Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A „nagy” GDP-növekedést mikor...

A „nagy” GDP-növekedést mikor fogják inflációval és árfolyamváltozással korrigálni?

Figyelt kérdés
Csak hogy tisztábban lássuk azt a „hatalmas” növekedést, amelyet a Fideszen kívül senki más nem érzékel...
2019. jún. 26. 10:25
 1/9 anonim ***** válasza:
2%

Ha igazi inflációra vagy kíváncsi, lakás szinten évi az elmúlt 3 évben 300%.

Élelmiszer szinten 30-40%.

Használt autóknál 80-90%-s lett. Az én autóm is 2x annyit ér, mint 3 éve.

De ne izgulj, már csökken a bankok bevétele, sőt keitikus szint alá esett, esik a termelés is tőlünk nyugatabbra. 1-2 év, lesz itt infláció meg kamat emelés.

2019. jún. 26. 10:50
 2/9 anonim ***** válasza:
Árfolyamváltozás nem lesz mivel, ha erősödne a forint az euróval szemben, akkor az negatív kihatással lenne az exportra.
2019. jún. 26. 11:06
 3/9 anonim ***** válasza:
58%

Első! Te hol tapasztalsz ekkora változasokat?

Maximum a lakás az ami valóban nagyot drágult. De sem az élelmiszer, sem más nem nőtt nagyot. Azt nézve amiket en szoktam venni átlagos családi háztartasba, nagyon maximum 5% lehet az emelkedés. De azt ellensúlyozza az hogy sok mindent meg olcsóbban veszek

2019. jún. 26. 11:48
 4/9 anonim ***** válasza:
0%
3-as! Mit veszel olcsóbban? Az elmúlt években egyedül a tartós fogyasztási cikkeknél volt minimális árcsökkenés. Az élelmiszer akkumulált árváltozása 10-12% körüli (azért így írom, mert az idei drágulást még nem lehet beleszámolni) nem hasra ütés, ezek KSH adatok.
2019. jún. 26. 12:02
 5/9 anonim ***** válasza:

Hát nekem pedig nagyon is hasraütés szerűeknek tűnnek a számaid, ugyanis a ksh adatai egyáltalán nem ezt mutatják.

[link]

[link]

[link]

2019. jún. 26. 13:21
 6/9 anonim ***** válasza:
Csak alaposan figyelni kell és bizony folyamatos a kompenzáció. Az infláció jóval magasabb, mint amennyi a hivatalos adat, csak ki kell menni a piacra vásárolni vagy meg kell nézni, hogy pl. a SPAR mennyiért számítja be az Euro-t.
2019. jún. 26. 13:36
 7/9 anonim ***** válasza:

5-ös! Csak a szokásos, hozod a formád -már gondolom te vagy az Takács....

Szóval itt az ELMÚLT HÁROM ÉV AKKUMULÁLT INFLÁCIÓJÁRÓL volt szó. Egész pontosan az élelmiszer árának változásáról.

Azt úgy kell számolni, hogy fogod a bázis évet, az a 100. Az beszorzod az éves infláció mértékével. Tehát 5% az infláció, akkor 100 szorozva 1.05. Érted?

Na szóval a bázis évünk

2015-t ezt beszorzod 1.007-el, azt 1,028-al, azt 1.042-vel az 107.87.

Tehát az akkumulált infláció 2015-18 között 7.87% az élelmiszerek kapcsán.

Mivel az idei évet nem tudjuk (vélhetően 4% körül lesz), akkor ez alapján mondhatjuk, hogy 12%-os élelmiszerár drágulás volt az elmúlt években De mivel az értéket még nem tudjuk, így azt mondtam nagyjából 10%-os az élelmiszerárak akkumulált inflációja.

Ezért nevetséges, amit az 3-as válaszoló ír arról, hogy van ami még olcsóbb is lett, persze ha kijár mondjuk Szerbiába vásárolni, akkor talán.

2019. jún. 26. 13:51
 8/9 anonim ***** válasza:

Persze-persze

Leírtál egy butaságot amit cáfoltam adatokkal és most jön a mosakodás. Tudod ha vetted volna a fáradtságot és elsőre leírod, hogy nem éves inflációról beszélsz hanem egy általad valamiért kiválasztott több éves ciklusról amit persze jól összehasonlítasz az egy éves béremelkedéssel, esetleg korábbi egy éves áremelkedésekkel, akkor érthetőbb lett volna - és nem látszana ennyire hogy csak erőlködsz.

2019. jún. 26. 23:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Figyelj Takács, ne engem hibáztass, hogy te nem látsz át három-négy választ. De akkor újra lassan csak a te kedvedért.

Az első válaszoló azt írta:

"Ha igazi inflációra vagy kíváncsi, lakás szinten évi az elmúlt 3 évben 300%.

Élelmiszer szinten 30-40%.

Használt autóknál 80-90%-s lett. Az én autóm is 2x annyit ér, mint 3 éve."

Tehát Ő JELÖLTE KI A HÁROM ÉVET, nem én!

erre írta, még mindig három évről a 3. válaszadó ezt

"Maximum a lakás az ami valóban nagyot drágult. De sem az élelmiszer, sem más nem nőtt nagyot. Azt nézve amiket en szoktam venni átlagos családi háztartasba, nagyon maximum 5% lehet az emelkedés. De azt ellensúlyozza az hogy sok mindent meg olcsóbban veszek"

Én erre reagáltam, a 4-es válaszban.

Érted már? Innen jött a három év. Itt már neked nehéz volt követni, mert az 5-ös válaszban rögtön figyelmen kívül hagyod ezt a három évet és beidézel nekem 2019-es adatokat. Oké, csak teljesen félreértetted a helyzetet.

Tehát itt már te hibázol egy hatalmasat, mert se a három éves időtartamot, se az akkumulált inflációt nem nézed, pláne nem veszed észre, hogy csak az élelmiszer ár változásról volt szó az én válaszaimban.

"Tudod ha vetted volna a fáradtságot és elsőre leírod, hogy nem éves inflációról beszélsz hanem egy általad valamiért kiválasztott több éves ciklusról"

Vettem a fáradtságot, a 4-es válasz így kezdődött: "Az elmúlt években" -ebből ki lehetne találni, pláne, hogy a 3-asnak adresszálom a dolgot, ő meg az 1-esre reagál, szóval ebből egy olyan 100-as IQ körül már ki lehetne találni, hogy miről beszélek, de látom van akinek segítség kell.

"amit persze jól összehasonlítasz az egy éves béremelkedéssel,"

Ne fantáziálj ilyeneket, hol írtam én béremelkedésről? Mutasd meg! Tényt állapítottam meg, hogy mennyivel drágultak az élelmiszerek az elmúlt években, láthatóan ezzel te sem tudsz vitatkozni, úgyhogy ha más nincs egyezzünk ki abban, hogy legközelebb gondolkodsz is, mielőtt nagy mellénnyel nekiállsz észt osztani. Tudod Leírtál egy butaságot amit cáfoltam adatokkal és most jön a mosakodás. :-D

2019. jún. 27. 04:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!