Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Miért nem tudnak sokan különbs...

Miért nem tudnak sokan különbséget tenni a menekültek, migránsok, vendégmunkások, turisták és a határontúli magyarok között?

Figyelt kérdés
Szinte mindegyiknek hasonló jelentése van nyelvtanilag. De mindegyiket másokra, más személyekre használjuk. Egyes személyekre sértő a migráns megnevezés. Ezért értik fékre egyesek a kormány komonikációját is. Azok a menekültek, akik az ország szabályait tiszteletben tartva, segítséget kérnek be kopogtatnak. Ezek általában tiszteletben tartják a masik személyt és a másik kultúrájat is . Azok a migránsok, akik a törvényeket nem tiszteletben tartva, megrongálják a határzárat, átjáróházként kezelik az országot, komoly karokat okoznak, veszélyeztetik a közbiztonságot, veszélyeztetik a másik kultúráját. Az utóbbiak nem dolgozni mennek, hanem élőskődni. Ezért is nem jöttek volna sokan közülük Magyarországra, mert itt dolgozni kellett volna. A vendégmunkások pedig nagyon hasonlóak a menekültekhez, mivel ők is a szabályokat tiszteletben tartva dolgozni jönnek, vagy egyébként hazaküldik őket. A turisták pedig azok, akik szintén Magyarországra jönnek, de nem tartózkodnak itt huzamosabb ideig, nem dolgozni jönnek hanem megtekinteni Magyarország nevezetességeit és szépségét. Ezek is tiszteletben tartják a kultúránkat, sőt azért jöttek hogy megismerkedjenek a magyar kultúrával, ugyanúgy tisztelik a szabályokat, és nem jelentenek általában nagyobb kockázatot. A külhoni magyarokat pedig nem is szabadna ide sorolni, mivel ők magyarok. Attól még hogy az elszakított részeken születtek, ők ugyanúgy otthon vannak, a kultúránk, a nyelvünk, a szokásaink, és a gyökereink is azonosak. Legjobban ahhoz lehet ezt hasonlítani, hogy mikor valaki kiköltözik egy masik idegen országba, és ott születik meg az unokája, az attól még magyar lesz, magyar gyökerekkel fog rendelkezni, és magyarul is fog tudni beszélni hogyha megtanítsák rá, és magyarnak nevelik.

2019. júl. 2. 17:25
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Az a magyarázkodás, amit te csinálsz. Direkt félre akarod komonikálni mi mit jelent. Szinte már vért izzadsz... Összeszorított fogakkal próbálod azt a másikra eröltetni, ami ferdítés!
2019. júl. 3. 12:32
 22/31 A kérdező kommentje:
Hogy is ne majd te határozod meg, hogy ki jöhet az országba, ki nem. És pont mikor munkaerőhiány van. De többet persze dolgozni nem akarsz, örülj hogy más dolgozik a gyárba helyetted.
2019. júl. 3. 12:35
 23/31 anonim ***** válasza:

Én csak tényeket közlök. Tudom hogy tömegébel engedik át az embereket az állampolgársági vizsgán.

Ha néznél hiradót akkor te is tudnád hogy nincs jó meg rossz migráns. Egyfajta migráns van. Ha te idejössz külföldről és elveszed az ember munkáját vagy lopsz attól még migri leszel. Lesz,,,rom, hogy tudsz magyarul. Nem születtél magyarnak mert te szerbnek születtél.

Nincs munkaerőhiány a k&h adatai alapján. Márpedig az a kormányé, így a legpontosabb. Akkor meg miről beszélünk? Nehogy már idegyere és elvedd a munkát meg a CSOK ot a magyar emberek elől.

A kormány 4 éve kiemelt fontossággal kezeli a migránskérdést. Szerinted ha nem lenne valós veszély akkor miért építették a kerítést?

2019. júl. 3. 17:10
 24/31 A kérdező kommentje:
Te továbbra is nagyon hülye vagy. Senki sem veszi ell a munkád, főleg nem külhoni magyarok. A másik pedig, hogy egyáltalán nincs is szükségük nyelvvizsgára. Esetleg csak akkor, hogyha egy rokona által akarja felvenni az állampolgárságot. A nyelvvizsgát pedig kötelező befelyezni, mivel amit megkap állampolgárságot ugyanúgy el is lehet venni. Hogyha nem tanul meg magyarul például. Ezek az emberek akkor sem migránsok, mivel magyar vér van bennük. És ezáltal a magyar kultúrát is tisztelik, mert az ő kultúrájuk is. Ugyanúgy vonatkoznak rájuk a magyar jogszabályok, mint bárki másra.
2019. júl. 3. 18:17
 25/31 A kérdező kommentje:

"Nem születtél magyarnak mert te szerbnek születtél.".

Tévedsz... Magyarnak születtem, magyar iskolába jártam, a barátaim is mind magyarok, a magyar ünnepeket ünnepeltem. Nem is tanultam meg szerbül, pedig végig volt az iskolában, "szerb mint nem anyanyelv".

2019. júl. 3. 18:23
 26/31 anonim ***** válasza:
23! Vigyázz ez a "kérdező" egy troll! Eddig nem voltam benne biztos, de mostanra egyértelmű.
2019. júl. 3. 18:56
 27/31 A kérdező kommentje:
Mondja az, aki fogcsikorgatva próbálja bizonyítani, hogy a kormány mindent félre komonikál. :D kezetfoghatsz a 23-asal. Szerencse, hogy nem ti vagytok Magyarországon többségbe. Hatalmas bajba lennének a magyarok....
2019. júl. 3. 19:02
 28/31 anonim ***** válasza:
Most jön a személyeskedés, hogy felbosszants másokat és kiugraszd a nyulat a bokorból, de szánalmas...
2019. júl. 3. 19:15
 29/31 A kérdező kommentje:
Itt most jelenleg csak te személyeskedsz.
2019. júl. 3. 19:16
 30/31 A kérdező kommentje:
Én csak közlöm veled a tényeket.
2019. júl. 3. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!