Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mit lehetne tenni a Magyar...

Mit lehetne tenni a Magyar emberek "fejével"?

Figyelt kérdés

Bármilyen érdekes is lehet, de kapcsolódik a kérdésköröm a Magyar politikához. Asztalos és lakberendező vagyok. Ugyanakkor hétköznapi Magyar ember is, mint sokan mások. És egy probléma egyre sűrűbben előfordul manapság. Mégpedig:

Mindenki panaszkodik, hogy így a pártok, úgy a vezetők és, hogy ki, hogyan tette tönkre az országot. Melyik párt a felelős és a többi. A szakemberek füle mögött is sajnos sok gond és hiányosság van. Rengeteg inkorrekt és szélhámos, gyorsan anyagi javakhoz jutó szaki van, az által, hogy átverik a megrendelőket, lelépnek a pénzzel, silány minőséget adnak ki a kezükből és a többi.... Ezt senki sem vitatja!

Most nézzünk konkrét példákat szakmai oldalról. Elmegy a hivatását és becsületét fontosnak tartó szakember és felmér egy munkát, szakmai javaslatokat tesz a megrendelőnek és árajánlatot készít részletes kimutatással. Rámegy akár 2 munkanapja is, hogy ezt átláthatóan elkészítse. A megrendelők zöme még arra sem képes sok esetben, hogy megeresszen egy telefont, hogy igen-nem, köszönöm vagy valami hasonló. Vagy egyáltalán, hogy hívja a szakembert, aki volt olyan szíves és foglalkozott az Ő személyes problémájával.

Aki szélhámos, annak bedőlünk, aki számlát ad, egyenesen megmondja, hogy ez van, ezt így és így kellene megvalósítani ahhoz, hogy a termékkel sokáig probléma ne legyen, tartós maradjon...nos azokba meg nagyokat belerúgnak.

A politika tehet e arról, hogy az emberek ilyenekké váltak idehaza, vagy tehetnének az emberek is egy keveset annak érdekében, hogy legalább egymást ne nézzék hülyének és megbecsüljék a különböző munkát végző honfitársait? Bármely munkakörben.

Komolyan érdekel a véleményetek. Mindegyik oldalról. Hogyan tudnánk ezen Mi hétköznapi emberek változtatni, hogy legalább Mi ne legyünk olyanok, mint a mostani vezetői "elitünk"?

A válaszokat tisztelettel megköszönöm!

2010. júl. 9. 21:34
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Drágák a szakemberek. Mivel kevés munkájuk van, így azon az egy-két megrendelőn akarják behozni a havi fixet. Én nemrég burkoltattam a fürdőszobánkat 70000 ft volt, 3 nap alatt csinálta meg a mester. Szted 3 nap alatt 70000-t keresni (persze számla nélkül) nem sok egy kicsit? Mások 1 hónapot dolgoznak ennyiért. És rákerestem a neten, nagyjából ennyiért csinálta volna meg más is.
2010. júl. 9. 22:23
 12/22 anonim ***** válasza:

Drágák a szakemberek. Mivel kevés munkájuk van, így azon az egy-két megrendelőn akarják behozni a havi fixet.

Számla nélkül?

A rezsi akkor is megy, hisz a Tb stb ketyeg.

Persze mikor eszközöket, szerszámokat kell venni, autót fenntartani, stb stb azokat ha lecsíped már nem is akkora buli. És akkor hol vannak a hírdetések, munkaruha, és ezer dollog aminek a 70be benne kell lenni.

Na és persze a szezonális forma, hiszen télen a 3 hó nagyrészben kilőve és a rezsi akkor is jön.

Ha így is össze számolod akkor havi 150-200 tisztán, ami alatt semmi értelme vállalkozózsdizni.

2010. júl. 9. 22:29
 13/22 anonim ***** válasza:

Hát sajnos valóban ez a helyzet, ez ellen csak azt tudod tenni, hogy kitartasz a saját elveid mellett, példát mutatsz másoknak, és segíted a hozzád hasonlóakat. A szüleim sikeresen felküzdötték magukat odáig, hogy elmondhassuk, hogy én egy középosztálybeli családban nőttem fel. Sosem csaltak, sosem loptak, viszont néha ők is koppantak (még hivatalos helyen is). Mit tehettek? Semmit, mentek tovább, a jól elvégzett munka mindig jó cégér volt, és amikor kerestek munkát, szinte csak elégedett referenciát tudtak felmutatni.

Amint megtehették, az asztalost is úgy fizettük meg, hogy mondtuk, számlát kérünk. Most, hogy már én is dolgozok, a megfelelő háttérre támaszkodva sikerült egy tisztességes állást találnom, én is megtehetem azt, hogy minden rendesen, szabályosan kifizetek. Minden kicsiben kezdődik. Nem bulira, hanem felnőtt bérletre költöm a pénzt, nem új mobilra, hanem befizetem a TB-m... mindenkinek a saját döntése, hogy mennyire tér a rendes útra.

