Te megvonnád a külhoniak magyar állampolgárságát?
20.
Értem.
Maradjunk az én példámnál!
Mondjuk, olyan törvény lenne, hogy akinek ellopják, elveszti a személyigazolványát, vagy csak lejárta előtt nem érvényesítené, annak megszüntetnék a magyar állampolgárságát. És ha ezután gyerekei, unokái születnének, azok sem kaphatnák meg, mondván az már régen történt. Bele kell törődni az igazságtalanságba oszt jónapot!
Így gondolod!
Nálad szerintem nincs valami rendben. Ha valakinek ellopják a személyiét, akkor miért lenne a születendő gyereke állampolgárság nélküli? De ha valaki külföldön születik, akkor miért kéne automatikusan állampolgárságot kapni idehaza úgy, hogy szülei, de lehet nagyszülei se voltak állampolgárok?
Egyébként jó lenne ha lelkesen válaszolnál 2006os választások kapcsán feltett kérdésemre is egy másik témánál, mert gyorsan elsunnyogtál onnan, miután lehülyéztél engem. Hogy is volt ott a listás szavazatok száma és egyéni mandátumok aránya?
22.
Látom, nem megy a szövegértés. Vagy ha megy akkor miért csodálkozol?
A személyis példát pont azért hoztam fel mert igazságtalan.
Akik ma élnek, azok nem azért születtek külföldön, mert szüleik külföldre akarták szülni őket, hanem mert a nagyszülőktől elvették az állampolgárságot....
Tehát, maradva a példámnál, ha a személyi elvesztése miatt megvont állampolgárság után született utódoknak -szerinted is- járna a magyar állampolgárság, akkor egy igazságtalan diktátummal elvett állampolgárság a leszármazottaknak való visszaadása miért nem természetes?
Ja? Hogy "külföldön" élnek? De ha nem mentek sehová és úgy lettek külföldiek, akkor őket örök hátrány kell, hogy érje? A leszármazottakat pedig azért, mert régen volt?
Az igazságtalanul elvett állampolgárság elévülhet?
Anno.... Truanon nem úgy történt, hogy csak a területeket csatolták el, hanem az ott élő lakosságot is a megkérdezésük nélkül. Mivel nem volt demokratikus, törődjünk bele?
Szerintem, igazságtalanul elvett állampolgárság visszaadása normális dolog.
Érdekes, hogy pl. műkincsek esetében nem működik az az elv, hogy a leszármazottat nem illeti meg az előkerült, régen ellopott műkincs, mert akitől ellopták az már nem él, hanem csak az örökösök...,
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!