Ha Bede Zsolt összegyűjtené a 2000 aláírást, akkor indulhatna az ellenzéki előválasztáson?
#1-es vagyok.
Ne tekerjük ki a másik szavait, ha egy mód van rá. Ahogy többször is hozzátettem, az, hogy Bede-féle, ill. nagyobb pártok által nem támogatott, nem baloldali jelöltek nem indul(hat)nak az előválasztáson, az én személyes véleményem. A kérdésedben is arra voltál kíváncsi, létezhet-e olyan objektív feltétel, amelynek míg Kerpel-Florius megfelel, Bede Zsolt nem. A kérdésed nem arra vonatkozott, hogy létezik-e, mindössze a potencialitásra volt kíváncsi.
Ahogy az eredeti kérdés is inkább lehetőségekről, és nem valós forgatókönyvekről gondolkodik. Mindenesetre érdekes felvetés, de be kell látnod, hogy Bedének nemhogy ellenzéki főpolgármester-jelöltsége, de előválasztáson való indulásának valószínűsége is egyenlő a nullával. Ennyi reálpolitikai érzéke talán mindenkinek van.
Úgy szólt a kérdésem, hogy "Van-e", nem úgy, hogy "Létezhet-e", azért kezeltem tényként a választ. De elnézést, ha félreértettem.
A politikai realitás szerint ez valóban egy irreális dolognak tűnik, de attól még a szabály az szabály.
Önkényesen pedig nem zárhatnak ki jelölteket, mint a diktatúrában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!