Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Akik az EU bérek mellett...

Akik az EU bérek mellett tüntetnek, nem gondolkodnak?

Figyelt kérdés

Most komolyan, egyre több ismerősöm kampányol ezzel a hülye dumával. Miért hasonlítgatja mindenki Magyarországot, Ausztriához és társaihoz? Nekem erről van egy gondolat menetem

..

Nyilván ezek az emberek soha nem voltak még abban az országban, legalább is nagy részük...

1. Ezeknek az országoknak soha nem volt akkora tartozásuk mint nekünk. Nem akarták őket annyiszor tönkre tenni mint minket.

2. Ezek az emberek komolyan azthiszik jön egy angyalka majd 300.000 Ft kioszt havonta és mindenki boldog lesz? Arra nem gondolnak hogy ezzel párhuzamosan az áraknak is megkell emelkedniük?

Ausztriában minden mocsok drága, 2x annyi mint nálunk....

Persze a sok buta csak követelőzni tud, meg csak azg látja ott mennyi egy fizetés! Vagy ők azt gondolják hogy a 300 ezres fizu mellett maradjanak az olcsó árak is? Miért ilyen tájékozatlanok??

3. Ha behoznák az EU béreket, szinte minden vállalkozás, /főleg a magyar vállalkozások) azonnal lehúznák a rolót.. gondoljunk már bele ahol 5-10 alkalmazott van???!! Akkor ezek a "nagy magyarok" eléggé hazárulók nem gondoljátok?

4. Szinte biztos vagyok benne hogyha 300 ezer lenne a fizu akkor 5 év múlva (vagy annyi sem) sírnának tovább hogy nekik ez kevés.... Hisz egyszerűen nem tudnak a pénzzel bánni, spórolni.

5. Az összes nagy gyár elhúzna az országból, olcsóbb munkaerőt keresve... Akkor se magyar cégek, se külföldi. Mi.lenne? Szerintem éhenhalna mindenki kb...

6. Azt nem értem hogy aki nem tanult, képzetlen, miért akar és miért követel olyan életminőséget mint egy olyan aki több diplomával rendelkezik?

7.Miért nem próbálják kiegészíteni a keresetüket? Azt mondják nincs idejük... Nem a l...f...szt! Haza érnek a munkából és a facebookon pörgetik a hírfolyamot, olvassák a sok marhaságot. Ahelyett pl vidéken lehetne kertet gondozni(rengeteg gazos kert áll a házaknál, vagy csak be van füvesítve), zöldséget termelni, vagy kézműveskedni, plusz munkát vállali, férfiak ti annyi mindenhez értetek.. abból egy kis plusz munkát csinálni? Asszonyok tudnak varrni, vasalni, akármi... De meg se próbálják csak követelőznek.

Miért van ennyi lusta, buta ember?

Miért a kormányt hibátatják a saját nyomorultságukért?

Mindenki saját maga életéért felelős,nem ?? Miért nem tesznek az előrelépés érdekében? Csak verik az asztalt a semmire hogy ők EU bért akarnak... azt is elvetnék a hónap végére... Tuti..

8.

Rengeteg olyat tudok aki minimálbért keres de havonta kötelezően több tíz ezrek mennek el felesleges dolgokra.pl: műköröm,műszempilla,szoli, márkás ruhák, kaparós,tippmix, lottózó, minden nap fagyizás vagy valami menő bisztróba evés,2 naponta kaja rendelés mert lusták főzni, ... és ezek panaszkodnak?? Most komolyan?? Ez.kb 50 60 ezer Ft havonta felesleges dolgokra..

A másik meg hogy szerintem igenis fejlődünk

... aki nem látja menjen át a szerbekhez Szabadka fele..... ahol magyarok élnek. Jézusom egy időutazás, mintha vissza mennénk az időben 20 évet.. aztán gyertek vissza Magyarországra és meglátjátok hogy hamarabb hasonlítunk Ausztriához mint a szerbekhez...

De csak szajkózzák a saját marhaságaikat, lassan már az is a kormány hibája hogy a szomszéd kutyája megdöglött.....

Mi a véleményetek?

