Honnan ered az az elmélet hogy a magyarok a szíriuszról származnak?
"elmélet" :D
Elmélet az egy picit komolyabb jelentéssel bír, a köznyelv sajnos egybemossa a "gondolat", "ötlet" "elmélet" szavakat.
Röviden: A hétköznapi szóhasználatban az elmélet csak egy pontatlan és homályos csoportosítása a tényeknek. Egy tudós számára ezzel szemben az elmélet egy olyan fogalmi keret, ami megmagyaráz létező tényeket és előrejelez újakat. Példának okáért, ma reggel láttam a napfelkeltét. Ez tény. Ezt a tényt megmagyarázza az az elmélet, mely szerint a Föld gömb alakú és forog a tengelye körül miközben a Nap körül kering. Ez az elmélet továbbá megmagyaráz más tényeket is - úgy mint az évszakok változását vagy a holdfázisokat - és lehetővé teszi, hogy előrejelzéseket tegyek azzal kapcsolatban, hogy mi fog történni holnap.
A magyarok szíriuszi eredete még hipotézisnek is gyenge.
Hogy valaki komolyan gondolta volna ezt, amikor kitalálta, vagy már eleve csak ironikus trollkodásnak szánta az ezoterikusokkal szemben, azt nem tudom.
De hajlok rá hogy ez inkább komolyan lett kitalálva, mert az ilyen szintű agymenések általában komolyan gondoltak szoktak lenni.
Szerintem a földi élet is úgy keletkezett, hogy csillaghajójából kiszállván cirka 4 milliárd éve az összes magyarok ősatyája bele ejakulált az ősóceánba.
Természetesen a románok nem ebből lettek, ők maguktól alakultak ki...
Valami elképesztő, miféle mitológiákat ki tudnak találni :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!