Mit lehetne tenni a Magyar emberek "fejével"?
Bármilyen érdekes is lehet, de kapcsolódik a kérdésköröm a Magyar politikához. Asztalos és lakberendező vagyok. Ugyanakkor hétköznapi Magyar ember is, mint sokan mások. És egy probléma egyre sűrűbben előfordul manapság. Mégpedig:
Mindenki panaszkodik, hogy így a pártok, úgy a vezetők és, hogy ki, hogyan tette tönkre az országot. Melyik párt a felelős és a többi. A szakemberek füle mögött is sajnos sok gond és hiányosság van. Rengeteg inkorrekt és szélhámos, gyorsan anyagi javakhoz jutó szaki van, az által, hogy átverik a megrendelőket, lelépnek a pénzzel, silány minőséget adnak ki a kezükből és a többi.... Ezt senki sem vitatja!
Most nézzünk konkrét példákat szakmai oldalról. Elmegy a hivatását és becsületét fontosnak tartó szakember és felmér egy munkát, szakmai javaslatokat tesz a megrendelőnek és árajánlatot készít részletes kimutatással. Rámegy akár 2 munkanapja is, hogy ezt átláthatóan elkészítse. A megrendelők zöme még arra sem képes sok esetben, hogy megeresszen egy telefont, hogy igen-nem, köszönöm vagy valami hasonló. Vagy egyáltalán, hogy hívja a szakembert, aki volt olyan szíves és foglalkozott az Ő személyes problémájával.
Aki szélhámos, annak bedőlünk, aki számlát ad, egyenesen megmondja, hogy ez van, ezt így és így kellene megvalósítani ahhoz, hogy a termékkel sokáig probléma ne legyen, tartós maradjon...nos azokba meg nagyokat belerúgnak.
A politika tehet e arról, hogy az emberek ilyenekké váltak idehaza, vagy tehetnének az emberek is egy keveset annak érdekében, hogy legalább egymást ne nézzék hülyének és megbecsüljék a különböző munkát végző honfitársait? Bármely munkakörben.
Komolyan érdekel a véleményetek. Mindegyik oldalról. Hogyan tudnánk ezen Mi hétköznapi emberek változtatni, hogy legalább Mi ne legyünk olyanok, mint a mostani vezetői "elitünk"?
A válaszokat tisztelettel megköszönöm!
1: a magyar kis kezdőbetű
2: Ezt én is tapasztaltam, egy egészen más, szellemi munkaterületen. Van egy jó mondás: " Magyarországon a quo vadis nem érvényesül!" Ezt kell megjegyezni. Egyszerűen, annyira megszokták sokan, hogy "valami mindig van" "mindig lehet ügyeskedni" "van más megoldás" hogy már abban sem lehet bízni, hogy ha érdeke az illetőnek, hogy csináljon valamit, akkor lépni fog.
3: Mit lehet tenni? Őszintén? Asztalos vagy, meg lakberendező, momentán nem hiszem, hogy egy nyelv megtanulása komoly gond lenne, le kell lépni. Ennyi. Egy jó asztalosért két kézzel kapnak nyugateurópában/ az usában.
Szerintem úgy tudnánk leginkább elősegíteni a jobbulást, hogy jelenlegi állapotunkban igyekszünk minél inkább előrébbhozni az összeomlást.
Igen, jól mondom, viccen kívül így gondolom.
Az emberek teljes mértékben elállatiasodtak, olyanok lettek, mint az istállóban egymás mellett álló tehenek, akik ha kapnak valamit enni, akkor igyekeznek minél többet habzsolva elzabálni a másik elől.
Ha egy tehén abbahagyná és próbálná meggyőzni a többieket, hogy ez így nem megy, miért kellett idáig süllyednünk, hogy nyomorult tejelőgépek legyünk, akkor tehéntársai beleröhögnének a képébe és felzabálnák az ő részét is nem törődve társuk további sanyarú sorsával.
Ellenben, ha az a tehén, aki változtatni akar, kirúgja az istálló ajtaját, az istállót pedig felgyújtja úgy, hogy a többiek nem tudnak róla, hogy ő volt, akkor a tehenek kimenekülnek a lángoló istállóból, és elmennek jó messzire, hogy közös erővel új életet kezdjenek immáron szabadon.
Itt a másik oldal:
Nekem van egy nagyon jó asztalosom, mindent Vele csináltattam. Nem olcsó, de számlát még egyszer sem ajánlott fel. Rendszeresen késett, nem napokat, hanem hónapokat. Hiába kerestem másik asztalost, minden ismerősöm azt mondta, hogy az Ő asztalos ismerőse is baromi ügyes, de ugyanolyan megbízhatatlan. Anyukámnál is dolgozott egy asztalos, Ő sem jött időben és nem is telefonált. Úgyhogy nem feltétlenül mindenki olyan megbízható, mint Te(sőt). Mondjuk ez a linkség legtöbb magyar vállalkozóra jellemző.
Egyetértek az előző válaszolóval, a mi asztalosunkra is illik a leírás.
De ne értsd félre, én nagyon tisztelem ezt a munkát, ettől függetlenül aki link (bármelyik oldalról is), az link.
A szar akkor is szar, ha narancs, meg akkor is ha piros. Mostmár a politikához is kapcsolódik. :)
Nincs pénz az országban.
Legalább is annyi hogy ne csak az árát nézzék a szolgáltatásoknak semmiképp.
Az hogy minden számla nélkül készül, azért van mert az adóelkerülés és a feketemunka már beépült a versenyképességbe. Egyszerűen egy szolgáltató rezsi óradíja nem is lehetne 3000Ft alatt ha mindent hivatalosan csinálna, csak hogy akkor nem csinálna semmit mert átlagban 1200-1800között mozog.
Szomorúan közlöm, ma Magyarországban max a 10% szerencsésebbje tud normális munkát piacképesen kiadni a keze közül. Vagy beletörődsz hogy az elfogatható kategóriát csinálod és megélsz, vagy kockáztatsz és minőséget gyártasz, így 90% hogy tönkremégy 10% hogy rád talál az a réteg aki kibírja fizetni.
Nincs középosztály, aki igényelné a minőséget.
Késés?
Ha nem kellene ennyire olcsón vállalni mindent, talán elég lenne kevesebbet vállalni és megbízhatóbbak lehetnénk. De sajnos ha csak 20Ft vel vagyok drágább egy 10000 res tételnél, más nem is kell semmit csinálni. És az első a megélhetés, és nem a szakmai büszkeség. Az az, már a vállaláskor tudom hogy ennyiből az elfogadhatóbbat fogja súrolni, de azt is hogy ha többet mondok nem lesz mit csinálnom.
Jahh, nem a fejjel, a pénztálcával van a gond.
ma 21:45
Ez a zsidrákok miatt lett igy. Ők hozták be ezt a fajta "kultúrát" mentalitást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!