És aztán te nyugott lelkiismerettel mondhatod a többieknek, hogy neked van jogod kritizálni a politikát :)

(Bocs, ha kicsit összevissza lett)

2010. júl. 9. 22:33
 14/22 anonim ***** válasza:

"Na és persze a szezonális forma, hiszen télen a 3 hó nagyrészben kilőve és a rezsi akkor is jön."

Hát erről beszélek, hogy az az 1-2 megrendelő fizeti ki az állásidőt is. Nem ezt írtam?

Ha bemész egy pékségbe, akkor Te sem 5000 ft-ért veszel egy kiló kenyeret, mert a héten Te voltál az egyetlen vevő. És gondolod, ha az év minden napjára lenne munkája, akkor lejjebb vinné az árat?

2010. júl. 9. 22:35
 15/22 anonim ***** válasza:
pont ez az nagyon elqrvultak már itt a mesterek. ráadásul kóklerek is mert mindent szarul csinálnak hamar tönkre megy. régen olcsón és jól dolgoztak. hová lettek a becsületes szakemberek? és még ezek panaszkodnak hogy kevés a lóvé. akkor mit szóljon aki fix bérért melózik?
2010. júl. 9. 23:01
 16/22 anonim ***** válasza:

ma 21:54

vágóhídra kerülsz ha igy folytatod :)))

2010. júl. 9. 23:04
 17/22 anonim ***** válasza:

Hát erről beszélek, hogy az az 1-2 megrendelő fizeti ki az állásidőt is. Nem ezt írtam?

Ha bemész egy pékségbe, akkor Te sem 5000 ft-ért veszel egy kiló kenyeret, mert a héten Te voltál az egyetlen vevő. És gondolod, ha az év minden napjára lenne munkája, akkor lejjebb vinné az árat?

Te mekkorát tévedsz!

Tudod kifizeted a gyártáskor keletkező vezteséget és ami rájukszárad azt is, mert egy vállalkozás kiadásaiban ezek is szerepelnek.

Hiszen a burkpló, mert kevés télen a munka, még kell hogy fizesse a Tb.t stb stb.

2010. júl. 10. 00:14
 18/22 anonim ***** válasza:

Szerintem nem lehet tenni semmit, az emberiség a saját sz@rába fog belefulladni. Ez van csak az a gáz, hogy az ártatlanok (ha létezik egyáltalán ártatlan ember a Földön) is megdöglenek mind.

Képzeld csak el az olajkutat amelyiknek nem dugják a lyukát bedugózni, azt mondja a tudós, hogy olajeső fog esni. Micsoda látvány lesz ahogy az ember, a kapzsi hiéna nyakába szakad majd a fekete aranya, összemocskolva mindent. És ez csak egy példa. A lényeg, hogy a jó utat kell járni, becsülettel. Éhen csak nem halunk. ...remélem.

2010. júl. 10. 08:15
 19/22 anonim ***** válasza:

Azok akik nem végeznek becsületes munkát azokat előbb vagy utóbb kiszorítják a szakmából azok akik normálisan dolgoznak.

Pl.: Ha egy asztalossal csináltatnak egy konyhabútort, de ha annál kilátszanak a csavarok, a fiók szorul, vagy éppen az ajtó lóg, akkor többet azt nem hívják, és az ismerősöknek se ajánlják, egy idő után munkája se lesz.

Ha egy normális asztalos csinálja a bútort , akkor azt bátran ajánlják mindenkinek, és visszahívják, 10-15 év múlva ha kell egy új bútor.

Nagyon sok szakember van, de kevés a JÓ szakember. És akiről tudják hogy jól dolgozik azt megfizetik.

A szélhámosokat csak egyféle módon lehet kikerülni, mondani kell nekik hogy mutassanak fel vmi referenciát, vagy csak olyan szakembert kell hívni akit ismerős ajánlott, akinek láttad a munkáját.

Biztos hogy a politika is tehet arról hogy sok a csaló.

Ha én dolgozni fogok és úgy látom hogy hiába adózok, nekem attól csak rosszabb, és a keresetem nagy része adóba megy el. Akkor vállalok fekete munkát mert élni valamiből kell. Minél jobban emelik az adókat, annál kevesebben fogják befizetni, mert kevesebb lesz nekik a haszon.

2010. júl. 10. 08:22
 20/22 A kérdező kommentje:

Most azt gondolom, hogy úgy összességében eléggé korrektek a meglátások a témában. Innen és a másik oldalról is. És remélem az anyázás továbbra is elmarad. :-)

Természetesen magam sem vagyok a szó értelmében szent, hiszen minden munkát nem lehet és nem szabad leszámlázni, mert azonnal tönkremegyek. Hiszen az össz bevétel 70-80%-ka így vagy úgy elmegy. Ami a legfontosabb, hogy az ügyfél és a szaki közti egyesség szigorúan álljon a helyén, hiszen Ők szerződtek le egymással. Legyen papír, garancia és mindenki lásson TISZTÁN, hogy mi mennyibe került és miért.

