A jövőben várhatóan nőni vagy csökkenni fog a cigányok foglalkoztatottsága?
Több dolgot számításba kell venni:
Cigányoknál fiatal korfa, fiatal népesség, magas termékenységi ráta, iskolázottság, intelligencia, alkalmazkodóképesség, kultúra, urbanizáció, szegregáció, rasszizmus, nemzetközi migráció, munkaerő elvándorlása, Európába irányuló afrikai, dél-ázsiai menekültek, vendégmunkások, olcsó munkaerő, jövőbeni gazdasági fejlődés, GDP, szociális ellátórendszer, segélyezés, állami redisztribúció, munkaerőhiány, elöregedő társadalom, népességfogyás a régióban, innováció, automatizáció, számítógépek, robotok, gépesítés fejlődése, éghajlatváltozás...
Az ilyen kérdezőket vajon órabérben, vagy kérdésenként/teljesítményre fizetik?
Biztos, hogy nem hagytál ki egyetlen marxista hívószót sem?
Nem 0.
Magyarországon az aktív korú cigányok körében 40%-os a foglalkoztatottság (az országos átlag 68%), ez javuló tendencia a korábbi évtizedekhez képest.
Viszont probléma, hogy a foglalkoztatott cigányok közel fele közmunkás, ami terhet jelent az állami költségvetésnek.
Jó ez szép - papíron. De papíron az átlagbér is hű de magas, meg az ország is "jobban teljesít". A "statisztika" megrendelője ezt kérte, ezt kapta.
"Az ilyen kérdezőket vajon órabérben, vagy kérdésenként/teljesítményre fizetik?
Biztos, hogy nem hagytál ki egyetlen marxista hívószót sem?"
Tehát ha valaki körültekintően figyelembe vesz mindent, ami egy társadalmi csoport/etnikum munkaerőpiaci helyzetét befolyásolhatja, az akkor marxista.
Eddig azt hittem aki gondolkodik és tájékozott az a liberális...
Ha már ilyen kavar van a kifejezések terén szerintem egyezzünk meg abban, hogy az ilyen emberek megnevezése legyen egyszerűen az, hogy okos...
Ahogy elnézem az én szabolcsi kis városomban szaporodó poronytokat itt is alacsony lesz. A putris alja potyogtat 5-8-10 pulyát, akik már 5 évesen lopkodnak meg azt látják, mit művelnek a szülei. Azokból is olyan lesz.
Szocializált cigányéknál 1-2 gyermek van, azok tanulnak. De az arány sajnos nagyon rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!