A magyarok miért szeretik annyira a háborút meg a sorkatonaságot?
"gyűlölködő"
A gyűlölet is természetes. Azonban irányított, kollektív gyűlölet kell.
A gyűlöletet nem tudod irányítani, pajti.
Majd ti is rájöttök, de akkor már késő lesz.
"Jaja, meg így tudnak gazdag és élhető társadalmakat kialakítani, hogy a lakosságuk 80%-a nem gyűlölködő, fődbuta prolikból áll, hanem fejlett, 21. századi emberekből."
Itt a példa az általad felsoroltakra mindjárt, gondolom nálad ők is a 80%: [link]
(hölgyeknek kötelező!!:))
"A nyugatiak miért hisznek benne, hogy nem lesz többé háború meg nem kellenek a katonák, amikor az erőszak az élet természetes része?"
Nem hisznek benne, mindnek nagy a hadereje és rengeteget mozognak is az utakon, tehát látni lehet hatalmas katonai mozgásokat, nem csak ülnek egy LKT-ban.
Az a baj, hogy pont azok nem nézik meg ezt és a hasonló videókat, akiknek kellene.
Én nem akarom, hogy a lányom olyan országban kelljen éljen ahol ilyenre már nem is reagálnak az emberek.
Mert nem az volt a félelmetes, hogy az ilyen erőszak megtörténik - sajnos megesik mindenhol - hanem amilyen közönyösen nézték az emberek, ahogy senki nem tett semmit csak hagyták hogy történjen.
Aki most a migránspártiakra szavaz az ugyanilyen. Nem ő teszi a rosszat a maga kezével - hanem hagyja, hogy más megtegye. Miközben csak annyival kellene ellene fellépnie, hogy nem engedi nekik, hogy oda kerülhessenek, ahol megtehetik.
Ez a tipikus hárítás, ez az a viselkedés ami romlásba visz mindent, legyen az a környezet, a szegénység vagy bármi.
Nem mondtam, hogy a férfiaknak kellene tenni valamit és a nőknek nem.
Nem mondtam, hogy az a valami amit tenni kell az az, hogy odamegy és beleavatkozik ő maga.
De a jogban is kategória a segítségnyújtás elmaradása, pontosan amiatt, hogy nem maradhatsz tétlen, nem vonhatod meg a válladat, hogy majd vaki csinál valamit, neked nem dolgod. Igenis dolgod. Felveszed a telefont és hívod a rendőrt. Szólsz, hogy hagyják abba. Hívsz még másokat, hogy többen legyetek, mint akik bántalmaznak.
De a legfontosabb - megakadályozod, hogy ez a helyzet kialakuljon. Amit írtam az pont ez volt - csak ez nem tetszik, ezért figyelmen kívül is hagytad, hogy "Miközben csak annyival kellene ellene fellépnie, hogy nem engedi nekik, hogy oda kerülhessenek, ahol megtehetik."
TUDOD mi történik, TUDOD kik teszik, akkor miért nem teszel ellene semmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!