Ja független vagyok, mielőtt fideszbérenceznétek...

#EUBÉR #EU BÉR
2019. máj. 22. 10:18
1 2 3 4 5
 21/47 anonim ***** válasza:
62%

Hazudsz fideszbérenc. Nem drágább 2x, sőt szlovéniában, szlovákiában, németben sem.

Van ami drágább DE van ami meg olcsóbb...

De ha 2x annyiba kerülne, akkor sem 2x, hanem minimum 4x annyit keresnek.

2019. máj. 22. 11:26
 22/47 A kérdező kommentje:

Na LiDL-be nem járok meg az osztrákok sem nagyon legalábbis ezen a területen nem, az ország többi részét passzolom..

Én vettem már akciósan a tescoban 120 Ftért tejet az elmúlt fél évben. Bár lehet hogy utolsó áras volt ebben igazad van.

Hát nem tudom szerintem maga az élet otthon olcsóbb.. ja az hogy kint megmarad egy otthoni fizetés.m mit érnek vele? Kint 300 euró semmi, egy nap egy vidámparkba talán annyi se :D

Drága itt az élet akárhogy is nézzük ;D

2019. máj. 22. 11:29
 23/47 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó, talán betaláltam Nálad? Gondolom Teis hasonló vagy mint akiket leírtam... a szomszéd fűje mindig zöldebb ugye? :D Nem is értem miért kell hasonlítgatni Ausztriához magunkat. Maga a mentalitásotok is a béka segge alatt van, fel nem értek az osztrákokhoz akkor miért akartok annyit keresni? Ajánlom töltsetek el náluk 4-5 évet és tanuljatok tőlük :D hidd el máshogy látod majd a világot.
2019. máj. 22. 11:39
 24/47 anonim ***** válasza:
31%

Én igazából azt nem értem, hogy az MSZP-vel mi volt a probléma. Akkor is meg lehetett volna mondani az embereknek, hogy ne 40 órát dolgozzatok hetente, hanem 80-at, ne menjetek fodrászhoz, ne igyatok üdítőket, ne fagyizzatok, ne lottózzatok, ne igyatok alkoholt és ne csináljatok semmit, csak kapáljátok a kertet, amikor hazaértetek a napi 12 óra munkából és akkor majd lesz pénzetek.

Nem is igazán értem, hogy az MSZP politikusai miért nem adtak ilyen jó ötleteket a népnek. Ezt kellett volna csinálni és akkor tuti nem váltják le őket 2010-ben.

2019. máj. 22. 11:42
 25/47 anonim ***** válasza:

24# amúgy igen, az aztán élet, ha semmire nem költhetsz, csak dolgozz állandóan..

Ha egy rohadt fagyi naponta luxusnak számít, akkor inkább nem akarok élni. Szerintem aki végig dolgozza a hónapot igenis megérdemli, hogy magára is költsön néha egy keveset.

2019. máj. 22. 11:47
 26/47 A kérdező kommentje:

Kicsit kiforgatod..

Ja mert szerinted a 100 ezres fizu mellett a mindennapi fagyizás nem luxus akkor milyen szegénységről beszéltek? :D Nincs itt akkor szegénység bakker.

2019. máj. 22. 11:48
 27/47 A kérdező kommentje:
Nem értitek... nem az a baj hogy fagyiztok jézusom! Csak akkor ezek a herdálások mellett ne károgjon mindenki hogy szegénység van... A szegénység nem itt kezdődik ;)
2019. máj. 22. 11:49
 28/47 A kérdező kommentje:

Lehet nem tudom kifejezni magam tökéletesen, mert nagyon elmegyünk egymás mellett..én most azokról beszélek akik kárognak hogy eu bér legyen mert otthon óriási szegénység van...

Holott semmit se látok belőle hogy az lenne. Az tény hogy a sógorék jobban élnek mint mi de ez mindig is így volt és mindig is így lesz. Ha nálunk 1000 eurós lesz a fizu náluk 4x annyi ahogy ti mondjátok, ergo akkor majd az lesz a baj. Szerintem itt tényleg a mentalitással vannak gondok...