Bár a mai rendszer nem erre ösztönzi a népet.....

Más a vállalkozói szemszögből, mert valóban sok olyan költség van, amit a szaki így vagy úgy ki fog fizetni, hogy működjön a rendszere. Az asztalos szakma az egyik legköltségesebb és legbonyolultabb szakma. (nem a bútorlapos összecsavarozgatásra gondolok, mondjuk magam 8 évig a faiparban tanultam, képeztem magamat) A legfontosabb a tapasztalat szerintem és hozzá tartozik az is, hogy milyen stílusban beszélgetünk egymással.

Egy helyszíni javításhoz, szereléshez sokszor 5-700ezres szerszámparkot kell kivinni. Egy komolyabb nagy melóhoz 2 milliósat, hogy helyszínen megoldjam minőségben a munkát és a szerszámokat időnként pótolni, javítani is kell, a műhely költségekről már nem is merek szólni....

Én inkább a felfogás oldaláról közelítem meg a témát. Jó jó, hogy kevés a pénz ez tiszta sor. De mi a köze a politikához (pártoknak) annak, hogy egymás szemébe hazudunk vagy igazat mondunk? Az nem kerül direktben pénzbe. Ha meg nem változtatunk soha ezen a mai "egymással állunk háborúba" felfogáson, akkor semmi sem fog változni, bárkik is legyenek hatalmon éppen.

A legnagyobb átverések, lehúzások önkormányzatoknál, állami hivataloknál vannak. Egyik napról a másikra hivatalosan bebuktatnak egy akármilyen komoly vállalkozást azzal, hogy nem fizetik ki. Zéró! És a szomorú, hogy megtehetik legálisan.

Egy ilyet, konkrétan a napokban saját magam hallottam és tapasztaltam az "egyik" megyeszékhelyen. Egy régi és jól menő, kivitelezői céget áldoztak fel a magánzseb és a "tisztes politika" oltárán.

Hol van a törvény, a tisztesség és az igazság szolgái, akiknek kötelességüknek kellene lenniük, hogy még saját maguk vezetői rétegéből is kiszórják, azokat, akik hiteltelenné teszik/tehetik őket. Akármelyik politikai oldalról is van szó. Na ez a gond! Ezt érzi mindenki ugye?

A politika nem védi meg azokat, akik JÓ szakemberek szeretnének lenni. Vagy dugod a borítékot az 1 millával, vagy nem kapod meg a munkát. Nekem így nincs és nem is lehet munkám..., talán a legelső hozzászólónak van igazsága. És szomorúan mindig ehhez a következtetésre jutok. Meg kell tanulnom egy nyelvet és nekem is elmenni innen családostul. Mert itt nem becsülik meg a határidőre dolgozó szakit és azt sem becsülik, ha megfizethető maradsz és pláne nem, hogy a munka végén a kialkudott összeg marad is. És igen a 70-80 ezerből élők nettó fizetéséből, belátom, hogy nehéz fizetni a szakmunkát. De nekünk is költségeink vannak és élnünk kellene. Tehát marad az eredeti kijelölt út. Eltűnnek a jó szakik és lassan egy ember sem marad akik felépítené a házat vagy beverné a szeget a falba.

Úgy látom, hogy az emberek fejében van válság. Nagyon nagy válság. Lehet, hogy annak az istálónak dőlnie kellene már?

Rengeteg rokonom, ismerősöm, gyerekkori barátom már nincs idehaza. Már értem, hogy miért. Tudjátok, csak az a baj, hogy a becsületességbe már bele lehet dögölni. A mi 30-40 közötti generáció meg nem lát jövőképet. Így el fogunk tűnni.

Pénzbe nem kerül, hogy egymás szemébe megmondjuk az igazat és ez a megrendelőre és a szakikra is igaz...kellene, hogy legyen.

Nem tudom, hogy mi lesz ennek a "játéknak" a vége, de látom, hogy semmi jó.

Végre önmagunkba kellene nézni mindkét oldalról és eldöntenünk, hogy hűek maradunk e a vezetői elitünk és a romlott történelmi szellemiségünkhöz vagy más irányt váltunk és elhatárolódunk tőlük, kivetjük magunkból ezt a fertőt.

Szép szavak ezek tudom, csak az élettapasztalat már azt mondatja velem, hogy sajnos nem ez fog bekövetkezni, hanem a gyászos és keserű vég, ahogy az jellemző volt mindig is az emberre magára. (faji, politikai hovatartozástól függetlenül)

Köszönöm a meglátásokat, hozzászólásotokat.

2010. júl. 10. 10:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!