Ti is örültök, hogy a Kedves Vezető betiltotta a magántanulóságot?
Szokásos előkészítetlen kormánydöntés. Meghozzák a törvényt/rendeletet, de a feltételek nincsenek biztosítva hozzá.
Mint az akadálymentesítés, amit már húsz éve be kellett volna fejezni, de még most sem tartanak vele szinte sehol, hiába a törvényi kötelezettség :D
Nagyon rossz döntés. Akinek nyomós indoka volt arra, hogy magántanuló (pl. az említett sportoló), annak csak egy nagy nyűg lesz ez az iskolába járás, mert a sport mellett még rohangálhat az iskolába.
Aki meg más okból volt magántanuló, annak nem is kell az iskolában lennie a többi gyerek között, nálunk pl volt egy gyerek annak idején, aki folyamatosan verekedett az iskolában, tanóra közben beszólt a tanároknak, dobálta őket kajával, járkált ki-be a tanterem és a folyosó között. Na őt úgymond belekényszerítették abba, hogy magántanuló legyen, mindenkinek jobb volt úgy. Persze ő mindenáron ott akart lenni, aztán megengedték neki, hogy az anyjával (!!) üljön be órákra, ami megint csak elég kellemetlen.
Miben rossz ez a döntés neked? Mi az amit az egyéni tanrend nem tud pótolni?
Mondjuk aki eleve profi sportolónak készül és csak egy "kötelező" alapműveltség megszerzése a célja, azt minek hátráltatni?
Pusztán egy érettségivel kitörölheti a seggét mindenki, felesleges ennyire nagy ügyet csinálni belőle. Egyetemre felkészítésnek jó lehet egy erősebb tanterv, de aki eleve nem akar egyetemre menni, hanem konkrét életcélja van már tizenévesen, annak miért kell feleslegesen benn rohadni az iskolában? Nem, nincs értelme, még a legtöbb egyetemi diploma sem ér semmit Magyarországon.
Nem számoltam, ez hányadik olyan átgondolatlan Fidesz-intézkedés, amit azonnali hatállyal, minden szakmai egyeztetés, valamint a szükséges tárgyi és anyagi feltételek biztosítása nélkül vezetnek be, de szerintem nagyjából 7219-nél tarthatunk. Végül is, csak 4000 tanár és újabb 4000 gyógypedagógus hiányzik az iskolákból, mi is lenne kézenfekvőbb, mint kötelezően bekényszeríteni az összes magatartászavaros, mozgáskorlátozott vagy speciális igényű gyereket az omladozó, még csak nem is akadálymentesített iskolákba, még jobban leterhelve ezzel a tanárokat és a többi diákot? Persze, persze, semmi sem fontosabb, mint hogy az összes büdös kölyök nyolctól négyig megüljön a s*ggén és erkölcstant, honvédelmi ismereteket és a Duce életrajzát magolja az állami propagandatankönyvekből.
Ez pont olyan "megoldása" az összeomlott oktatási rendszerünk összes problémájának, mint az a húzásuk, amikor a kórházi fertőzéseket megelőzendő teleplakátolták a várost a helyes kézmosás mikéntjét bemutató citylightokkal ahelyett, hogy biztosítottak volna elég pénzt a kórházaknak szappanra és fertőtlenítőre.
Nem a kérdésemre válaszolsz, akkor minek teszed?
#14 egy konkrét példát mondott, én erre konkrétan kérdeztem rá.
Amúgy amivel te jössz, arra pont az egyéni tanrend való.
Az egyéni tanrend nem fog segíteni azokon, akik ezidáig a többi magántanulóval együtt tanulócsoportokban sajátították a tudást.
Ezeknek pont az volt a lényege, hogy a közoktatás posványa ne fertőzze az ifjú elmét. Nekem ez az egyéni tanrend azt vetíti elő, hogy bőven kell majd mártózni ebben...
@15: rengetegen vannak akik nem azért magántanulók, mert élsportolók vagy kezelhetetlenek.
Rengetegen vannak akik az iskolai kötött tanrendben nem képesek teljesíteni az elvárt követelményeket de a saját, egyéni időbeosztásukban magántanulóként képesek az átlag feletti teljesítményre (SNI, ADHD).
Az ő jövőjükkel játszanak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!