Örülnél egy olyan 4 évnek, amikor Budapesten semmit,
csak a vidéket fejlesztenék?
1/26 A kérdező kommentje:
Igen vidéki vagyok, és undorító, hogy csak BP-t pénzelik.
miután az elmúlt 8évben a vidék szinte semmit nem kapott, ez lenne a normális!
2010. júl. 8. 09:24
én inkább annak örülnék, ha nem kéne pénzelni egyiket sem, mert alapból minden településnek lenne annyi bevétele, hogy megoldja a fejlesztési problémáit
2010. júl. 8. 09:28
Is-is. Vidéki vagyok, de Budapestre jártam iskolába, és remélhetőleg ott kezdem az egyetemet szeptembertől. Szerintem meg kéne találni az aranyközéputat, hogy bár a fővárost is tovább fejlesztik, de kevesebből, és sok pénzt pumpálnak vidékre. Bár ehhez értelmes kormányzás kéne, hogy ne drágább beruházást válasszunk, csak azért, mert azt haver cég csinálja. Amúgy a mi városunk sokat fejlődött az utóbbi 8 évben, amióta függetlenek irányítják az önkormányzatot, úgyhogy eddig sem volt lehetetlen.
2010. júl. 8. 09:32
Budapest sokkal többet tesz bele a közösbe, egymaga, mint bármelyik más város. A pestiek adójából nyitják újra a vasúti szárnyvonalakat, fizetik a zsákfalvak önkormányzatait, stb. Nehogy már a nyúl vigye a vadászpuskát.
2010. júl. 8. 09:38
Nem. Osszák el egyenlően. Nincs akkora gond sehol, hogy úgy kelljen pénzt pumpálni oda, ez esetben viszont egészségtelennek tartom a természetes pénzmozgásokat befolyásolni. Ezt csinálták több évtizedig, nem működött.
2010. júl. 8. 09:45
nem örülnék. Bp a főváros, a legfőbb turista látványosság az országban, az oktatás központja, a legnívósabb egyetemek helye, ezenkívül az orvoslás is Bp-en a legjobb az országban. Bp a maga 2 millió lakosával a gdp 60%-át termeli meg egymaga, míg a maradék 8 millió emberre jut 40%.
Halva született ötlet megvonni minden támogatást Bp-től.
Leht a vidéket is fejleszteni, csak nem éri meg az országnak (kivéve az ott lakóknak)
2010. júl. 8. 09:50
Budapestnek már a háború előtt is több pénz jutott. Utána pedig csak Pest számított. Az sem igaz,hogy Pest többet tesz a közösbe,mint a vidék! Ha igaz lenne,akkor nem kellene milliárdokat ölni a főváros fejlesztésébe. (Néha feleslegesen) Vidéken pedig még egy utcát sem akarnak kikövezni. A közlekedésről és egyebekről nem is beszélve.
2010. júl. 8. 09:52
9.50. Tipikus pesti mentalitás. Vidéken nem emberek élnek,nekik nem lehetnek igényeik,oda nem látogatnak túristák stb.?
Miért csak Pesten vannak jó kórházak? Vidéken nincsenek betegek,akik jó kezelésre szorulnának?
A vidéki bérek miért sokkal alacsonyabbak,mint a pestieké?
Hosszan lehetne sorolni a vidék hátrányos helyzetét.
Lehet,hogy Pesten több üzem van,de ha a vidék nem termelne,akkor a beképzelt pestiek éhen halnának!
2010. júl. 8. 09:57
Több pénzt kellene fordítani a vidékfejlesztésre, mert borzasztó vízfejű ez az ország. Ettől függetlenül Pestországra is ráférne egy kis tatarozás, de nem oda kellene telepíteni mindent, mert ez csak fokozza a vízfejűséget.
2010. júl. 8. 10:04
Kapcsolódó kérdések: