Szerintetek ki volt eddig Magyarország 5 legrosszabb vezetője?
Szerintem:
Rákosi Mátyás
Szálasi Ferenc
Kun Béla
Kádár János
Orbán Viktor
A régieket nem ismerem, a Trianont előidéző, egy értelmi fogyatékossal egyenértékűen politikázó Károlyi elsőségéhez nem férhet kétség. Ott még Kunnak és Horthynak lett volna lehetősége, de másoknak is.
Károlyi
Kun
Az őket 1920. június 4-ig követők, köztük Horthy
Kádár
Antall, akinél tévútra ment a rendszerváltás
6.: Az 1848-1914 közti vezetők, akik beengedték az országba Kun Béláékat.
5.! Mekkora igazságot írtál! Értékeltem is. Az a baj, hogy nekünk magyaroknak mindig az a legrosszabb, amilyen korban élünk. Ha Kádár, ha Antal József, ha Torgyán, ha Meggyesi (nem biztos, hogy jól írom), ha Gyurcsány, ha Orbán, az nekünk sosem jó épp ott, akkor és most..
Inkább nem részletezném, de hogy birkák vagyunk, az is biztos. Az a pár száz-ezer ember hiába akar elérni valamit is (ezt minden korszakra értem), nincs mögötte erős ellenzék. Most meg pláne nincs.
Kérdező, nincs ilyen listám, nem is gondolkodtam ilyen top 5-ön soha, de ez kikívánkozott belőlem.
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Orbán Viktor
Orbán Viktor
II. József, Károlyi Mihály, Rákosi, Kádár - bár a két utolsónál nem csak egy személyben voltak problémásak, hanem az egész garnitúra... Ha más lett volna, nem ők, akkor se lett volna jobb.
Kun elvtárs és Szálasi is majdnem beleférnek a listába, de szerencsére nem rontották itt túl sokáig a levegőt. Gyurcsányt és Viktorunkat meg majd megítéli a történelem.
"Akik miatt a legtöbbet szenvedett az ország. IV. Károly, Horthy, Szálasi, Rákosi, Kun Béla, Károlyi Mihály a toplistás kb. ebben a sorrendben, a többi hozzájuk képest kismiska."
Attól mert valaki alatt sokat szenvedett az ország, még nem lesz automatikusan legrosszabb vezető.
Kategóriákkal nagyobb csapás volt az ország akkori lakosságának pl. a tatárjárás, mint a második és az első világháború egyben, mégis "második honalapítónak" hívjuk azt, akinek az uralkodása alatt bekövetkezett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!