Mi a véleményetek arról, hogy többen jönnek vissza, mint mennyien elmennek?
Ez egy igen nagy pofon az ellenzéknek, de főleg a balliberális médiának, amely azt akarta elhitetni hogy rengetegen mennek el és nem jönne vissza senki Magyarországra.
"És titeket jól fizetnek, megéri nektek?"
Nekem megérte kimenni dolgozni, most is csak addig maradok itthon, amig tart a baleseti rehabom, utána megyek vissza. /napi 48,88 euró a táppénzem, több,mint egy itthoni fizetés/.
Szerintem egyértelmű a megfogalmazás.
"Vagyis egyelőre nem lehetünk biztosak abban, hogy valóban fordulat történt a magyar kivándorlásban, hiszen az eddig ismert adatok némileg ellentmondók. A megoldáshoz akkor juthatunk közelebb, ha majd megjelenik az Eurostat átfogó 2018-as adata, vagy minden uniós tagállam frissíti az adatbázisát. Az átfogó tendenciákat illetően viszont az biztosnak látszik, hogy az utóbbi években csökkent az elvándorlási kedv és nőtt a hazatérési hajlandóság. A kérdés csak az, hogy ez elég volt-e tavaly a fordulathoz. "
Szóval még nem lehetünk biztosak benne, hogy valóban ez a helyzet.
Ezen szerintem az idei év lesz a döntő, hiszen sokat erősen befolyásolhat az új osztrák gyerektámogatási modell, hiszen komoly bevétel kiesést szenvednek azok a családok, akiknél csak az egyik esetleg mindkét szülő Ausztriában dolgozik, de a gyerekek Magyarországon élnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!