A mai fiatalok önzőség miatt nem alapítanak családot?
A mai fiatalok egyre később hagyják el a mama hotelt. Egyre később mennek bele egy komoly kapcsolatba, egyre később alapítanak családot. Már, ha alapítanak egyátlalán.
Ennek mi az oka? Minden feltétel adott ma a gyerekvállaláshoz, a támogatások miatt.
Szerintem a fiatalok önzősége az egyik ok.
Kényelmesebb a mamahotelben lenni, és azt a havi 180 ezret elbulizni, megvenni az új menő air max-et, iphonet stb.
Szerintem ez az egyik ok, hogy nem akarnak a fogyasztói társadalmi stílusról lemondani.
"A mai fiatalok egyre később hagyják el a mama hotelt. Egyre később mennek bele egy komoly kapcsolatba, egyre később alapítanak családot. Már, ha alapítanak egyátlalán."
Ez tény.
"Ennek mi az oka?"
Az, hogy egyrészt egyre nehezebb normális párt találni, másrészt az egyetem manapság már muszáj, különben nincs normális munka, aztán 25-28 éves vagy, mire beindul a karriered, ettől előbb biztos nem alapítasz családot.
"Minden feltétel adott ma a gyerekvállaláshoz, a támogatások miatt."
Egy büdös francot! A CSOK pont, hogy elvette a saját lakás lehetőségét azoktól, akik még egyedül vannak, vagy van párjuk, de anyagi, vagy személyes okokból nem akarnak/tudnak 3 gyereket vállalni. Tudod, a gyerekeket fel is kell nevelni, nem csak legyártani!
"Kényelmesebb a mamahotelben lenni, és azt a havi 180 ezret elbulizni"
Elmondanád, hogy mégis HOL tudsz havi 180 ezerből saját egzisztenciát fenttartani??? Albérlet + rezsi alsó hangon 120 ezer. Kaja egy embernek havi 40 ezer. Veszel egy bérletet, hogy bejárj dolgozni, az egy tizes. És akkor mard 10 ezer minden másra: hátztartási költségek, szórakozás, megtakarítás. LEHETETLEN! Egy egyedülálló ember, ha nincs saját kifizetett lakása, havi 220 ezer alatt nincs meg!
Utolsó!
És ez egyre rosszabb lesz,aki most 20-on éves,annak már ennyi sem lesz.
Sajnos nagyon sok embert kizsákmányolnak.
Több olyan 50 körüli személyt ismerek,akit teljesen lenullázott a válás,a vagyon feleződik.
Nyugdíjas korukra nem tudom mi lesz ezekkel az emberekkel,mert a gyerekeiknek is nehéz.
Sajnos azért is ilyen drága a lakhatás,mert az emberek beletörődnek abba,hogy egyedül képtelen megélni.Hiába dolgozik valaki,nem tud önálló lenni,mert kell egy másik személy,akivel könnyebb.
Az ilyen kapcsolatok mind érdekből,kényszerből jönnek létre,nem is egészséges.
Az lenne a normális,ha két anyagilag független ember,miután megalapozta az életét,alapít közösen családot,de nem szorulnak egymásra,nem a kényszer hajtja őket.
Sokan csalódnak,és akinek nem jött össze a gyerek,sokkal bizalmatlanabb is lesz később már egy új kapcsolatban.
Az,hogy dolgozó ember vagy,és önálló vagy egy illúzió.Legalábbis a legtöbb embernek.Akik nem keresnek átlagbér felett jóval.
Ezt a "mamahotel" cikizóknek mondanám,akik szerint mekkora gáz a szülőkre támaszkodni.Gyakorlatilag a kapcsolatban sem leszel önálló.Mert mindig máshol leszel láncolva.
Nem csoda,ha sokakat ez megrémít.
Nem tudom, hogy a 39,9999 évemmel én fiatalnak számítok e még...nincs gyerekem, nem is tervezem.
Jelenleg nem is vágyom rá.
Régen, néha elkapott a vágy, hogy szüljek, de akkor nem volt kinek.
8 éve vagyok együtt a párommal, ő sem akar gyereket, ez szerintem így is marad. Nincs bennünk késztetés erre.
Szerintem sok fiatal lehet ugyanígy vele, hogy nem vágynak rá.
Gyerekvállaláshoz szerintem inkább a megfelelő társ kell, amit biztosan nehezeb megtalálni a mai világban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!