A fizikai munkát végzőknek miért ugyanannyi a nyugdíjkorhatára, mint a szellemi munkát végzőknek?
1. Nem mindenkinek van lehetősége tanulni. Nem minden család áll olyan jól anyagilag, hogy ezt megengedhesse magának. Nem egy embert ismerek, aki ahogy a 8 általánost elvégezte, már el is küldték dolgozni, ez után pedig mivel mindig rá volt szorulva a pénzre, soha nem volt lehetősége tanulni.
2. Ülhetne mindenki az irodában, de akkor ki építené meg az irodát, ahová be lehet ülni? Ki építené meg és tartaná karban az utat, amin el lehet jutni dolgozni? Ki termelné meg a tejet a reggeli kávéba? Ki gyártaná le a széket, amiben lehet ücsörögni?
"ezzel mondjuk pont mellélőttél, ugyanis az épitkezéseken sok helyen szinte csak cigányokat látni."
Meg a börtönökben is.
Én végigjártam a ranglétrát, sori munkástól technikusig, mindent.
Az irodai munka sokkal stresszesebb, mint az, ami kint van a sorokon. Saját magamon tapasztalom.
Amúgy meg sajnálom azokat, akik megmaradtak azon a szinten. Én is 0-val kezdtem, mégis lett diplomám. Nem tudom azokat sajnálni, akik sza.rtak bele, és elbújnak a "nem volt lehetőségem" hülyeség mögé.
Általában azokon sokkal nagyobb a felelősség, akik a légkondis irodában ülnek. A példádnál maradva, ha egy hidat építenek, akkor a tervezők számolják ki, hogy statikailag megfeleljen, ne szakadjon le egy év után sok-sok ember halálát okozva. Aki pedig aszfaltozza, annak marha egyszerű a dolga; a gépről leöntött aszfaltot elegyengeti.
Ezért kap több pénzt is a híd tervezője, mint az, aki az aszfaltot egyengeti rajta.
Az irodában dolgozok 99%-a pont hogy nem tervez hídat megs emmi mást
Nem kell az értelmes mérnökök mőgé bújni kedves irodisták.
Mikor valaki az irodistákról mint jelenségről ír, sosem a mérnökökről jogászokról, és egyébb nagy tudást és hozzáértést igénylő e,mberekről ír.
Hanem a sok sok tehetségtelen emberről akik fénymásolnak, kávétfőznek, iktatnak, postáznak stb stb...
Ők mennyivel vannak nagyobb tudással felvértezve mint egy szakmunkás?
Ezen emberek nagy része max éretségizett, esetleg valami büfé szakon főiskolát (jó esetben elvégzett) ki járt emberek.
Akik amugy tényleg űlnek a klimás iródban, és lenézik azokat akik az ő fizetésüket kiteremlik a fizikai munkájukkal.
Amugy ilyenkor sosem a mérnökök háborodnak ittfel, hanem akiket fentebb említettem
A mérnök ember becsűli a szakmunkás tudását, munkáját, a titkárnője, iktatója, postázója fénymásolója nem!
Ennyit erről:)
"Nem kell az értelmes mérnökök mőgé bújni kedves irodisták."
Ne zavarjon téged, de pont mérnök vagyok...
Ha rajtam múlna az összes szakmunkás 60 évesen nyugdíjba menne.
Van több rokonom 60 körüli férfi,akik már nagyon ramaty állapotban vannak.
Ehhez képest az 58 éves nő ismerősöm,aki tanárnő volt,már elment nyugdíjba.
Ráadásul mindig az állam tartotta el,nem a versenyszférában dolgozott.
Ez baromira nem igazságos.
ma 16:48
Szokj hozzá, ilyen az élet, azoknak jobb, akik magasabb iskolát végeztek, aztán lehet rinyálni, de a végeredmény az lesz, hogy hozzászoksz és leéled a szerencsétlen életedet vesztesként a többi mellett rinyálva, hogy "de ez így igazságtalan" meg hogy "nekem nem voltak lehetőségeim". Nem sajnállak titeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!