2019. máj. 22. 11:53
 29/47 anonim ***** válasza:

Unalmas, hogy azonnal egymásnak ellentétes SZÉLSŐSÉGEKET kezditek dobálni normális vita helyett. EGYIK SEM IGAZ:

Sem, hatalmas és mindenkire kiterjedő jólét nincsen külföldön, sem az nem igaz, hogy itthon minden sz*r és csak nyomor van.

Nincs itt hon minden rendben még csak azt sem lehet mondani hogy az emberek simán meg tudnak élni a fizetésükből. Sajnos a középosztály módosabb rétege is csak úgy tud élni ahogyan a nyugati országokban az alsóbb, dolgozó rétegek, hogy ha 2 kereső van akkor tudnak menni 1-2 nyaralásra, van autó és van némi megtakarítás a számlán.

Azonban kint sem él mindenki jól. Közeli rokonom hiába dolgozik jól és rendesen, annyi a bevétele, hogy egy olcsó bérlakást meg tud fizetni de mivel kiköltözött a gyereke, a szobájába már bérlőtársat keresett, mert egyedül neki felesleges kiadás lett volna az egészet fenntartani. A béréből meg nem nyaralásra futja, hanem hogy évente egyszer hazajöjjön látogatóba. Nem hotelbe, csak vendégségbe a családtagokhoz és ennyi. Jobban élt mindig is egy gyerekkel mint ha itthon élt volna, de közel sem él jól, hiába van egy nyugati országban.

A viszonyítási ponttal van a baj.

Nagyon rossz helyzetből, nagyon alacsony életszinvonalról indultunk ahonnan a nyugati életet akartuk elérni. De hiába élünk ma úgy, mint a nyugatiak 30 éve, mivel ők is fejlődtek, ez nekünk - joggal - édeskevés. Akkor is kevés ha valóban jobban élünk mint 10 éve vagy 5 éve, mert szeretnénk még jobban élni.

De csodavárásnak és a valóság tagadásának nincs helye. Mert akkor visszakapjuk megint azokat akik hazudtak reggele és este, majd elqrták, nem kicsit, nagyon.

Aki ma elhisz, hogy bármelyik másik kormány ennél jobban tudta volna csinálni, az ugyanazt a marhaságot teszi, mint ami miatt bukott az ország 1994-től és 2002-től rengeteget. Aminek a következményeként nem fejlődtünk, erősödtünk utána évekig, hanem még azt is elvesztettük ami megmaradt. Mert akik most hazudják, hogy be lehet vezetni az európai minimálbért, lehet emelni 300 ezerre, azok ugyanazok, akik kormányon elvettek az emberektől mindent amit lehetett. Akik nem emelték a minimálbért hanem rontották a bérek reálértékét, hiteleket vettek fel a semmire. Akik 2010-től mindig azon sírtak, hogy az Orbánék annyira emelték a minimálbért, hogy abba tönkre megy a gazdaság, csődbe mennek a vállalkozások és kivonulnak a cégek az országból. Akik miatt annyi minimálbéres volt az országban és akik miatt az emberek még mindig a minimálbéren lovagolnak, ahelyett hogy megértenék, a minimálbér a minimál munkáért van. Egy falusi éjjeliőr fatelepi ott alvásáért és nem annak, aki rendesen munkát végez a pénzéért.

2019. máj. 22. 11:55
 30/47 A kérdező kommentje:

Szia utolsó!

Nagyon jól leírtad... én sajnos nem tudom magam ilyen jól kifejezni. Egyetértek veled minden szóval. Nagyon elmentünk a témával már az elején mikor be akarják magyarázni hogy ausztria olcsóbb kb mint otthon... Holott ez nem igaz. Nincs kolbászból a kerítés, és itt sem él mindenki jól. Otthon meg nincs olyan egwtrengető szegénység, nem éhezik senki, ugyanis a szegények egy csomó támogatást kapnak.. amit ki is használnak. Mellesleg mindenki elfelejt egy rohadt fontos tényezőt: Ausztria nem tart el annyi ingyenélőt mint mi!!!!!!!!!

2019. máj. 22. 11:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!