Miért kell hitelt felvenni egy 40 ezer forintos készülékre, ha valóban jobban teljesít magyarország?
Provident reklámájában 40 ezer forintos telefonért 7%os hitelt hirdetnek, mert erre van szüksége a magyarnak.
Mikor jut el oda az átlag magyar, hogy 40 ezer forintot félre tudjon rakni egy hónapban anélkül, hogy ne kelljen kaját lopnia az éhenhalás elkerülésére?
"KSH 2018. január elsején 9 778 371 magyarországi lakost mért, ezért ez azt jelenti, hogy átlagosan minden magyar 5 106 658 forintnyi megtakarítással rendelkezik."
Tehát a csecsemőtől a halálos ágyán fekvőig.
Tegye fel a kezét akinek van a bankszámláján 5+milla?
Ugyanakkor 10 ből 9 Magyar nem tudná pótolni pl a hűtőjét hitel nélkül ha elromlik.....
Alig hazudnak nyilvánvalóan.....
Ilyen mélyen sosem voltunk, ha jól emlékszem európában csak albánia van lejjebb....
Éljen orbán viktor! Éljen a fidesz! (nyomorban pont mint a lakosság)
A provident hirdetése azoknak szól, akik nem képesek értelmesen felfogni, hogy ELŐBB kell összeszedni a pénzt és UTÁNA vásárolni belőle, mert mindenképpen neki kell kifizetnie, csak ha tőlük hitelt vesz fel rá akkor NEKI többe fog kerülni.
A gyerekem az iskolában a gazdasági nap egyik feladatánál nem tudta megértetni a tanárával, hogy nem döntenek egyik hitel mellett sem, mert a feladatban szereplő nyaralásra egyszerűen nem vesznek fel hitelt. Hogy ők otthon azt tanulták, ha nincs rá pénzük akkor nem mennek nyaralni.
Az én gyerekem meg a barátnője megtanulták a szüleiktől, nagyszüleiktől, hogy a pénzt bizony be kell osztani és akkor is ki kell fizetni ha hitelnek hívják. Tehát ha nem fontos, akkor nem is kell, hitellel sem - ha meg fontos, akkor előre kell összegyűjteni a pénzt.
Olyan előfordulhat, hogy valaki azért vásárol hitelre, mert pl. kell a mosógép mert a másik tönkre ment és most épp nincsen annyi a számlán, az áruhitel meg kamatmentes az üzletben. De a provident hitelét nem ilyenekre veszik fel - a reklámban sem ez szerepel, hanem valami baromságra.
Ha nekem a gyerekem hitelből venne ajándékot mélyen csalódott lennék és nem is fogadnám el.
Értelmezned kellene a szöveget és akkor nem égeted magad le ennyire.
Az, hogy ÁTLAGOSAN ennyi a megtakarítás soha sehol nem jelentette azt, hogy mindenkinek van megtakarítása. Még azt sem, hogy az emberek felének.
"Értelmezned kellene a szöveget és akkor nem égeted magad le ennyire.
Az, hogy ÁTLAGOSAN"
Tisztában vagyok az átlag számításával, a fenti adatok tudod mit jelentenek?
Ha kivonod belőle pénztáros lőrincet, tiborcot, kósa sunyi milliárdjait kijön hogy valójában mekkora nyomorban él a lakosság kivéve aki a fidesz holdudvarában van.
Te is megértetted amit írtam?
Vedd!
És vele dobd ki azt a 7% kamatot a kukába, ahelyett hogy várnál pár hónapot a vásárlással és megvennéd a pénzedből hitel nélkül. Te pénzed, annyit dobsz ki belőle amennyit akarsz.
"ahelyett hogy várnál pár hónapot a vásárlással és megvennéd a pénzedből hitel nélkül"
Buta vagy. Nehany honap mulva is ugyanott leszek hogy az ujabb osszesporolt 40 ezret befektetem 10%-ra es felveszem a 7%-os hitelt ezzel nyerek 3%-ot vagy nem nyerek semmit ha siman megveszem a telefont.
"KSH 2018. január elsején 9 778 371 magyarországi lakost mért, ezért ez azt jelenti, hogy átlagosan minden magyar 5 106 658 forintnyi megtakarítással rendelkezik."
Mivel nem adtál meg linket, így a dátumból úgy veszem, hogy egy tavalyi cikkről beszélsz, rákerestem és a Világgazdaság cikkére hivatkoznak ezzel a mondattal, amiben a háztartások pénzügyi vagyona van elosztva a lakosság számával.
Csak éppen ez a "háztartások pénzügyi vagyona" címszó nem a bankszámlán pihenő pénzeket jelenti. A KSH adatára hivatkoznak, ott pedig a "Készpénz és betétek" meg "Hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok" rovatok együttesen adják ezt ki, az 12687+5307= 17994 milliárd Ft és nem a cikkben szereplő 49 934,8 milliárd forint.
Abban a cikkbeli 49 934,8 milliárd forintban benne van a "Hitelek", "Részvények és részesedések", "Biztosítástechnikai tartalékok", "Pénzügyi derivatívák" és minden más, amit az "Egyéb követelések" címszóval összegeznek.
Még ha csak utólag is, de nem ártana megnézned miről is próbáltál beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!