A magyar ember miért azokra szavaz akik meglopják?
Így szokott lenni. Más kérdésnél is hiába teszek fel hasonló kérdéseket, soha nincs rá válasz.
Mert tényleg nincs.
# 8
"12 ezer milliárd. Aha. Miért nem 120 ezer milliárdot vagy milliárd milliárdot egyből?"
Nyilván ez egy becslés, nem pontos adat. Lehet több lehet kevesebb de az biztos hogy hatalmas összegeket lopnak. Ha azt nézzük hogy 2010-óta vannak kormányon nem is olyan légbőlkapott ez a szám.
"miközben visszafizették az imf gigahitelt, rendben van az államháztartás, csökkent az államadósság, építettek rengeteg nektek nem tetsző stadiont, uszodát, sportcsarnokot, korcsolyapályát, tornatermet, építettek utakat, beindult a műemlék program, vár-rekonstrukciós program, zajlik a Liget projekt, vasút fejlesztés, kórházakat építettek, felújítottak, mentőállomásokat, rendelőket hoznak helyre, rengeteg mentőautót és orvosi berendezést vásárolta, mentőhelikoptert vettek, a katonai költségvetést megemelték, több eszközt szereztek be, mint előtte 10 év alatt, kipótolták a budapesti 4-es metró költségeit, jutott pénz végre a következő metróvonalak felújításának megkezdésére, megy a Paks II, projekt,"
Ezekben mind benne van a korrupció. Ha megnézed kb mindegyikről felröppent a hir hogy jelentős összegeket nyúltak le közben. Igy jön ki az említett végösszeg.
"Ha MOST elloptak ennyi pénzt miközben mindenhol fejlődik, épül az ország, akkor mit csináltak a ballibek előtte 8 évig az ország pénzével, ha akkor semmi nem történt belőle?"
Ki mondta hogy ők nem loptak? Ott van a kérdés alatt, leírtam hogy az MSZP kormány alatt is loptak. Ennek ellenére még százezrek szavaznak az MSZP-re és a DK-ra.
Komolyan vicces vagy. Mekkérdezem tőled, hogy honnan veszed a 12 ezer milliárdot, erre írod "Nyilván ez egy becslés, nem pontos adat. Lehet több lehet kevesebb de az biztos hogy hatalmas összegeket lopnak. Ha azt nézzük hogy 2010-óta vannak kormányon nem is olyan légbőlkapott ez a szám.".
Szóval sehonnan, csak kamuzol valamit hasraütésre vagy mert hallottad valahol. De mit?
"Ezekben mind benne van a korrupció. Ha megnézed kb mindegyikről felröppent a hir hogy jelentős összegeket nyúltak le közben. Igy jön ki az említett végösszeg."
Vagyis HALLOTTÁL valamit, sokszor hallottál valamit, ami soha nem volt tény, soha nem volt bizonyított, de te elkönyveled, hogy az bizony úgy is van. MIért? Mert csak.
NINCS így.
Ha lett volna bármi bizonyíték, akkor már bizony elénk tárták volna. Attól mert egy útépítés valaki szerint túlárazott, attól még nem lesz benne korrupció. Ahogyan az ellenkezőjét már sokan bizonyították tényekkel, számokkal, adatokkal. Hogy nem volt túlárazott - csak nem érted, hogy mitől kerül ennyibe.
Egyszerű példa: vasót felújítás megy most a közelünkben. Az ellenzéki szöveg szerint túlárazott, korrupció. Akivel beszéltem róla, az szerint ellopják a pénzt, mert hiszen miért kerülne ennyibe egy FELÚJÍTÁS, hiszen alig kell valamit csinálni, a nyomvonal már meg van, csak cserélis a síneket, vezetéket és kész.
A valóságot viszont látom a saját szememmel, a síneken kívül teljesen felszedtek mindent, a teljes szakaszt újra kellett alapozni, feltölteni, még a település melletti zajvédő falat is átépítik. Nem ugyanazon a sávon lettek kialakítva az új nyomvonalak, hanem igazítják a kor követelményeihez, ahol eddig az állomáshoz közelítve is csak 1 v. 2 sínpár volt, ott már sok száz méterrel előbb kialakítják a több sínpárt, hogy a nagyobb sebességű vonatoknak ne kelljen bevárni a lassúbbakat és csak az állomáson "előzni". A teljes oszlophálózatot kiszedték, újakat, új helyekre raktak le, új vezetékezéssel. Sokkal nagyobb peronrendszert készítettek (több váltó stb. stb.) és a vasúti átjáróban a szimpla sorompós megoldás helyett egy körforgalomból kiinduló, 2 sávos autóút+gyalogos sáv kialakítása lett felüljáróval a sínek felett. Valójában nem felszedték a síneket és leraktak egy újat, plusz kicserélték a vezetéket - ahogy azt a beszélgető partnerem képzelte, hanem egy teljesen új, modern vasúti szakaszt építettek ki, amiben plusz költséget jelentett, hogy még el is kellett bontani a régit.
