A fizikai munkát végzőknek miért ugyanannyi a nyugdíjkorhatára, mint a szellemi munkát végzőknek?
iskolát végeztetek?:D
Kik?
a postázós néni, a titkárnő meg a többiek?:D
Ne viccelj már
A szakmunkás is végzett iskolát
(amugy elárúlnám az itt unatkozó mirodai dolgozóknak akik itt írkálnak hogy egy építőipari szakmunkás min 2-3 szor többet keres mint az irodai kávéfőző, meg iktató....)
És én szívesen megcsinélnám azt hogy legyen 1 hónapra helycsere.
A szakmunkás bemegy a klimás irodába 8-16 ig iktatni boritékolni, ti meg menjetek dolgozni....
Ja hogy a szakmunkához érteni is kéne?:D
Ennyit erről.
Boritékot ragaztgatni bármelyik köműves segég tud, de a boríték ragasztgató mit szólna ha napi 10 órát kéne a kánikulában melózni?:D
Mentő vinné el 1 óra múlva:D
"Van több rokonom 60 körüli férfi,akik már nagyon ramaty állapotban vannak.
Ehhez képest az 58 éves nő ismerősöm,aki tanárnő volt,már elment nyugdíjba."
Na na ez viszont már az állam hibája, hogy ilyen különbségek vannak nyugdíjkorhatárt illetően. Ezt már én sem tartom helyesnek.
"És én szívesen megcsinélnám azt hogy legyen 1 hónapra helycsere.
A szakmunkás bemegy a klimás irodába 8-16 ig iktatni boritékolni, ti meg menjetek dolgozni...."
Gyere öreg, bár nálunk nincs klimatizált helyiség, de már úgy is unom a sok hidraulikai és egyéb számítást. Viszont ha valami ökörséget csinálsz, a felelősséget is te viseled és te állsz majd a bíróság előtt, így rendben?
Nem vagyok kimondottan bélyegnyaló irodista, de az értelmes szakmunkás nem siránkozik azon, hogy 60 évesen is a lapátolnia kell a cementet, építkezésen kell robotolnia, stb, hanem 5-15 év tapasztalat után vagy egyéni vállalkozó lesz, vagy vállalkozásba kezd többed magával, esetleg feljebb lép brigád/műszak stb vezetővé, majd még tovább és mire olyan öreg, hogy nem bírja a kemény fizikai munkát, addigra nem is kell már érdemben azzal foglalkoznia.
Az amelyik meg nem értelmes és siránkozik, meg bélyegnyalózik, az ha berakod egy akármilyen irodai munkára, alkalmatlan lesz, mert egy önéletrajzot sem tud megfogalmazni egyedül egy délután alatt, vagy egy egyszerű szerződés szövegét értelmezni. Trükkösek ám azok a nyomtatványok, nem mindegy hogy mit hova írnak, vagy hogy kihagynak valahonnan egy x-et, máris százezres károkat okozhatnak a cégnek. Lehet, hogy egy egyszerű nyomtatványnak tűnik, amiket "fent" tologatnak a irodisták de ha van hozzá egy 60 vagy 180 oldalas kitöltési útmutató, az nem véletlen, és elárul az egyszerűségéről sok mindent. Arról nem is beszélve, hogy a fránya nyomtatványok nem csak magyarul kellhetnek.
20-as ennek semmi köze a végzettséghez.
Eleve azért mehetett el nyugdíjba ennyi évesen,mert nő.
Egy alacsonyabb iskolai végzettségű nő is,aki nem nehéz fizikai munkát végez,ugyanígy elmegy ennyi idősen,ez baromira nem igazságos.
A szakmunkások sokkal nagyobb értéket teremtenek,mint egy általános iskolai tanár.
Azt bárki képes elvégezni.
Egy komoly szakmai dolgot megoldani,sokszor életveszélyes helyzetben lenni,pl építőiparban sokkal nehezebb.
Szerintem miért van ekkora munkaerőhiány?Mert nem becsülik meg.
A nyugdíj korhatár,összeg megállapításánál azt is figyelembe kellene venni,ki mit tett le az asztalra,elég komcsi dolog az,hogy csak az éveket nézik,az meg külön diszkriminatív,hogy a nők hamarabb elmehetnek nyugdíjba,holott a legtöbb esetben még otthon is volt GYESEN.
Egy tanárnő simán eltaníthatna 65 éves koráig,amúgy is tanárhiány van.Nem hatalmas egészségügyi kockázat.
Még,aki kemény fizikai munkát végez,annak a tűző napon ennyi idősen életveszélyes lehet.
Arról ne is beszéljünk,hogy minden évben,nyári szünetre mehetett,otthon pihenhetett 1-2 hónapig,még más nyáron is a tűző napon dolgozik.
Igen is,ha egy férfi ledolgozott 40 évet szakmunkásként,akkor nyugdíjat kellene neki adni,mert megérdemelné.
Igazából azért, mert akármilyen hihetetlen az irodai munka sem feltétlenül egészségtelenebb a fizikai munkánál. Csak pusztán más faktorok miatt fog az ember idő előtt eltávozni.
Ismertem például olyan építészt, aki amikor meglátta a hiánypótlást (most lényegtelen, hogy mi az) egyből szívrohamot kapott és majdnem meghalt. Ott fejezte be a karrierjét, mert úgy gondolta, hogy ez az egész nem ér annyit.
Megértem, hogy szar dolog a 40 fokban a tűző napon aszfaltozni, de nem sokkal jobb a légkondis irodában görnyedni napi 8-10 órát és stresszelni azon, hogy megint mikor bacik le a főnök valamiért. A stressz következtében egy halom másik betegség is kialakulhat ami simán vezethet korai halálhoz.
Arra meg inkább nem is mondok semmit, hogy van akinek nem volt lehetősége tanulni... ösztöndíjról hallottál már? Diákhitelről? Manapság gyakorlatilag 0 pénzzel el lehet végezni egy egyetemet és lehet láblógatni az irodában. De el lehet menni olyan szakmákat is tanulni, ami után légkondícionált gyárban ácsoroghatsz és "szakadhatsz" meg a munkában.
Miért,szerinted mit termel ki az oktatás?
Funkcionális analfabétákat.
Egy általános iskolai tanár szerinted mit tanít?
Milyen szint az?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!