Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ti is örültök, hogy a Kedves...

Ti is örültök, hogy a Kedves Vezető betiltotta a magántanulóságot?

Figyelt kérdés
Végre a naplopó semmirekellők is felemelik a hátsójukat!
2019. jún. 13. 22:24
1 2
 1/20 Fizikakedvelő ***** válasza:
61%
Értelme nem volt.
2019. jún. 13. 22:28
 2/20 anonim ***** válasza:
40%
Azt se tudom mi az meg mire jó, de ha a Kedves Vezető igy döntött, akkor legyen így, és a jó ég áldja és óvja a Kedves Vezetőt.
2019. jún. 13. 22:32
 3/20 anonim ***** válasza:
61%
Remélem egyértelmű, hogy minél ostobább szavazópolgárokra van szüksége, mert azok fogják őt megszavazni. A diplomás értelmiség sokkal kevésbé vevő a primitív riogató populista demagógiára.
2019. jún. 13. 22:38
 4/20 anonim ***** válasza:
83%

Ezt a frenetikus érvelést, szövegértést magántanulóként sikerült elsajátítsd vagy az állami rendszerben sikerült?

"a javaslat kivezeti a magántanulói jogviszonyt, helyette az érintettek a jövőben egyéni munkarendet kérhetnek a 2020/21-es tanévtől"

2019. jún. 13. 22:54
 5/20 anonim ***** válasza:
49%

# 4

Nemá, leszakad a vesém

2019. jún. 13. 23:10
 6/20 anonim ***** válasza:
52%

Igen.

Semmi sem jó,ami magám.Éljen az állam!

2019. jún. 13. 23:23
 7/20 anonim ***** válasza:
58%

Mindig érdekes amikor a cím elolvasásánál abba is hagyjátok a cikkeket. Mert bizony ez is benne van ám a hírekben:

"Mivel össztársadalmi érdek az, hogy a gyermekek iskolába járjanak és végzettséget szerezzenek, a javaslat kivezeti a magántanulói jogviszonyt, helyette az érintettek a jövőben egyéni munkarendet kérhetnek a 2020/21-es tanévtől, ha ezt a tanuló egyéni adottsága, sajátos helyzete indokolja, és az a tanuló fejlődése, tanulmányainak eredményes folytatása és befejezése szempontjából előnyös."

[link]

Vagyis olyan nem lesz, hogy a gyerek otthon marad és nem jár iskolába csak a félévi osztályozó vizsgákra, de LESZ HELYETTE MÁS, ami a gyereknek is jó.

2019. jún. 14. 00:11
 8/20 anonim ***** válasza:
88%

És most ez az egyéni munkarend pontosan mit is jelent? A régi magántanulói rendszer miért nem volt jó?

Nekem van magántanuló osztálytársam, mert versenyszerűen sportol. Junior világbajnokságon dobogós helyen végzett, de más versenyekről is van rengeteg érme. Sokat kell edzenie illetve a versenyek miatt sokat utazik, így nincs ideje bejárni az iskolákba, helyette otthon tanul amikor ideje engedi. Amit kell megkapja a tanároktól vagy az osztálytársaitól, egy-két tantárgytól eltekintve szín ötös tanuló. Az új rendszer mellett is megteheti majd hogy csak vizsgázni kelljen bemennie?

A linkelt oldalon olvasom, hogy "A javaslat kötelezővé teszi, hogy a félévi és az év végi teljesítményt osztályzattal is kell minősíteni."

Ezt sem értem, hogy ez mire jó, miben lesz jobb mint az eddigi rendszer. Eddig esetleg az alsósok nem kaptak jegyet, meg félévkor gimikben a heti egy órás tantárgyakból sem kapunk félévit, mert nincs miből. Egyikkel sincs semmi baj szerintem, egy alsós gyereknek sincs szüksége arra hogy már jegyeket kapjon, és a gimiseknek sem létszükséglet hogy még másik 3 kamujegyet beírjanak amiből lehet félévit adni.

2019. jún. 14. 00:23
 9/20 anonim ***** válasza:
35%

"És most ez az egyéni munkarend pontosan mit is jelent? A régi magántanulói rendszer miért nem volt jó?"

A lényege, hogy EGYÉNI lesz.

Most a két véglet van: vagy rendesen bent van az iskolában minden órán és alig hiányozhat - vagy egyáltalán nem járhat be, mert magántanuló.

Nem tudom mi lesz a pontos szabályozás, de szerintem a lényeg, hogy most lesz lehetőség pl. a sportoló osztálytársadhoz igazítani a tanulmányait. El tudom képzelni, hogy az edzéseihez igazítva hetente be kell majd járni a fizika, kémia, biológia órákra, mert azokat nehezebb egyedül otthon elsajátítania de nem a saját osztályához kizárólag, hanem neki megfelelően. Mondjuk ha az A-sok fizika órája van neki jobb időben akkor arra megy, de kémiából meg a B-sekhez. Vagy tudja, hogy neki a biológia kevésbé fontos, inkább a matekra van szüksége, akkor pár matekórára kell bejárnia.

A lényeg, hogy most a magántanulóknál két csoport van. Az egyik olyan, mint az osztálytársad, aki nem tud rendesen bejárni de tanul - meg akit az iskola sem akar, hogy bejárjon, mert ott sem tanult és otthon sem tanul. Az első kategóriának személyre szabottabban tudnak majd segítséget felkínálni, gondolom azért lesz egyéni a tanrend, mert az iskola fogja vele közösen kitalálni milyen lenne neki a legjobb. Ez lehet szerintem majd heti pár órától akár olyanig, hogy minden nap délig kell csak bejárnia vagy éppen 10 után, mert reggelente van edzése.

A második csoport jelenleg a magántanulósággal ki is esett az oktatásból, mert többségük éppen azért került ide, mert otthon nem kapott megfelelő támogatást, figyelmet. Nekik most majd legalább időnként be kell majd járnia és nem csak az osztályozó vizsga előtti nap veszik elő a tankönyveiket, mint most közülük a legtöbben.

2019. jún. 14. 00:52
 10/20 anonim ***** válasza:
62%
Nem örülök ennek, - hanem közömbös a hír számomra. Sokszor nem értem az átlag magyarokat jellemző zsigeri rosszindulatot, - azt nem értem benne például itt, hogy mivel lesz ezáltal jobb a sorsod, mivel viszi előrébb az ügyedet, hogy másokra negatív hatással bíró fejleménynek "tapsikolsz"? Mivel lesz jobb a sorsod? - Igazából nem is érdekel, hogy válaszolsz-e erre a felvetésemre - és hogy mit fogsz válaszolni, - mert egyszerűen tele van a bucim azzal a mentalitással, hogy az átlagos mentalitású magyar csak azért "rúg utána" egy másiknak, mert úgy véli, hogy a másik valamiért jobb sorsú vagy viszi valamire... Az ilyen mentalitásunk miatt gyűlölik mindenhol a magyarokat és röhögnek rajtunk értetlenkedve, mert a vak is látja, hogy van a bolygón egy olyan nemzet, - a magyar, - amelynek legnagyobb ellensége a saját fajtája. Legyél boldog, - tapsikoljál tovább mások egyéb kárán is!
2019. jún. 14. 01:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!