenki mérnök, rengeteg más szak van, amivel tök fontos munkát lehet végezni és egyáltalán nem fizetik meg.

Te is lehettél volna villamosmernok helyett matek-fizika tanár. Kereshetnél nettó 140-et,milyen jó lenne, ugye?

2019. júl. 3. 07:03
 9/22 anonim ***** válasza:
90%
8# vagyok, ráadásul nem friss diplomás vagy, az alapszakos diplomàd már legalább 2 éve megvan..
2019. júl. 3. 07:05
 10/22 anonim ***** válasza:
Én 8 általánossal kapok nettó hatszázat.
2019. júl. 3. 07:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!