Amíg csak képzeled, hogy mi történik, addig ez a tévedés lesz. Utána kell nézni, hogy mi a valóság és nem elhinni - semelyik oldalnak - hogy mi van.
Pontosan ezért tettem oda a számod mellé az ország éves költségvetésének nagyságát. 20,5 ezer milliárdból működött az egész ország tavaly. Ebben minden benne van a közvilágítástól az iskolai krétákon, a nővérek fizetésén, az okmányirodai számítógépek javításán át az összes beruházásig. A korrupci, az ellopott pénz azt jelentené, hogy azt minden ellentételezés nélkül zsebre tették. Biztos hogy van korrupció, biztos hogy vannak visszaélések és biztosan vannak korrupt emberek az állami alkalmazottak között is. De az nem igaz, hogy mindenki korrupt és mindent ellopnak. Akkor nem működne az ország.
Még gyurcsányék alatt sem volt így, pedig ők már tényszerűen megbuktak a korrupcióval, ülnek is miatta jó páran. Még ott is egyből előjött, hogy az eltűnt, elpazarolt pénz mennyire visszaütött, hiszen tönkre ment a gazdaság miatta és romlott az életszinvonal. Nem lehet úgy mindent ellopni, hogy közben meg a valóságban ott van az ellenértéke ami elkészült, felépült, megjavult és el lett végezve.
Az ilyen "mindent ellopnak, mindenki korrupt" szöveg teszi lehetetlenné, hogy a valódi bűnösöket elkapják és meg is büntessék. Amikor mindenre rámondjátok hogy korrupció, csak mert köze van hozzá az államnak, a fidesznek, akkor az emberek már csak legyintenek és nem veszik komolyan.
"Szóval sehonnan, csak kamuzol valamit hasraütésre vagy mert hallottad valahol. De mit?"
Már bocs de vak vagy, esetleg értelmileg visszamaradott? Rengeteg cikk van erről:
"Vagyis HALLOTTÁL valamit, sokszor hallottál valamit, ami soha nem volt tény, soha nem volt bizonyított, de te elkönyveled, hogy az bizony úgy is van. MIért? Mert csak."
Mivel senki nem vizsgálja mert nem jut el odáig az ügy, pontos számok nem derülnek ki csak becsülni lehet.
"A valóságot viszont látom a saját szememmel, a síneken kívül teljesen felszedtek mindent, a teljes szakaszt újra kellett alapozni, feltölteni, még a település melletti zajvédő falat is átépítik."
És te ránézésre meg tudod állapítani hogy egy vasút felújítás túlárazott vagy sem? :) Nevetséges vagy.
"Amíg csak képzeled, hogy mi történik, addig ez a tévedés lesz. Utána kell nézni, hogy mi a valóság és nem elhinni - semelyik oldalnak - hogy mi van."
Az EU jelentése is részletesen beszámolt arról hogy ellopják az EU-s pénzeket. Nagyrészt kormányközeli cégek nyernek a pályázatokon.
"Még gyurcsányék alatt sem volt így, pedig ők már tényszerűen megbuktak a korrupcióval, ülnek is miatta jó páran."
Közülük legalább néhányan ülnek. Fideszből meg senki.
"mikor mindenre rámondjátok hogy korrupció, csak mert köze van hozzá az államnak, a fidesznek, akkor az emberek már csak legyintenek és nem veszik komolyan. "
Te is bizonyítod hogy nem alaptalanul mondják, a fidesz szavazók többsége, hogy is mondjam, gyengébb értelmi képességekkel rendelkezik.
Mi olyan bonyolult egy szövegben?
Írtál valamit és rákérdeztem majd te megint válaszoltál. ARRA amit válaszoltál, arra én írtam a megjegyzéseimet. Nem vagyok gondolat olvasó, pontosan azért kérdeztem meg hogy honnan veszed, mert érdekelt volna. Még be is másoltam a válaszodat, hogy ne legyen félreértés. Most UTÓLAG jössz cikkekkel, meg linkekkel? Miért nem AKKOR amikor válaszoltál?
Vettem a fáradtságot és részletesen leírtam neked hogy ÉN HONNAN VETTEM a magam véleményét, miközben te nem tetted meg ugyanezt. Akkor nehogy már rajtam kérd számon a választ! Tényleg bonyolult dolog elolvasni ÉS megérteni ami le van írva? Direkt azért írtam le hogy mi mindent jelent a példámban a vasút felújítása és mennyire nem ugyanaz, mint amit más elképzeld, hogy láthasd, nem a levegőbe beszélek.
Neked tényleg nehéz megérteni, hogy nem ugyanaz a költség ha kicserélik a síneket az alatta levő kavicsokkal meg a felette húzódó vezetékkel, mint az sok minden amit leírtam?
