Medgyessy vagy Gyurcsány volt alkalmatlanabb miniszterelnök 2002-2010 között, illetve melyikőjük csinált nagyobb kárt?
Ki csinált több kárt az ország gazdaságában? Gyurcsány vitte el a balhét, hiszen ahogy be is vallotta semmit se csináltak csak úgy tettek mintha kormányoznának, statisztikákat hamisítottak, kiköltekeztek, IMF hitelt vettek fel stb.
Ez már Medgyessynél elkezdődött vagy Gyurcsány a fő kolompos?
Manapság már az él a köztudatban, hogy Gyurcsány a rossz, Medgyessy neve nem kerül fel, de ő is MSZP-s volt ráadásul 2002-től miniszterelnök.
Mi a helyzet ezzel?
Medgyessy egyáltalán nem volt olyan rossz, mint azt mondják.
Kisebb háztartási hiánnyal és stabilabb inflációval adta át a kormányzást, mint amilyenen átvette.
A béremelések kapcsán pedig csak annyit, hogy már akkor is lenyúlta az állam a fizetés kb 50%-át, + fogyasztási adók (pl.: ÁFA) + akkor még kisebb volt az importunk, a költések nagyobb részt maradtak a magyar gazdaságban, mint napjainkban.
Szó se róla, tényleg ment az osztogatás, de minden szétosztott 10 forintból 7-8 forintot viszontlátott a költségvetés.
Gyurcsányhoz köthető nagyobb felfordulás, aminek 2 okát látom: egyrészt nem csinált semmit. Mármint tény és való, hogy a válság előtt minden ország gazdasági mutatói ingázósabbak voltak, mint utána, de Mo. kormánya esetében nem láttam különösebb gazdasági döntésmechanizmust.
Másrészt pedig az SzDSz túltolta a saját szerepét a koalícióban és ezzel Gyurcsány szerintem látványosan nem tudott mit kezdeni. Nehezebben kezelhetők voltak, mint a KDNP a Fideszben (persze a KDNP ma már nem is igazán létezik).
Te a hülyeségeddel, hogy 9év után is Gyurcsányozol!
Nem unod még?
Főleg, hogy a magyar oldalról sokminden lemaradt.
94-ben akartak csatlakozni.
Erre mutatsz nekem cikket, hogy csak az az évi gazdasági teljesítmény számít? Mert ha 98-ban kezdek, meg egy tárgyalást, akkor már előtte jogosult arra az ország, hogy csatlakozzon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!