Jogos Bárándy (MSZP) -sék kormány elleni pere?
Ahmed M. egy szír férfi még a röszkei ostron alatt kövekkel dobálta a rendőröket. Olyan vehemensen, hogy ki kellett emelni a tömegből. Leültették pár évre. Kiután kiszabadult egy reklámfilmben mutatták be. A kormány migráció ellenes reklámjában.
Ahmed beperelte az államot jó hírnév megsértéséért. Bárándyék ingyen védték. Ezzel kapcsolatban lenn két kérdésem
1. Jogos-e Ahmed úr igénye? Hiszen jó híre van. Kevés ember ismeri őt és legtöbben most a reklámból követő hercehurca után ismerték csak meg, ami negatív fényt vetett rá.
2. Az MSZP miért véd egy bűnözőt?
1. A kérdés eldőlt, a bíróság kimondta, hogy nem volt jogos az igény.
2. Védi a tagjait, néhány segítőjét. Ez érthető. Az, hogy normál esetben az ilyeneket el kellene kerülni, az meg azt mutatja, hogy AKI védi a bűnözőt az mit gondol. Legalább egyértelmű hol állnak, kit védenek, támogatnak.
Lehet nem volt túl jó hírneve, de azért nem egy terrorista tömeggyilkos. Egyszer Ahmed kerül egy ilyen negatív reklámfilmbe, egyszer te. Ezt csak azt mutatja, hogy a kormány bármit megtehet, ha éppen úgy akarja, téged is felhasználhat egy hasonlóan negatív, de mondjuk nem a migrációval összefüggő filmjében.
Egyébként nem hiszem, hogy az MSZP védi, hanem egy ügyvéd védi, aki éppenséggel MSZP-s. Elég nagy különbség. Gyilkosokat is szoktak védeni ügyvédek, gondolom fideszes ügyvédek is védenek bűnözőket. Az ügyvédek nem állnak jó vagy rossz oldalon, szerintem sokaknak ezt nehéz megérteni. Még egy tömeggyilkost is megillet a tisztes tárgyalás és az ügyvéd.
Majd ha én akarok egy határon több hamis útlevéllel a hátizsákomban ellenőrzés nélkül átmenni és magammal vinni egy rakás hasonló embert, majd közben megtámadom a rendőröket, akkor az én képemet is betehetik.
Addig viszont ragaszkodom ahhoz, hogy az elítélt bűnöző ne kapjon kártérítést azért, mert valaki elmondja róla hogy mit tett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!