Hogy lehetne megállítani a népességfogyást Magyarországon?
Milyen szép is látni amint egy nagyon intelligencs jobbikos mocskolja a hasonlóan nagyon intelligencs ballibest.
Na, ezért van a fidesz kormányon. Mert ti ilyenek vagytok.
A kérdező gyáva. Mégpedig azért, mert egyértelműen csak itt meri felvállalni az ostoba nézeteit az interneten.
Tipikusan azaz ember lehet a kérdése és hozzászólásai alapján aki itt éli ki magát az életben pedig gátlásos, szerencsétlen, szorongó vesztes.
Meglát egy nála barnább bőrűt és máris jót cigányozik... brilliáns gondolkodás , igen ez pont te vagy öcsi. Ez szánalmas és lenézendő, az ilyen embereket általában lepukkadt kocsmákban lehet megtalálni :)
Csak sajnálni tudom a nézetei miatt... nem inkább még azt se mert magának teremtette a gyűlőlködő életét.
Szerintem és szerencsére a mostani többség szerint az ilyeneket kellene elkülöníteni a társadalomból mint amilyen te is vagy.
35-ös vagyok
Miért olyan fontos az, hogy 100 év múlva is 10 millió magyar legyen? Remélem te is sejted már , hogy ez képtelenség...
Személy szerint folyékonyan beszélek németül, angolul és nyelvvizsgáim is vannak meg diplomám. Külföldi egyetemisták rengetegen vannak Magyarországon és mondhatni,hogy ők a legjobb barátaim. Angolul szinte teljesen megértjük egymást, megismerhetjük a másik kultúráját szokásait is. Mi rossz van ebben?
Elbeszélgettem nigériaiakkal, brazilokkal, németekkel, franciákkal, oroszokkal és még sorolhatnám...sőt barátaimmá váltak.
Ezek alapján én most szerinted hazaáruló vagyok? Mert szerintem nem.
És egyébként személy szerint cseppet sem bánnám ha más kultúrájú népek laknák Magyarországot. Szerintem a világ pont attól szép hogy az emberek mások, gondolj bele milyen unalmas lenne ha mind ugyanúgy néznénk ki stb:.
Nem azért mondom, de többre tartok bármelyik népből jött embert akivel el tudok jól beszélgetni angolul mint egy buta nyelveket nem beszélő magyart.
Kérdező neked egyébként mi a végzettséged? Beszélsz nyelveket? Mert ha igen akkor kitárulhat elötted a nagyvilág csak élned kell a lehetőségekkel.
37: bevándorláspárti se.*gfej vagy.
Ha pedig érdeklődsz végzettségem iránt egyetemre járok és van angol felsőfokú és német középfokú nyelvizsgám es vannak külföldi ismerőseim is az egyetemről mégis azt akarom hogy magyarország magyar legyen örökké!
Azt nem értem miért kell személyeskedni, meg egyből pocskondiázni a másikat. Amúgy kár ezen stresszelni kérdező, mivel egyedül úgy sem tudsz mit tenni. Nem tudod egy ország problémáját egy magad megoldani.
Fentebb írtam, hogy a megelőzhető betegségeket, dohányzást, alkoholizmust kéne visszaszorítani, támogatni állami szinten a megelőző szűrővizsgálatokat, prevenciót, felvilágosítást. Akkor sok emberéletet megmenthetnénk, akár 20-30 ezer főt is évente. De ehhez az kéne hogy az egészségügybe önteni kéne a pénzt, de durván. Valamint a versenyképességet is kellene fejleszteni. Fejlett országokban alacsony a szülési kedv, ez mindenhol így van.
Az én vízióm az, hogy a génszerkesztés fejlődésével, akár 50-70 év múlva mesterséges pete/ivarsejt megalkotásával kvázi gyártósoron készülnek majd az emberek, mesterséges anyaméhben. A robotizációnak megvan a maga előnye, mivel nem kell bért fizetni nekik, precízebbek, terhelhetőbbek az embernél. Nagy hátrányuk hogy nem fogyasztanak, nem vásárolnak, mint az emberek. Ezért lesz jobb választás a génszerkesztés, még ha bonyolultabb megoldás is. Népességfogyás is megszűnne ezáltal.
Nagyon szépen elbeszélgettek egymás mellett, ráadásul nem túl asszertív módon. Ez sehova nem vezet, csak mélyebbre ássátok az árkokat.
A probléma azzal van, hogy olyan csoportok népessége növekszik, akiknek a kultúrája merőben eltér az európaiétól. Nem az a probléma, hogy a lakosság fogy, azzal van a baj, hogy szinte kizárólag csak az európai lakosság fogy. Még szembetűnőbb a probléma, ha a népességváltozást relatívan mérjük. A relatív népességfogyás kihat rengeteg más területre is, beleértve a gazdaságot vagy az érdekérvényesítő képességet.
Nagyon kényelmes volt eddig, hogy az USA és a nyugat-európai nagyhatalmak erőltették rá a gyarmatokra a saját politikai nézetüket a tömeges demokráciaexporttal. Azonban mára már fordult a kocka, és hála a népesség stagnálásának (mára már fogyásának) a politikai tőke keletre vándorolt. Hamarosan az arab világ, Indiával és Kínával karöltve fogja befolyásolni, hogy mit szabad gondolni a világról. Természetesen nem az lesz, amit mi szeretnénk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!