Cikkekre hivatkozol most - amikor meg kérdeztem akkor nem volt válaszod. UTÁNA nézted meg, hogy UTÓLAG mivel tudnád indokolni amit előtte válaszoltál. De ezek még mindig csak állítások, hiszen te is ezt írod és most megint téged idézlek: "Mivel senki nem vizsgálja mert nem jut el odáig az ügy, pontos számok nem derülnek ki csak becsülni lehet." NINCSEN adatod, csak feltevéseid vannak és ez a lényeg.
"Az EU jelentése is részletesen beszámolt arról hogy ellopják az EU-s pénzeket. Nagyrészt kormányközeli cégek nyernek a pályázatokon."
Csak éppen ha egy cég nyer egy pályázaton akkor azonnal elkönyvelitek "kormányközelinek" - hiszen nyert a pályázaton, és ti tudjátok, hogy azon csakis olyanok nyerhetnek.
Ezt csináltátok a földeladásoknál, a trafikoknál is. Bárki bármit nyert, azonnal fideszes, kormányközeli. Amikor oda tették az orrotok elé, hogy mszp politikus, jobbikos politikus családja, szdsz-es politikus családtagja stb. szerezte meg ezt vagy azt, akkor azt lesöpörtétek. Ahogyan jött a szöveg, hogy a fidesz nem tűri a más véleményen levőket, Orbán egyedül dönt mindenben - majd amint pl. Szili Katalint kérték fel egy pozícióra, őt kiáltottátok ki fideszbérencnek, árulónak azonnal. Ahogyan tettétek ezt mindenkivel aki csak szóba került, hogy a jelenlegi ciklusokban kineveznék, felkérnék, mindegy kicsoda és mit csinált előtte. Így persze tényleg igaz, hogy mindenki kormányközeli - ha eleve ráragasztjátok.
Az OLAF vizsgálatait pontosan kellene ismerni és nem csak cikkeket amik valamit mondanak róla. A 4-es metró ellopott 196 milliárdja tény kérdés, de valahogy az is mindig a zorbánék korrupciós listájára kerül fel, holott semmi közük nem volt hozzá, csak Tarlósnak sikerült csökkentenie a veszteséget.
Az utolsó mondatoddal pedig bemutattad a magad szinvonalát. Egy 2,8 milliós szavazótábort minősítettél le vele, miközben te vagy az aki még azt sem értetted meg amit itt pár sorban leírtam neked.
Így van. De bízom benne, hogy ha nem marad szó nélkül amit leír és ami szerintem nem helyes akkor mások is látják, hogy nem csak az ő véleményük létezik. Ilyenkor jó egy ilyen visszajelzés, mint a tied, hogy tényleg így van.
# 16
"Nem vagyok gondolat olvasó, pontosan azért kérdeztem meg hogy honnan veszed, mert érdekelt volna. Még be is másoltam a válaszodat, hogy ne legyen félreértés. Most UTÓLAG jössz cikkekkel, meg linkekkel? Miért nem AKKOR amikor válaszoltál?"
Ezek ismert tények. Ha nem is az állami média, de a független hírportálok folyamatosan beszámolnak az ilyen korrupciós esetekről. Nem kellene úgy tenned mintha nem hallottál volna ezekről. Ha meg tényleg nem hallottál akkor több forrásból ajánlatos tájékozódnod.
"De ezek még mindig csak állítások, hiszen te is ezt írod és most megint téged idézlek: "Mivel senki nem vizsgálja mert nem jut el odáig az ügy, pontos számok nem derülnek ki csak becsülni lehet." NINCSEN adatod, csak feltevéseid vannak és ez a lényeg."
Mivel már nincs független bíróság, ügyészség.
"Csak éppen ha egy cég nyer egy pályázaton akkor azonnal elkönyvelitek "kormányközelinek" - hiszen nyert a pályázaton, és ti tudjátok, hogy azon csakis olyanok nyerhetnek."
Hát ha az illető Orbán Viktor rokona vagy jó barátja és feltűnően sok pályázatot nyernek el, bizony felmerül a gyanú :) Bocsi de elég butának kell lenni ahhoz hogy ezt valaki ne tekintse gyanúsnak.
"A 4-es metró ellopott 196 milliárdja tény kérdés, de valahogy az is mindig a zorbánék korrupciós listájára kerül fel, holott semmi közük nem volt hozzá, csak Tarlósnak sikerült csökkentenie a veszteséget."
Az előző kormányt hiába hozod fel. Ezzel nem mosod tisztára Orbánékat. Mind loptak, de a Fidesz kormány törvényesitette a lopást. A MSZP kormány idején Nokiás dobozokban ment a pénz és ötször közbenéztek látja-e valaki és azért néhány embert lecsuktak.
"Az utolsó mondatoddal pedig bemutattad a magad szinvonalát. Egy 2,8 milliós szavazótábort minősítettél le vele, miközben te vagy az aki még azt sem értetted meg amit itt pár sorban leírtam neked."
Ne haragudj de te ránézésre jelented ki hogy egy vasút felújítás nem túlárazott :) Ez vicc kategória. Te magad bizonyítod hogy nem túlzok. Persze nyilván nem minden Fidesz szavazóra igaz, de általában ez a helyzet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!