Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Szerintetek van remény a...

Szerintetek van remény a Mezőkövesdi airport felélesztésére?

Figyelt kérdés

Nem mostani cikk, de érdemes elolvasni!

[link]

2019. júl. 2. 09:32
 1/8 anonim ***** válasza:
Mi az az airport?
2019. júl. 2. 09:57
 2/8 anonim ***** válasza:
A repteret lehet fejleszteni, de ez nem jelenti azt, hogy forgalma is lenne. Én el nem tudom képzelni, hogy ki és miért akarna Mezőkövesdre vagy Mezőkövesdről repülni. Miskolc meg Eger is gyenge érv, hiszen egyik sem egy igazi nemzetközi turistacélpont, ráadásul az ipari termékei sem kimondottan a légi fuvarozásra alkalmas kategóriába esnek.
2019. júl. 2. 13:11
 3/8 ConnectCare ***** válasza:

A dolog nincsen még lejátszva, de évek óta pereskednek az érintett önkormányzatok és a győztes cég.

A problémát egyébként az okozza, hogy senki nem számolt azzal, hogy a repülőtér tervezett területén van egy lightos 80 hektár erdő, amit egy az egyben meg kellene szüntetni ahhoz, hogy repülőteret lehessen csinálni.

2019. júl. 2. 15:48
 4/8 A kérdező kommentje:

Én azzal nem nagyon értek egyet,hogy nem lenne forgalma.

M.k, Eger, és Miskolc agglomerációjéról ill a környező kisebb nagyobb településeiről nagyon sokan utaznak külföldre munka kapcsán. Az emberek általában nem feltétlenül a turizmus miatt repülnek. Főleg ha a magyar emberekről beszélünk. Na meg gondolom nem 10 percenként szállnának le/fel a gépek.

A lényeg,hogy szuper lenne a térségnek!

2019. júl. 2. 17:14
 5/8 A kérdező kommentje:
Igazábol engem az érdekelne,hogy hány % esély van rá,hogy 10 éven belül megvalósuljon?
2019. júl. 2. 17:20
 6/8 anonim ***** válasza:

Én nagyon szeretném. Az, hogy turisztikailag ne lenne jelentős, gyenge érv (Egri vár, Szépasszonyvölgy, Barlangfürdő, Lillafüred, rakás múzeum, stb. -- jóval többet tud felmutatni a környék, mint pl. Debrecen, aminek van reptere) és más helyeken se feltétlenül a turizmus vonzza a repülőteret, hanem a repülőtér a turizmust. Munkaügyben is sokan utaznának. A reptér vonzáskörzete (Miskolc, Eger + kisebb városok) simán elérné a 300 000 főt, ekkora népességhez máshol is van repülőtér.

A gondot inkább az jelenti, hogy mindkét megyeszékhely kb. másfél óra alatt megközelíthető Pestről, ezzel Ferihegy közvetlen vonzáskörzetének minősül (ugyanez Debrecennél nem áll fenn, mert elég messze van). Arra mondjuk jó lenne, hogy kisebb, fapados reptér legyen Ferihegy kiegészítéseképpen, más városoknak is van ilyen messze a fapados repterük a várostól. Főleg most lehetne aktuális, amikor Ferihegy miatt rinyálnak a XVIII. kerületiek (nyilván a mezőkövesdiek is rinyálnának, de akárhova építesz repteret ezen a világon, valaki mindig rinyálni fog...)

2019. nov. 2. 16:51
 7/8 A kérdező kommentje:

6-os!

borsodi vagy te is?

De ha nem az se baj,mert mindenképpen jól létod a dolgokat és egyetértek veled mindenben!

Vajon ebben az 5 évben fog valami mocorgás történni ez ügyben?

Új p.mester Miskolcon pl aki elég elhivatott a miskolci agglomeráció fejlesztés kapcsán is!

2019. nov. 2. 17:10
 8/8 anonim ***** válasza:

A polgármesternek nem tudom, mik a tervei, de az új főépítész megemlítette egy félmondatban, ezt csak most találtam.

[link]

Én is borsodi vagyok.

2020. jan. 29. 17:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!