A Fidesz után szerinted milyen párt lesz kormányon?
Pl.ha 2026 vagy 30-ban bukna a Fidesz.
Konzervatív, liberális vagy baloldali párt lenne szerinted?
Szociáldemokrata.
Vagy valami ahhoz hasonló.
Egyrészt ember legyen a talpán, aki el tudja helyezni a jelenlegi magyar közélet pártjait a politikai palettán. Manapság nemigen jellemző, hogy — ami az ideológiai preferenciákat illeti — átfogó véleménnyel rendelkeznének a komplett társadalomról. Főleg szakpolitikákban látszódik ez a különbség, maximum ezen a szinten lehet beszélni "konzervatív", vagy épp "liberális" álláspontról. A Momentumot nyilván a harmadik utasság és egy centrista politikai beállítottság jellemzi, de nem lehet (szerintem legalábbis) tisztán kimondani róla, hogy az lenne. A programjukra például jellemző a laissez-faire gazdasági szemlélet, nem éppen etatisták, így e tekintetben liberálisnak is mondhatnánk őket, mégsem azok. (Ugyanígy az MSZP — a szociáldemokrácia mindössze csak egy megközelítő kifejezés a leírásukra.)
Ebből a szempontból ugye a kérdés is másképp értelmezendő, de, ha azt nézzük, a politikai Newton-bölcsőben mi "következne" a Fidesz jobboldali szélsősége után, én egy balrább elhelyezkedő, inkább centrista pártra gondolnék, amely egyfajta átmenetet jelentene a baloldalra a későbbiekre való tekintettel.
Rozsdalebontó Baktériumok Pártja
Az összedózerolt Taurus-vaskupac képe a Kerepesi úton megvan? Láng? Ikarus? Danubius? Ganz? MOM? FÉG? Glóbusz? Cukorgyárak? Kőbánya-felső? Rp-Újpest? Rákosrendező? MALÉV? Csepel? Ózd? Diósgyőr? Soroljam? Ember az már nem lesz itten, csak romok és sitthalom... Politikusainkat csak az tartja fenn, hogy van még mit rombolni, de fogy már nagyon...
Valaki jol megfogalmazta már előttem a véleményem : a tömegmanipuláció és az emberek direkt elbutítása miatt a fideszt nem fogják leváltani.
Mindenki szedje a sátorfáját szerintem, mi nem hiszem, de a gyerekeink tuti hogy teljes diktatúraban nőnének majd fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!