Miért van hivatalos minimálbér, amikor a falvakban úgyis közmunkás bérért dolgoznak? Miért nem nevezik azt budapesti vagy legalább városi minimálbérnek?
A közmunkával teljesen elvesztette az értelmét a minimálbér fogalma. Mivel vidéken nagyon sok helyen 50-70 ezer forintért dolgoznak az emberek közmunkásként, sőt akár diplomás is lehet közmunkás, így valójában a közmunka lett a valódi minimálbér. A munkanélküliség fogalma is elveszett, mivel a közmunkásokat nem számolják munkanélkülinek, így tényleg nem nehéz felszámolni a munkanélküliséget, hogy mindenkinek adsz munkát aki a munkaügyibe megy, csak éppen közmunkát a minimálbér alatt.
A hivatalos minimálbért csak Budapesten és városokban tudják megfizetni a munkahelyek. Ahol nem, ott közmunkának hívják ugyanazt. Akkor miért nem törlik el a minimálbért? Vagy ez is a statisztikai mutyi része? A jobban teljesítünk kampány kozmetikázott számadatai?
5# vagyok, sosem jártam Pesten, vidéken élek úgyhogy felesleges vitázni róla. Nyilván megyeszékhelyen van munka és a környékéről is át lehet járni.
De rengeteg olyan település van, ahol tényleg csak 1 hülye coop van és rohadtul semmi munka nincs. Hiába utazol a szomszéd településre, ott sincs semmi. A tomegkozlekedes is csodás, a falu főutcàjàban megy 2 óránként valami busz és kész, oszd be.. Kocsira meg nem telik rabszolga bérek mellett. Ördögi kör
Megyeszékhelyen dolgoztam közmunkában irodában, akkor az irodai közmunkák között válogatni is lehetett.
Felénk árufeltöltőnek leginkább diákokat alkalmaznak, az sem opció, ha munka nélkül marad az ember.
,,Ez is a statisztikai mutyi része? A jobban teljesítünk kampány kozmetikázott számadatai?"
Pontosan. A valódi minimálbér a közmunkásbér. 50 ezer forint. De hogy is nézne az ki egy statisztikában meg a propagandában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!