Miért nem tudnak sokan különbséget tenni a menekültek, migránsok, vendégmunkások, turisták és a határontúli magyarok között?
Nem tudom.
Azt tudom hogy menekült szóval nyugaton nagyon visszaéltek, és visszaélnek, rengeteg terroristát engednek be ilyen címen.
Ezért ezt a szót mellőzzük. Akinek menekülnie kéne azoknak helyben kell segítséget nyújtani.
Ehelyett a nyugati szövetségesek még szítják is a konfliktusokat a szerencsétlenek országában, pl. Szíria, Líbia, stb.
https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__magyar-politika__99..
Ezt a kérdést is te irtad ki te bolseviszta libsi.
Azok akik idejönnek erdélyből, azok elveszik a munkát a magyar ember elől. Büdös migráns az összes. 3 mondatot beszél magyarul és azthiszi már magyar. Előbb volt az román mint magyar, csak nem fogja fel az agyad te román migránskutya. Megmondták a hiradóban is hogy a soros veszi a te fajtádnak az állampolgárságot.
Nagyon jó kérdés...volna,amit például jó lenne feltenni a fideszeseknek, akik szándékosan keverik ezeket a kifejezéseket. Nagyon jó kérdés volna, ezt az olyanoktól megkérdezni, mint a kérdező, aki láthatóan nem érti maga sem.
A migráns például azt jelenti például, hogy vándor. Ennyi.
Ha én kimegyek dolgozni pár évre külföldre, akkor én migráns lettem. Csak, hogy bonyolítsam a helyzetet ha én felkerekedek és felköltözök Pestre, akkor is migráns vagyok, belső migráns. Az a probléma, hogy sok egybitesnek kitalálták, hogy vannak a gonosz migránsok, aki ide akarnak jönni és élősködni, éls láthatóan el is hiszik, és máris rosszul használják a kifejezést.
A menekült az az ember, aki menekült státust kap. Pont. Addig legfeljebb menedékkérő lehet, ugyanígy van még oltalmazott is stb.
A baj az, hogy a Fidesz jó szokásához híven hazudik és ferdít a témában, az egész 2015-ös plakátolás, amivel a "migránsozás" mint népszerűség tarhálási mód elindult azzal kezdődött, hogy kidobtak egy olyan plakátot, hogy: Ha Magyarországra jössz nem veheted el a magyarok munkáját.
Ezt azóta vért hugyozva igyekeznek megmegyarázni, hogy hát-hát az az nem is úgy, meg amúgy és különben is van a papíros migráns jó migráns meg van a rossz migráns, meg van a jó vendégmunkás stb.
NEM, NINCS. Az a plakát azt jelentette, amit, Ehhez képest hat nevetségesen, hogy ezerszám jönnek Magyarországra olyan "jó migránsok" akik ugyanúgy elveszik a munkát, de ők kóserek a kormánynak, így meg kell magyarázni, hogy hát aki Magyarországra jön, az nem is migráns. Amivel ugye az a baj, hogy a szó értelme szerint nagyon is az. :-D
Ma a migráns egyfajta mumus lett, kitaláltak egy nem létező ellenséges csoportot, amit bárkire rá lehet húzni, hogy ő a migráns. A migráns a fideszes hitvilág szerint ilyen:
Muszlim, erőszakos, nem dolgozni hanem élősködni jön, papírok nélkül, és minimum naponta erőszakol nőket és titokban terrorista és csak arra vár, hogy mikor robbanthatja föl magát kb. ez a migráns (a fideszmumus migráns) jelentése a mai jobber gondolkodásban. A valóságban meg mindenki, aki elköltözik az migráns.
"Azok akik idejönnek erdélyből, azok elveszik a munkát a magyar ember elől. Büdös migráns az összes. 3 mondatot beszél magyarul és azthiszi már magyar. Előbb volt az román mint magyar, csak nem fogja fel az agyad te román migránskutya. Megmondták a hiradóban is hogy a soros veszi a te fajtádnak az állampolgárságot."
Akik Erdélyből jönnek, azok magyar emberek. Lehet te összekevered őket a románokkal, de ne keverd a szezont a faxommal! Lehet tájszólással beszélnek, de ettől még ugyanúgy magyarok. A munkád pedig nem veszik el, mert ők is oda mennek ahol több a fizetés. Ők is ugyanolyan magyarok, mint te vagy én. Lehet papíron elöször volt román, de ez semmit sem jelent. Főleg mert jogosult a magyar állampolgárságra, ha meg az anyja magyar állampolgár, akkor ő is magyar állampolgár lesz, így ez cáfolja azt hogy román lett volna elöször.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!