Mi ez a nagy felhajtás Márki-Zay Péter körül?
Szerintem jó polgármester, jobb mint az elődje volt. Ráadásul pont azért, amekkora vihart kavart körülötte mind az ellenzéki, mind a kormánypárti média, még nehezebb a helyzete, több az elvárás felé és nehezebb teljesítenie.
Nem gondolnám rossznak, csak túl van hype-olva. Azt se gondolnám hogy túl nagy arca van, őszinte, számomra a semmiből jött és megmutatta, hogy igenis lehet változtatni. Szerintem elfogadható személy.
Nekem teljesen világos a fószer.
A Gyurcsány-ellenes, de DK-szavazókra "pályázó" ellenzékiek támogatására alapoz.
Ez hosszú távon életképtelen.
A többi párttól eltérően, ha a tagságnak baja lenne Gyurcsánnyal, leválthatnák.
Tehát Gyurcsány-fanokat akar meggyőzni arról, hogy Gyurcsány rossz!
Ez noooormááális?
Az egyes és a hármas válaszolóval tudok egyetérteni. Magabiztos, az elődjénél jobb polgármester, ugyanakkor a média túl tolja. Nem ő az egyetlen független / ellenzéki polgármester és nem ő az egyetlen jó polgármester az országban. Oké, győzött olyan helyen ahol korábban fideszes többség volt. És? Ő is csak egy polgármester.
Ott van Tiszaújváros példának, a 2000-es évek óta MSZP-s a vezetés, 9 éve "ellenszélben" vannak, volt olyan év hogy több mint 100 millió forintot kellett adóként bevezetniük. Mégis vezetik a várost méghozzá egész jól. Mégsincs még csak hír se róla, hogy milyen fejlesztések mennek, hogy nincsenek támogatások, mégis fejlődik a város, hogy elvették az iskolákat, az önkormányzat mégis továbbra is támogatja őket, stb.
Szóval igen, Márk-Zay jó polgármester, de csak egy polgármester a többi közül, akit felkapott a média.
4-es szerintem más korszak egy 1-2 évtizede, jelenleg ellenzékinek számító városvezetés. Gyurcsány bukása óta igazából a magyarok nem valakire, hanem valaki ellen szavaznak.
ebben elég sikeresen jött ki a fidesz az elmúlt években. azzal, hogy MZP-vel ennyi év után bejött ez a valaki ellen szavazós taktika, az emberek felbátorodtak, és egyből ilyen megváltóként kezelik...pont emiatt nem működik, és nem alkalmas polgármester. valós támogatása nincs, az emberek csak annyiban voltak biztosak, hogy ne a fideszes legyen a polgármester...
ha az ellenzék meg nem lép vissza a javára, akkor szokásos forgatókönyv lett volna, 48%-ot kapott volna a fideszes, a többit meg a maradék 4-5 jelölt elosztva...
Ellenfele mi volt? Fideszes alpolgármesterként a korábbi városvezetéssel együtt adósította el a helyet. Választások során pedig legnagyobb érdeme, hogy kezet foghatott Orbánnal. Ráadásul Lázár többet szerepelt a kampányban, mint a jelöltjük.
Ha Márki-Zay a pipogya, akkor ő nem tudom mi. Még egy háromlábú teknős is nyert volna ellene.
MZ viszont túl van tolva. Vicc pedig, hogy ezt pont a fideszmédia teszi. Olyan szánalmas módon próbálják már meg lejáratni, amivel épp az ellenkező hatást érik el. És még észre se veszik. Pedig enélkül a többség nem is ismerné.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!