A Fidesz 57% a Jobbik 6%-on van. Mit gondolsz a tendenciáról?
A felmérés szerint az EP-választáson biztos szavazó pártválasztók körében
a Fidesz 57 százalékon,
az MSZP 12 százalékon,
a DK 11 százalékon,
a Jobbik 6 százalékon,
a Momentum 5 százalékon,
az LMP 4 százalékon,
a Kétfarkú Kutya Párt 2 százalékon,
a Párbeszéd, a Mi Hazánk és a Liberálisok 1-1 százalékon. [link]
Mit gondoljak?
Tavaly áprilisban látszott, mennyit számít a hazudozás és a migránsozás. Most ugyanez a menetrend, elég nyilvánvaló, hogy az eredménye is hasonló lesz.
Elég siralmas. Ennyi esze van ennek az országnak, ennyit is érdemel...
"Jó-jó... Én ezt értem..... De hol van a "mivagyunkatöbbség" párt? Nem indult? Ha nem, miért nem?"
Tudtommal ti hirdetitek lépten-nyomon, hogy a magyarok többsége a fideszre szavazott tavaly. Tudtommal az ország felének a 49-a még mindig nem a magyarok többsége.
A magyar szavazók többsége pedig elufasította orbánt.
Ezek a szikár tények.
Az csak a kis zavaros buksitokban létezik, hogy ezt bárki úgy akarná kommunimálni, miszerint az ellenzék győzött. Ha egyszer ebben az életben sikerül ezt felfogni, jelezd egy hangos lepontozással!
# 2 Az mszp-t meg a dk-t sokallom, de ne legyünk telhetetlenek."
Én is így vagyok. A Jobbik szavazói két részből tevődtek össze. Jobboldaliak, akik a Fideszhez mehettek. Liberálisok, akik visszamentek az MSZP.Dk tengelyhez. Így érthető hova olvadtak. Mindíg volt ennyi jobb oldali szavazó, csak részben elvitte a Jobbik.
# 4/14 kakukkmarczy nevű felhasználó válasza:
Jó-jó... Én ezt értem..... De hol van a "mivagyunkatöbbség" párt? Nem indult? Ha nem, miért nem?"
Ami késik nem múlik. Borítékolom hogy 2022-re nem lesznek pártok. Eltűnik az mszp,lmp,jobbik csak a DK marad meg. Gyurcsány nem adja fel. Egyébként nincsen többségben az ellenzék. Ha megszámolod az ellenzékiek szavazatát kevesebb mint a kormányé. Akik nem lépték át a küszöböt azok a szavazatok nem számítanak, mert sem nem kormánypárti sem nem annak ellenzékié
# 6/14 Az tény, hogy mélyponton van a Jobbik, de itt nem kimondottan a pártok támogatottságát mérték, hanem az EP választást."
Nem értem mit számít, ha EU-s választásokra készítették. Oda nem ugyanazok a pártok versengenek ?
# 14/14 Tudtommal ti hirdetitek lépten-nyomon, hogy a magyarok többsége a fideszre szavazott tavaly. Tudtommal az ország felének a 49-a még mindig nem a magyarok többsége."
Tévedsz ! A Fidesz-KDNP 51%-ot vitt az ellenzék 49%-ot. Akik a többi kispártra szavaztak, azok nem számítanak sem ellenéknek sem kormánynak. Habár szerintetek azok mind kormánypárt kamupártok akkor még őket is a Fideszhez kell számítani. :XD
"Nem értem mit számít, ha EU-s választásokra készítették. Oda nem ugyanazok a pártok versengenek ?"
Jogos a felvetésed, viszont a cikk ezt hangsúlyozta az elején, tehát érdemes vele foglalkozni. Hogy pontosan mire gondolt a közvéleménykutató, azt nem tudom. De ahogy én látom, két dolog lehetséges. Egyrészt, a Jobbik erősen EU ellenes pártként indult, s bár ezen szavazóik nagy része gondolom már elolvadt, kikötött a fidesznél, mi hazánknál, csak maradt még 1-2%, akik most májusban nem a biztos szavazók tömegét erősítik, tehát nincsenek benne az eredménybe. Illetve lehet egy olyan jobbikos réteg is, akik szerint a Jobbik nem tudja még hitelesen képviselni az országot az EP-ben, ezért vagy bizonytalanok, vagy más pártra voksolnak májusban.
Kérdező, a fidesz listás szavazati aránya 49,27% volt.
Lehet vitatkozni a tényekkel, csak nem biztos, hogy van értelme...
Miért, most nincs KÁOSZ? Szerintem nagyon is az van, nincs egy biztos pont a kormányzásban már 9 éve. Várjunk, pontosabban van; Soros, migráncs és Brüsszel. De mi a helyzet az egészségüggyel, az oktatással? Még az új alaptörvényünk is egy saláta, amit a fidesz készített, még is már számtalan alkalommal átírt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!