Egészségügyi dolgozók fizetésében 2010-hez képest volt értékelhető javulás (akár csekély)?
Gondolom, hogy nem keresnek mostanra háromszor annyit, meg most is alulfizetettek, de érdekelne: lett bármivel is könnyebb a helyzet? Az infláció követésén felül volt olyan fizetésemelés, ami adott valami érzékelhető javulást? Könnyebben élnek akár csak kicsivel is?
Nem szeretném, ha a kérdésre adott válaszok sora adok-kapommá válna: tényleg csak azok hozzászólását várom, akik belelátnak a dologba, akár saját maguk, vagy közvetett módon.
A kérdés tehát adott: az egészségügyben volt-e értékelhető fejlődés a bérek terén 2010 óta?
"Kedves" fideszesek (36%-os és 46%-os néhai Takács Zs5), ha nem tudtok a kérdésre felelni, mert láthatóan nem tudtok csak másoknak beszólogatni, meg pártpropagandát nyomni akkor nem kell válaszokat írni.
Köszönjük
Kedves #11
es.
Tudom hogy neked mint nagyon demokratikus, nagyon európai és nagyon progresszívnek meglepő dolog, hogy a szólásszabadság és a véleménnyilvánítás szabadsága nem csak neked és a veled egyformán vélekedőknek jár, hogy egy nyilvános fórum nem csak a tiétek, de ettől még ez így van.
Szóval ha nem tetszik hogy mi is itt mondunk véleményt - akkor el lehet innen menni.
Pápá!
Mi drága egyetlen Takács Zs5-ünk! A kérdés:
"Egészségügyi dolgozók fizetésében 2010-hez képest volt értékelhető javulás (akár csekély)?"
erre a kérdésre te ezeket a válaszokat írtad:
"Csak nézd meg mit csinálnak a pedagógusokkal kapcsolatban - ezt fogják tenni az egészségügyiekkel is. Majd közlik, hogy nem is volt béremelés, ami emelés volt az amúgy is kevés, hogy bár emeltek, de sokkal többet kell érte dolgozni, így tulajdonképpen csökkentek a béreik... És persze ezeket egyszerre."
"Kedves #11
es.
Tudom hogy neked mint nagyon demokratikus, nagyon európai és nagyon progresszívnek meglepő dolog, hogy a szólásszabadság és a véleménnyilvánítás szabadsága nem csak neked és a veled egyformán vélekedőknek jár, hogy egy nyilvános fórum nem csak a tiétek, de ettől még ez így van.
Szóval ha nem tetszik hogy mi is itt mondunk véleményt - akkor el lehet innen menni.
Pápá!"
Kérlek világosíts föl engem, hogy ezek hol válaszok a feltett kérdésre? Mert szerintem sehol, de gondolom te is jól látod ezt.
(mielőtt visszakérdezel én írtam a 2-est, szóval én részemről megtettem, amit lehetett, te és 36%-os eddig meg sem próbálkoztatok a válaszolással)
Ugye nem okoz problémát elolvasni a kommenteket?
Akkor veselkedj neki újra!
Az enyém bizony így kezdődött:
"#1
"Ezután nem tudom mivel tud majd az ellenzék támadni.""
Értelmes embernek ebből világos, hogy az 1-es válaszolóhoz szóltam és az ő - idézett - mondatára reagáltam.
De persze neked szívesen segítek máskor is megérteni, ha ennyire gyengén mennek a dolgok.
Ismered azt az angol kifejezést Takács, hogy comically missing the point? Mert te most azt csinálod? :-D
Tehát miután felhívom a figyelmed rá, hogy nem a kérdésre válaszolsz az a védelmed, hogy nem is a kérdésre akartál, és én vagyok a hülye, maiért ezt nem látom. :-D
Köszi pajtás de, éppen ez a baj, hogy látom! :-D
De legalább megnevettettél minket. :-D
Kabaréban ez egy visszatérő poénforrás, amikor valaki szándékosan félreért valamit, csak az a különbség, hogy ott a félreértő fél is benne van és tudja, hogy neki ez a szerepe...
Nem értem a balogokat, kérdezték, hogy volt e javulás bérekben eü dolgozóknál mire jött a válasz, hogy igen, tényekkel, forássokkal alátámasztva. 2010-hez képest 3x többet keresnek hamarosan.
Erre jön a terelés.
Tényleg nem értem ezt a dolgot /na jó értem/ , ha a Fidesz jót csinál az a baj ha nem akkor az a baj.
Bárcsak Gyurcsány idejében is ilyen tempóban nőttek volna a bérek és csökkentek volna a terhek, akkor nem itt tartanánk hanem Ausztria szintjén.
Tudod kedves 36%-os a kérdés arról szólt, hogy
most mi van!
Nem arról, hogy majd mi lesz/lehet.
Nos akkor igen, 2010.hez képest szintén sokat nőttek a bérek, de most jön csak a torpedó. 2022-ben irigylésre méltó lesz lesz az EÜ dolgozók fizetése..
Nem követi az inflációt.
A 3 lépcsőben emelés szerintem vicc, érdekes módon saját maguknak rögtön megszavazzàk az emelést, úgy, hogy alapból a sokszorosàt keresik.
Kitörölheti vele az ember, hogy állítólag 2022-re ennyi meg ennyi lesz. Ki tudja mennyi értéke lesz akkor a forintnak és egyáltalán megtörténik - e az emelés.
Jelenleg nem éri meg állami egészségügyben dolgozni. Vicc kategória szerintem, hogy egy mentős, aki annyi szarnak van kitéve, nettó 140 körül visz haza...
De lehetne a műtősfiúkròl, beteghordòkròl, nővérekről is beszélni. Lelkileg és fizikailag is megterhelo, potom, alamizsna bérért.
Az orvosok fizuja már nem rossz, de egyrészt nem versenyképes, másrészt a rezidenseknél még mindig jobban keres egy aldis pénztáros..
6 év egyetem után elég gáz.
"2010-hez képest 3x többet keresnek hamarosan."
Hamarosan? Nem arról kéne beszélni, ami most van? A másik dolog meg, hogy mikor értitek meg végre, hogy nem az összeg a lényeg? Kereshet 3x annyi valaki, ha ugyanannyi a vàsàrlòértéke a pénznek, mint előtte a harmadànak volt.
Kva nagy infláció van és semmire nem elég az emelés, ha ugyanannyit hagysz arányaiban a boltban és arányaiban ugyanannyi mondjuk az albérleted.
Ezt kéne megérteni, hogy amikor mondjuk 70 ezer volt a minimàlbér, akkor más volt az értéke, mint most a 99 ezernek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!