Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Puzsér programja semmi olyat...

Puzsér programja semmi olyat nem tartalmaz amire Budapestnek nincs pénze, vagy amihez nincs joga. Karácsony programja pedig nagyrészt olyan ígéretekből áll melyek megvalósíthatatlanok. Miért mégis Puzsér kapja rendre azt a kritikát, hogy komolytalan?

Figyelt kérdés

Ha elolvassátok a 150 oldalas Sétáló Budapestet, akkor láthatjátok hogy a 70 közlekedésmérnök, építészmérnök és közgazdász által 9 hónap alatt előállított program semmi olyat nem tartalmaz amire Budapestnek ne lenne pénze, vagy amihez ne lenne joga... Illetve tele írták konkrétumokkal.

Karácsony programja, ígéretei viszont egyszerűen megvalósíthatatlan(ok). Nem csak, hogy önkormányzati lakásokra szinte többet költene mint amennyi Budapest teljes költségvetése, de olyanokat ígérget amik egész egyszerűen nem tartoznak egy főpolgármester, vagy Budapest jogkörébe jelenleg.

Ezek megvalósításához parlamenti többségre lenne szükség, de ha még az meg is lenne, akkor is ott a másik akadály: nincs rá pénz... De felesleges is erről beszélni, mert eleve ilyen törvény módosítási javaslatokat nem szavaznának meg ellenzéki 2/3 nélkül a Parlamentben.

2022 meg még több mint 2 év és Karácsonynak egyelőre nem az (esetleges) kormányváltás utáni időkre kellene gondolkodni, hogy majd akkor mit csináljon...

Miért Puzsért illetik azzal a váddal, hogy komolytalan, amikor Ő rendelkezik a legkomolyabb programmal?

2019. jún. 27. 04:29
1 2 3
 1/23 A kérdező kommentje:

Sokan azt hiszik, hogy Puzsér sétálló, autómentes övezetei sokba kerülnének, pedig valójában ezek relative kis beruházásokkal megvalósíthatóak. Illetve kifejezetten törekedtek arra a szakemberek a program írásánál, hogy egy gazdaságos programot alkossanak...

Például olyan gigaberuházásokat messziről kerülnének mint az 5-ös metró, mely amellett hogy nagyon nagyon nagyon költséges (nem győzöm hangsúlyozni) remek táptalaj a korrupt, politikus bűnözőknek...

2019. jún. 27. 04:35
 2/23 anonim ***** válasza:
27%
Nagyon egyszerű. A média hatékonyan tematizál, a fideszworks kezében van egy rakás felület, Puzsér kihívja az egész korrupt elitet, ki van adva az ukáz ezeken a felületeken, hogy Puzsérnak szidni kell az anyját, ez pedig átterjed az emberekre. Ez az átterjedés a célja az egésznek, nincsen valódi okkal kitámasztva. Ha megnézed, a Puzsért fikázó írások és kommentek 99%-ában nincs konkrétum említve, csak összeesküvés-elméletek gyártása zajlik.
2019. jún. 27. 07:34
 3/23 anonim ***** válasza:
53%

Az az ideológia, amit ő indít meghaladja a kor mentalitását. Ebben a korban és rendszerben ezzel csak azt éri el, hogy megosztja az ellenzéket, és Tarlós nyer. Nekem akkor lett elegem belőle, amikor kiszállt az előválasztasból, addig rá szavtam volna.

Már elérte, amit lehet úgy is. Az emberek kaptak egy jó víziót, talán többen fogják ezt követelni majd Tarlóson, vagy esetleg Karácsonyon. Ennél többet idén úgy sem tudott volna.

Mivel nekem is célom a fidesz kiűzése Bp-ről, úgyhogy az előválasztás győztesére fogok szavazni. Nem tudom elfogadni Puzsér érveit, amiért nem indult. Beláthatná, hogy jelenleg esélytelen. Majd ha 2 fordulós választások lesznek lehet arra szavazni, akinek a programja a legjobb.

Puzsér stílusa nagyon sok ember számára bicskanyitogató. Ezzel nem lehet nagy politikai pályafutást csinálni.

2019. jún. 27. 07:53
 4/23 anonim ***** válasza:
97%

Én megnézem, kinek a programja illeszkedik legjobban az elvárásaimhoz. Nekem Bp-en a legfontosabb, hogy épüljön meg az 5-ös metró. Ne 30 év múlva, hanem amilyen hamar csak lehet. Fejlesszék a buszközlekedést a környékemen. Évek óta írogatok, hogy la sűrítsék, ami van, mert hatalmas a tömeg, sok a babakocsi, több lakótelepen átmegy.

Érdemi fejlesztéseket akarok, legyen M0 (zsákosan). Járjon villamos a Műegy rkp-on, ne 2031-ben, hanem már 2021-ben.

Emelett ne a 600. irodaházat építsék, hanem legyen sok zöldterület. A Római-part ne úgy nézzek ki, mintha atomtámadás érte volna.

Behajtási díj, parkolás észszerűsítése, stb stb.

Ezeket mind persze senki se képviseli...

2019. jún. 27. 08:05
 5/23 anonim ***** válasza:
97%

5-ös metró alatt persze nem a H5 és H7 összekötését értem. Az úgy kevés, és nem is pótolna akkora hiányt, mint a budai metró (Békásmegyer - Nagytétény). (Persze elágaztatni is lehet, mint minden normális nagyvárosban.) Pest tömegközlekedése szerintem kiváló. Nem csak a belvárosé.

Szeretnek Béccsel dobálózni, de elfelejtik, hogy otz már kiépült egy rendes metróhálózat. Itt még a 4-est se fejezték be (Újpalota, Gazdagrét), nemhogy az 5-öst elkezdték volna.

2019. jún. 27. 08:11
 6/23 anonim ***** válasza:
57%
Puzsér azért komolytalan, mert ha valamiről nem az a véleményed, mint neki, akkor elkezd idegből üvöltözni és hisztizik, mint egy 45 éves hülyegyerek.
2019. jún. 27. 08:13
 7/23 anonim ***** válasza:
49%
Ha nem lép ki az előválasztásból én is rá szavaztam volna. Jelenleg minden hitelét elveszítette ha jót akar ha nem. És így hogy a fidesz sajtó gyakorlatilag beállt mögé még félreérthető helyzetbe is került.
2019. jún. 27. 22:12
 8/23 anonim ***** válasza:
49%
Puzsér saját bevallása szerint is vannak a programban olyan pontok, amire fogalma sincs miből lesz pénz. Egyébként nem a programjával van baj, hanem a jellemével.
2019. jún. 27. 23:58
 9/23 anonim ***** válasza:
34%
#4: Ezeknek a nagyrészét kb. mindegyik ellenzéki jelölt megígérte az előválasztási vitákon.
2019. jún. 27. 23:59
 10/23 A kérdező kommentje:

Hát erről beszélek, ami elég nagy baj...

Pont ezért hiteltelenek.

Csak az itteni válaszolókan úgy tűnik, hogy fogalmuk sincs arról, hogy ez mit is jelent.

Újabb katasztrófa közeleg, ha nem Puzsér vagy Tarlós nyer.

2019. jún. 28. 10:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!