Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A kettősállampolgárság a...

A kettősállampolgárság a gyakorlatban mit jelent, mit kapnának a külhoni magyarok vele?

Figyelt kérdés
Légyszíves mondjátok el, mert nem értem egyáltalán, hogy mit adnánk nekik vele.
2010. júl. 6. 15:27
 1/7 anonim ***** válasza:

magyar állampolgárságot (az eredeti mellé = kettős állampolgárság)

Ennyi nagyjából.

2010. júl. 6. 15:36
 2/7 A kérdező kommentje:

És mivel járna nekik a magyar állampolgárság?

Ha Magyarországon járnak, akkor a magyar jogrend vonatkozna rájuk (mert szerintem állampolgárság nélkül is így van), vagy ide adóznának, vagy micsoda?

2010. júl. 6. 15:44
 3/7 anonim ***** válasza:

semmi mást nem kapnak. nem kell itt adózniuk, de nem is jogosultak szociális juttatásokra sem.

a főiskolai oktatásban is rosszabbul járnak, ha magyar állampolgárként jelentkeznek, mert így buknak a határon túli magyaroknak kitalált ösztöndíjakat, kedvezményeket, felvételi kvótát.

2010. júl. 6. 15:49
 4/7 anonim ***** válasza:

Hogy mivel járna, ezt senki sem tudja, mint amikor népszavazásra volt téve a dolog. akkor ezért bukott.

Magánvéleményem: csak az szavazzon, aki itt él, és viseli szavazatának következményeit.

Felelősség nélkül, csak szimpátia /netán megtévesztéses, kampányos/ alapon, ne szavazhasson senki.

2010. júl. 6. 15:53
 5/7 anonim ***** válasza:
Gyakorlatban nem nyerunk vele semmit,de erzelmileg nagyon sokat jelent!
2010. júl. 6. 18:22
 6/7 anonim ***** válasza:
Érzelmileg nekem pl semmit sem jelent, de lehet én vagyok érzéketlen :)
2010. júl. 6. 23:00
 7/7 anonim ***** válasza:

A törvény nincs jól előkészítve és átgondolva, kidolgozva...így semmit, max. mostmár jobban érzik magukat és egy minimálisan jobban tudjuk őket képviselni.

Egyébként meg jó arra, hogy sok jobboldalit megnyerjen magának a FIDESZ, amivel nincs is semmi baj, hiszen a politika az politika. Arra is jó, hogy visszavágjunk a nyelvtörvény miatt, csak hát rosszul sült el a dolog, mert nem a várt eredmény jött az eutól.

Ha jól és ésszerűen el lenne készítve a törvény,akkor Normális, Szavazati jog..azaz nem muszáj, hogy M.O.-i lakhelyed legyen a szavazáshoz, de ezt nem is lehetne kihasználni. + Rendeződne egy csomó olyan ügy amikor nem tudtuk megvédeni a kinti magyarokat...

Mivel az alkotmányunk felelősséget vállal a kintiekért, ezért erre a rendszerváltás óta kényszerítve kellett volna legyen a mindenkori kormány...

2010. júl. 19. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!