Egyetértetek, hogy az MSZP alatt egy fokkal jobb volt az oktatás?
Én sohasem voltam MSZP szimpatizáns, sőt a családban mindenki Fideszes volt, sokáig.
Több intézkedésükkel egyetértek, pl:családpolitika, szociálpolitika.
Viszont az oktatáspolitikájuk rosszabb, mint, amit az MSZP csinált.
Újabban a magántanulást is betiltják:
Nekem a "régi" Fidesz tetszett, ők akár a nyugati mintájú egyetemi rendszert is bevezették volna (pontszámolgatás eltörlése),
Viszont, amit az "új Fidesz" képvisel, az sz_r.
-Egyre nehezebb bejutni államilag támogatott egyetemre, sőt a jövőben még nehezebb lesz.Emiatt egyre kevesebb lesz a diplomás
-Az MSZP alatt, a tandíjak megfizethetőek voltak.Fizetősre bárki bejutott, államira sem kellett 25 emelt meg 3 nyelvvizsga, mint ma.
-Nyomják a szakmunkásképzést, de ennek ellenére sem jelentkeznek többen oda, sőt inkább kevesebben.
Érdemes lenne elgondolkodni a szakmunkásokat Ukrajnából, Boszniából való importján.
A magyarok ezen a téren nagyon hasonlítanak a németekre például.A legtöbben, különösen az Y és a Z generációban csak olyan munkát szeretnének, aminek van presztízse,ilyenek például a mérnöki munkák, üzleti diplomával betölthető pozíciók....stb
A fizikai munkát nem igazán szeretik, maximum hobbiként, kertészkedni vagy sajátkezűleg kifesteni a fürdőt.
Viszont, a kormánynak, bármelyik párt is legyen hatalmon, el kell fogadnia,hogy a nép ilyen.
Nyugat-Európában sem harcolnak ellenük.Nem is maradna kormányon az, aki elkezdené bezárni a sok főiskolát vagy felfele tolni a tandíjakat.
"Mióta a fidesz kormányoz azóta a gyerekek tudása egyenlő a nullával, Európai viszonylatban sereghajtók a Magyar diákok."
Ez konkrétan nem igaz.
Van 1, egyetlen olyan felmérés, a PISA teszt, amiben eddig folyamatos volt a lecsúszás - mégpedig már évtizedek óta. Ezt csak 3 évente végzik el és teljesen más rendszerekre lett kitalálva, mint a magyar oktatási rendszer. Pontosan emiatt - mivel nem úgy tanulnak a magyar diákok, mint máshol - nem is lehet jó benne az eredményük. A legutóbbi felmérés volt az első amit digitálisan kellett kitölteni és akkor még nem volt ebben gyakorlata a diákoknak. Kiválasztanak pár ezer 15 éves és azokkal csináltatják meg a felmérést - nem az összessel.
Azóta folyamatosan megy a digitális oktatás fejlesztése az iskolákban, én már többször írattam online dolgozatot a diákjaimmal ebben a félévben. Jövőre már szerves része lesz az óráimnak, de először nekem is meg kellett ismernem, tanulnom. Az idei ötödikesek már tabletet kaptak és használták is az óráikon - ők már képesek lesznek a digitális feladatmegoldásra 15 évesen.
A magyar tanulók rengeteg nemzetközi versenyen érnek el kiemelkedő eredményeket és a PISA teszthez hasonló más felméréseken is jól szerepelnek.
"Ezzel mi a baj? Muszáj, nincs elég használható és jó szakember, mert ma szakinak lenni nem szexi dolog, ráadásul a körülmények miatt rengetegen elmentek az országból."
Talán az, hogy áldozni már nem igazán akarnak rá. Hogyan tanulják CNC gép használatát, ha alig van alapanyag, amin gyakoroljanak?
A legnagyobb gond az, hogy nem csinálják meg ugyanazt, mint az focinál, még a TAO pénzekkel ösztönzik addig ezt iskolánál is meg lehetne tenni. Sok multi így is inkább saját szakképzést indított be és bár együtt működnek sokszor egy iskolával, mégis hatalmas a különbség.
Nincs olyan, hogy régi Fidesz és új Fidesz.
Csakis Fidesz van, akik mindig is fasiszta-komcsik voltak.
"Sok multi így is inkább saját szakképzést indított be és bár együtt működnek sokszor egy iskolával, mégis hatalmas a különbség."
Várjál, mindjárt azt is betiltják. :))
Nem azt mondtam,hogy a szakmunkásképzés ne legyen támogatva.
Legyen támogatva, ugyanis aki szakmunkás akar lenni, hadd legyen az.
A gond,hogy a Fidesz párhuzamosan meg elkezdte szopatni azokat, akik diplomások szeretnének lenni.
A nyelvvizsga meg hülyeség, mint felvételi követelmény.
Elég lenne, ha a nyelvérettségi lenne megfelelő színvonalú.
Azért rossz a nyelvvizsgát követelni,egyetem előtt, mert mire végez a hallgató, addig a nyelvtudása felét elfelejti, ugyanis nem fogja rendszeresen használni, napi szinten.
Szerintem, a nyelvérettségi színvonalát kellene emelni.Továbbá, a diplomához szakmai nyelvvizsgát követelni, a szakmai nyelvvizsgára való felkészítés pedig az egyetemek dolga lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!