A Mi Hazánk Mozgalom bejutott volna az Európai Parlamentbe ha Orbán Viktor nem mozgósít és nem visz el még 600 ezer embert 2014-hez képest szavazni a Fideszre az Uniós választáson 2019-ben?
Mért nem az fáj, hogy az ellenzéki pártok is jól mozgósítottak?
Kb. ez lehet a reális támogatottságuk jelenleg. De ahogy tovább gyengül a Jobbik meglesz majd nekik az 5%.
Az ilyen "Mi lett volna ha ..." kérdéseknek semmi értelmük, mert nincs hozzájuk köthető bizonyíték.
Honnan szeded, hogy az a 600ezer - ha Fidesz nem is létezik - a MHM-ra szavazott volna?
1-es a MHM nem ellenzéki párt?
3-as sehonnan nem szedem. Mert nem ezt kérdeztem.
Nézd meg a 2014-es eredményeket és meglátod hogy ennyi szavazó mandátumot ér egy alacsony részvétel mellett.
Elég egyszerű, szépen kiírod excelbe, hogy melyik párt hány szavazatot kapott, a fidesz sorába a mostani számot átírod a 2014-esre.
Ezután felmész a wikipediara vagy a valasztas.hu-ra megkeresed a D’Hondt-módszert és szépen megnézed, hogy ekkor hogy oszlott volna el a 21 mandátum.
Ezt egy 16 éves gyerek is képes kiszámolni, úgyhogy hajrá :)
Nem akarta elég ember hogy a MHM bejusson az EP-be.
És én ennek örülök is; ez a vadmagyarkodás nem az én stílusom.
De ha legközelebb sokkal többen szavaznak rájuk és bejutnak, akkor tudomásul veszem, mert Isten őrizz attól, hogy egyformán kelljen gondolkodnunk!
Kell, hogy a magyar politikában is legyenek árnyalatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!