A Diákbizottság és a Hallgatói Önkormányzat nagyjából ugyanolyan korrupt módon működik, mint a politikusok haveri alapú kapcsolata, csak kisebb tételekben?
Annyiban hasonlítanak, hogy mindkét társaságban vannak olyanok, amilyent említettél, és van az ellenkezője is.
A korrupció nem szakterület, hanem emberfüggő.
természetesen, ez nem is kérdés.
A Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán a Hallgatói Tanács (az itteni HÖK) elnöke volt, hogy nettó 3000 forintos órabérért dolgozott, ebben a hónapban közel 300.000 forintos ösztöndíjat kapott. A helyi hökösök a munkájuk értékelését – ami alapján a pénzt is kapják – az Elnöktől kapják meg, az Elnök pedig saját beosztottjaitól.
Jócskán van rá példa, de nem mindenhol. A Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Karán például nem így megy, egyszerűen nincs rá keret. Annyira kevés a pénz, a HÖK-ösök 8-10 ezer forint közti ösztöndíjat kapnak, de ők csinálnak minden közösségi munkát, a szoba beosztás ki lett véve a HÖK kezéből és egy külön kollégiumi bizottság foglalkozik vele, a felújított szobák csak álom kategóriák, van aki az UNI Hotelben kap szállást, mindenki más ugyanabban a lepukkant kollégiumban, de szinte teljes mértékben korrupció nélkül működik.
A Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata már korruptabb ami egyszerűen arra enged következtetni, hogy minél több embernek kell megfelelni, minél több pénz megy át az ember keze alatt, annál korruptabb lesz.
De mindkettőre van példa, korrupcióra is ( még akkor is ha kicsiben ) és tisztességes működésre is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!