Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Magyarország teljesen jelenték...

Magyarország teljesen jelentéktelen a világpolitikában?

Figyelt kérdés
Trump utolsóként fogadta a Fehér Házban Orbánt a miniszterelnökök közül, míg pl Lengyelországban nyilvános beszédet tartott. Egyáltalán nem is érdekli őket ez az ország.
2019. máj. 15. 14:21
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
Dehogy is jelentéktelen! Van a világpolitikában a vicc kategória, na ott az elsők között vagyunk!
2019. máj. 15. 21:37
 22/30 Valaki Valamikor2 ***** válasza:
De eddig is azt írtam, hogy mióta a fidesz van, azóta hagytak le minket nagyon. És most lehet jönni az imf-el, de ha az nem lett volna, tönkre megy az ország, és legalább nem volt kedvezőtlen, mint az orosz meg a kínai hitel
2019. máj. 15. 21:43
 23/30 Valaki Valamikor2 ***** válasza:
*Ezt a 18-asnak írtam
2019. máj. 15. 21:44
 24/30 anonim ***** válasza:
40%

22! Értem én, hogyne érteném.... 😄😄😄

Böszme Feri Imf hitelt vesz fel, hogy ne menjen tönkre az ország, a szlovákok meg eurót vezetik be... Persze, hogy 2010 óta húztak el nagyon! 😄😄😄

2019. máj. 15. 21:55
 25/30 Valaki Valamikor2 ***** válasza:

24#

Igen, mert őket jobb helyzetben érte a válság, mint minket. De amúgy nem tudom miért kell megint gyurcsányozni, már 10 éve nem politikai tényező

2019. máj. 16. 07:46
 26/30 anonim ***** válasza:
25%

25.

Ez nem Gyurcsányozás, hanem az erőltetésedre válasz, mi szerint 2010 óta húztak el tőlünk nagyon.

Ha Szlovákia 2009.01.01-én bevezette az eurót, az nem máról holnapra történt és nem unalmukban tették. Bizonyos elvárásokat teljesíteni kellett hozzá.

Tehát, egyezzünk meg abban, hogy jóval előttünk voltak! Tehát, 2010 után nem húzhattak el mellettünk! És ugyanez érvényes Romániára, de még Bulgáriára is, hisz ők se vettek fel Imf hitelt, annak ellenére, hogy válság volt!

2019. máj. 16. 08:04
 27/30 anonim ***** válasza:
azt tapasztalatbol tudom (32 eve elek kulfoldon) hogy rengeteg orszagban meg azt se tudjak hogy Mo mint ilyen letezik . arrol mar nem is beszelve hogy fogalmuk sincs ha van is hogy hol van. es nem is erdekli oket. ha megis tudjak akkor orulnek a magyar "gulash nak ". es megkerdik tudsz e hegedulni mert a ciganyok tudnak es ok a magyarok. ez kicsit mellbevagott mert a kerdest egy egyetemista tette fel nekem, de semmi rosszindulat nem volt a kerdeseben valoban fogalma se volt az egeszrol. amikor elmagyaraztam neki Mo fogalmat es hogy a fovaros Budapest az mar ismerosen csengett neki.
2019. máj. 16. 09:20
 28/30 anonim ***** válasza:
25%

27.

Akkor itt az oktatással nem lehet olyan nagy baj, mint ahogy a balog média jajveszékel!!!!

Te egyetemistáról beszélsz, miközben nálunk a legagyhalottabb 6 elemista Dk-s is ismeri Európa országait.... És még 1-2 dolgot róla!

Köszönöm, hogy megosztottad ezirányú tapasztalataidat, majd rendszeresen hivatkozni fogok eme tapasztalatodra, amikor az oktatás helyzete kerül szóba!

2019. máj. 16. 09:35
 29/30 anonim ***** válasza:

28 as nak

Hat nem dicseretre melto az biztos. az itteni szakemberek hihetetlenul jo kepzest kapnak a SZAKMAJUKBAN. ezert lesznek szakbarbarok sajnos. vannak barataink akik mernokok orvosok szval jol kepzett ertelmisegiek es a vilagrol valo altalanos ismereteink nekunk akik Europabol foleg Mo rol jottunk (en meg a regi rendszerben tanultam) messze tobb es tisztabb mint az oveke. azt viszont el kell ismerni hogy ey magyar apolono tudasat , agymelletti modorat, keszsegeit messze tulhaladjak az otthoniakenak. Bar az hogy bunkok sokszor a betegekkel durvak es penzehesek nem az oktatas hibaja szerintem hanem a magyarok (tisztelet a kivetelnek) egyre erosodo rosszindulatu termeszetenek koszonheto. az orvosi ellatas vilagszinvonalu, sajnos mivel en beteges vagyok "elvezem" sokat a korhazak vendeglatasat. Mondok egy peldat. ugy nez ki hogy van ra gyanu hogy valamilyen daganatom van. a MULT HETEN mentem el a haziorvosomhoz, megkaptam a beutalot amin 21 korhaz es intezet szerepelt ahol valaszthatok hov a megyek a tesztre. ket egymastol eltero teszt volt mind a kettot megcsinaltak tegnap. az eredmenyert kedden megyek a haziorvosomhoz (ma pentek van) es meg a jovo heten megcsinaljak a mintavetelt is az altalam kivalasztott korhazban. ezek szamomra ingyenesek mert elmultam 60 eves es nem dolgozom. azon kivul fizetek privat biztositast ami extra ellatasokat biztosit az ugyfelnek, orvosvalasztas es egyebek tekinteteben. egy ultrahangos vizsgalatra otthonrol hallottam van hogy honapokat kell varni. ez eyszeruen turhetetlen szerintem hiszen a beteg meg is halhat addigra. persze itt sem minden tokeletes de megfizetheto a privat biztositas is. bocs kicsit hosszu lett;-))) persze ettol meg tudhatnak hogy Mo nem Ausztria egyik resze;-))) ilyet is hallottam.

