Az európai minimálbérnek (245, 000 Ft) milyen hátránya lenne?
Kérdező, azt magyarázd meg nekem, hogy miért akarsz te mindenáron minimálbéres lenni?
Neked csak az a jó, ha minimálbéren vagy? Nem kellene inkább elszakadnod ettől és normális fizetésért dolgozni, aminek semmi köze a minimálbérhez?
Tényleg azt akarod, hogy csinálj bármit, végezz bármilyen munkát, a fizetésed legyen egyenlő azzal aki Kispacsajon éjjeliőr és csak annyi a dolga, hogy ott aludjon a kapunál?
"Szép szép, oszt' mibű' kedves elvtársam? "
Mondjuk abból,hogy nem hagyják,hogy a legnyereségesebb multik trükközzenek az adózással.
"tulajdonképpen a gazdagabb országok polgáraitól vennének el valamennyit, hogy a szegényebb országok polgárainak adják"
Nem fog megtörténni, az együttérzés, tolerancia, "törődés" az olcsón rabszolgamunkára fogható migránsok becsábításában kimerül.
Én nagyon nem szeretném.
Először tegyük rendbe azt, hogy Magyarországon még a nők és a férfiak fizetése sem egyenlő ugyanazért a munkáért, haladjunk lépésről lépésre, mert nagy pofára esés lesz.
Aztán - és ez a nagyobb gond, Magyarországon nem csakkizsákmányoló multik dolgoztatnak, akiknek a bőrük alatt is pénz van, hanem kisvállalkozók, egyéni vállalkozók, akik gyakran tényleg éppen hogy megéldegélnek, stagnálnak. Ilyen magas bérezéssel sok vállalkozás tönkremenne, és sok eleve el se tudna indulni.
Ennek eléggé negatív következményei is lennének. Talán egy hatástanulmány nem ártana.
Persze megértem, hogy jól hangzik, de fenntarthatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!