Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » A 'munka ünnepét' azt miért...

A 'munka ünnepét' azt miért nem lehet átnevezni valami másra?

Figyelt kérdés
Értem én, hogy ez már az 1800-as évek végétől ünnep, de nálunk valahogy nagyon erőteljesen ilyen kádárista színezete van a dolognak. A rendszerváltás után is meghagyták a 'munka ünnepének', pedig ki lehetett volna találni valamit helyette. Vagy munkanap is lehetne, aztán helyette lenne máskor eggyel több munkaszüneti nap.
2019. máj. 5. 12:07
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Mert nem mást ünnepelünk.
2019. máj. 5. 12:09
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szinte az összes országban ünnep. Olyanokban is, ahol a szocializmusról, kommunizmusról csak olvastak, de soha nem volt, még kísérleti státusban sem.

Ha nem tetszik, te ünnepeld munkás Szent Józsefet.

2019. máj. 5. 12:29
 3/10 anonim ***** válasza:
70%
Azért, mert nem szükséges. Úgy tűnik, nem tudod tágabb kontextusban értelmezni a dolgot. Ez nem egy komcsi ünnep, hanem a nyugati világban is elismert. A te negatív képzettársításaid miatt szívjon sok millió ember? Az átnevezéssel csak becsapnád magad, óvodás szint.
2019. máj. 5. 12:30
 4/10 anonim ***** válasza:
89%
Engem nem zavar. Nem értem, hogy mást miért.
2019. máj. 5. 12:58
 5/10 anonim ***** válasza:
89%
Legye inkább a munkás büszkeség napja?
2019. máj. 5. 13:18
 6/10 szántóvető ***** válasza:
61%
büdös a munka mi?máshol is így nevezik úgyhogy kénytelen leszel beletörődni.lehet hogy szoci beütése van,de ha pl lehetne választani hogy a '80-as években élnék vagy a maiban akkor nem gondolkoznék rajta sokat.
2019. máj. 5. 13:31
 7/10 A kérdező kommentje:
Utolsó, hát ebben egyetértünk, én sem gondolkozom rajta sokat, mivel egyértelműen most jobb élni.
2019. máj. 5. 13:40
 8/10 anonim ***** válasza:
32%
Mint a kelta ünnep nyakába a karácsonyt?
2019. máj. 5. 13:43
 9/10 szántóvető ***** válasza:
49%
ne mondd.tapasztalat vagy csak úgy gondolod?
2019. máj. 5. 13:53
 10/10 anonim ***** válasza:
69%

"ez már az 1800-as évek végétől ünnep, de nálunk valahogy nagyon erőteljesen ilyen kádárista színezete van"

Fel kell homályosítsalak, 1956 ősze nagyon messze van az 1800-asévek végétől!

.

"miért nem lehet átnevezni valami másra?"

Lehet de miért kéne?

Te mire neveznéd át születésnapod?

Azt megünnepled, de gyakorlatilag semmi közöd hozzá, hiszen nem saját akaratodból bújtál ki a napvilágra.

2019. máj. 5. 14:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!