2019. máj. 17. 07:36
 30/30 anonim ***** válasza:

Tényleg nem kötözködés, csak segítségképpen, nem írj ilyet magadról többet, hogy "sajnos mivel en beteges vagyok". Ez egy negatív jelző, a beteges az ha valaki pedofilként kisgyerek képeket simogat vagy nem tudja abbahagyni a zár ellenőrzését, 50-szer mos kezet stb. Amit mondani szerettél volna az vagy úgy jobb, hogy "sokat vagyok beteg" vagy hogy "betegeskedő". Tudom, hogy a hivatalos jelentése szerint ez tökéletesen azt kellene jelentse amit gondolsz és ott is lehet megtalálni a szinonimák között, de mára kialakult egy ilyen pejoratív jelentése és sokan képesek kiforgatni utána amit leírsz.

A többihez: Valóban vannak várólisták, valóban van olyan, hogy hónapokat kell előre időpontot kérni. Bőrgyőgyászhoz nálunk 1,5-2 hónap, ultrahang 5-6 hét, de az ortopédiára van hogy 3 hónapra előre kell nézni. Ez valóban nem jó dolog. De mindig azt is nézni kell, hogy honnan indultunk és hogy van-e elmozdulás. 10 éve ugyanez még rosszabb volt és bár ezekben kiakasztó, hogy ha sürgős a dolog akkor vagy ott kell ülni a bőrgyógyászaton 4 órát, hogy hátha aznap be fog hívni időponton kívül az orvos a többi beteg között vagy után, vagy el kell menni a maszek rendelésre külön pénzért, de közben új berendezések kerültek a rendelőbe, felújították 2 részletben az épületet, újra van bőrgyógyász mert pár évig nem is volt közben csak a szomszéd településen és az egynapos sebészeti műtőt is korszerűsítették. Vagyis van javulás, még ha sok kell továbbra is ahhoz, hogy jónak lehessen mondani. Gondolom nálatok 10 éve is hasonlóan jó színvonalú volt az ellátás.

Elég sok közeli rokonom részesült az utóbbi pár évben súlyos esetekben ellátásban és kijelenthetem, hogy mindegyik esetben nagyszerűen végezték. A nővérek tényleg nem voltak a helyzet magaslatán mindig, volt akit nem csak örökre eltiltanék a munkájától, de vizsgáltatnám nem érdemelne meg esetleg 1-2 feljelentést is, de összességében a lényeg mind élnek és gyógyultak.

Hatalmas egészségügyi beruházások vannak már Budapesten is, csak ehhez idő és rengeteg pénz kell. Most volt nálunk 2 rokonom, az egyiket 3 éve műtötték a Kardiológiai Intézetben a másik rendszeresen jár felülvizsgálatra a súlyos betegségével. Mindkettő meg volt és van elégedve az intézménnyel, orvosaival és mindketten nekik köszönhetően élnek. Ez az intézmény most lett felújítva és nagyszerű lett. A János kórház ellenben belsőleg egy lepratelep, szerintem alkalmatlan arra hogy kórház legyen, de olyan szuper orvosaik vannak (és ott a nővérekre sem volt panasz), hogy egyik rokonomnak a súlyos kézsérülését műtötték meg úgy, hogy még maga az orvos is csodálkozott milyen jól működik a keze, a másiknak az alig 25 hetesen koraszülött 670g-mal született kisbabáját tudták nem csak életben tartani, de egészségesen később ki is engedni, aki most 1 éves. Ezt a kórházat most kezdik majd teljesen újjá építeni. Ahogyan volt utcai elesésből nyílt kartörés műtét, több szülés, szemműtét, rák műtétje is a rokonaimnál. Mindezeket hálapénz, külön biztosítás nélkül, csak az állami tb-re.

Tényleg jó lenne itt is ha minden olyan magas minőségű lenne, de ez idő. Már építik az új nagy dél-budai centrumkórház területét, ami mellett még több új vagy felújított intézményen is dolgoznak. Remélem 4-5 éven belül azok is elkészülnek és akkor itt is olyan lesz a kórház, mint nálatok. A lényeg: MOST csinálják, korábban más kormányok nem csinálták. 2012 óta az országban megújultak, felépültek kórházak, rendelők, mentőállomások. Kicserélték a régi mentőket és újakat vettek. Sorozatosan vásárolják a drága berendezéseket. Most már lassan félidős az egészséges Budapest program lassan, aminek keretében ott is megújulnak, fejlődnek az intézmények és épülnek az új kórházak. Miközben az egészet onnan kellett ennek a kormányzatnak indítani, hogy VISSZAvásárolják azt a kórházat amit eladott az előző kormány és csődbe vitte a magántulajdonosa, hogy legyen kórháza az ott élőknek. Mert előtte eladtak, leépítettek, korlátoztak. Akkor nőttek meg a várólisták, amik most a műtéteknél harmadára negyedére csökkentek már. Szóval kérlek, ha már érdeklődsz az itthoni helyzet iránt akkor azt is vedd figyelembe, hogy honnan kellett ide eljutnia ennek a kormányzatnak, ennek az egészségügyi vezetésnek. Nem leromlott meg leépült, hanem már hatalmasat fejlődött. Csak sajnos nem a harmadikról kell felmennünk a tetőre, hanem a pincéből.

2019. máj. 17. 08:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!