Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Támogatnád azt, hogy az...

Támogatnád azt, hogy az emberek ne legyenek ateisták, hanem legyenek hívők, még akkor is, ha nem feltétlenül a kereszténységet vagy más vallást követik?

Figyelt kérdés

Tehát még ha nem is tudják elfogadni egy hagyományos vallás törvényeit és szokásait pl. kereszténység, vagy akár iszlám stb. akkor is higyjenek abban, hogy van egy Isten vagy akár Istennő, aki megteremtette a világot, aki a fő intelligencia korlátlan hatalommal, aki mindent irányít, akinek valahogy "kiválasztott faja" az ember, és aki örökérvényű társadalmi normákat, életbeli stabilitást fektet le.

Szerintem még ez a nagyon alapvető hit is jobb, mint az ateizmus, mert ez is elég ahhoz, hogy ne legyen nihil, hogy az emberek ne érezzék elveszve magukat, bízzanak a társadalomban, és boldogabbak legyenek.

2019. ápr. 29. 17:20
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
0%

19.

Még mindig ott tartunk, hogy a szövegértelmezéssel gondjaid vannak. Kiragadsz egy kifejezést és megpróbálsz, azon lovagolni, holott a mondanivalóm lényege az lett volna, hogy az ateizmus is egy hit! Az ateista abban hisz, hogy nincs Isten! Ideológiát is gyárt hozzá. A materializmust.

Amikor földi halandó feltesz olyan kérdést, melyre az reakció, hogy "a tudomány jelenlegi állása szerint, erre még nincs válasz" akkor bizonyítja a hitét. Hiszen megelőlegez egy olyan végeredményt, ami nincs egyértelműen és minden kétséget kizáróan bizonyítva. Tehát ez bizony hit. Ráadásul bizonytalanba vetett hit. Ellenben én percről percre tapasztalom bizonyítékát egy "mindenek felett álló hatalom" létezésének!

2019. máj. 1. 08:03
 22/32 Alain Delon ***** válasza:
100%
21: Hülyeséget írsz, de nem ez volt a kérdés.
2019. máj. 1. 08:59
 23/32 anonim ***** válasza:
67%

" az ember hite lelkiismereti kérdés, ezt nem lehet kívülről befolyásolni."

Nem e? A Biblia ókori zsidó szerzői biztosan befolyásolták a hitedet, meg a papok, az egyház teljes szervezete.

Ugyanígy a muszlimoknak is a Mohamed által diktált Korán és az Iszlám papjai befolyásolják a hitüket.

Lényegében csak az ateistákat nem befolyásolja semmi ebben az irányban, de azok nem is hisznek Istenekben.

2019. máj. 1. 13:28
 24/32 anonim ***** válasza:
0%

A hit hallásból van, úgyhogy lehetséges emberekben hitet ébreszteni, ha nem is mindenkiben. Viszont azért nagyon nem mindegy miben hisznek. A kereszténységet kellene vonzóbbá tenni.

Az iskolai kötelező hittan óra pl. egy jó eszköz, annak kellene hatékonynak, gyakorlatiasnak lennie, koncentrálva a hétköznapi életre.

A gyermekkeresztséget nem engedélyezném olyan szülőknek, keresztszülöknek akiknek köze sincs az egyházhoz. Az iskolai futószalagon történő keresztséget és konfirmációt szintén nem engedném.

2019. máj. 2. 15:12
 25/32 anonim ***** válasza:
0%

24.

Bár a szándék jó, nem értek egyet vele. Én, ateistaként kezdtem, de számomra a hit kérdése nem valamiféle valláshoz való tartozás, hanem a megtapasztalás!

Az ateisták egy csomó olyan dologgal igyekeznek cáfolni egy felsőbbrendű létezését, melyre a kérdések nagy része esetén a válasz úgy kezfődik, hogy "a tudomány jelenlegi állása szerint...."

Márpedig ez megalapozatlan meggyőződés! Én meg ránézek egy fűszálra... Aztán odadzalad egy kecske, póni, vagy bármi más és lelegeli.... És a fűszál nem hal ki, hanem reagál rá!!!!! Kitől???? Hisz nincs értelme, nincs tudata! Nincs idegrendszere! Jaaa? Tudom... Benne van a DNS-ben..... Aha.... És ki tette bele? Mikor? Miért? Hogyan?

Ha majd az ateisták összehoznak egy élet- és fejlődőképes DNS-t akkor elkezdhetiünk beszélgetni! (Pedig - szinte - mindent tudnak róla.... És eddig csak a klónozásig jutottak el! (Coppy)!

Márpedig másolni (hamisítani) nem ugyanaz, mint újat létrehozni!

2019. máj. 2. 16:03
 26/32 Alex Fly ***** válasza:
13%

@25: részben igazat adok. Csak egy megjegyzés: "...a kérdések nagy része esetén a válasz úgy kezfődik, hogy "a tudomány jelenlegi állása szerint...."

Márpedig ez megalapozatlan meggyőződés!" -nem. Ez a hit.

2019. máj. 2. 16:46
 27/32 anonim ***** válasza:
0%

26.

Igazad van! De le lettem ugatva, amikor azt állítottam, hogy az ateizmus is hit. Igyekeztem finomítani!

2019. máj. 2. 17:40
 28/32 anonim ***** válasza:
100%

Azért elég érdekes kaukkmarczy, hogy racionális mondhatni materialista alapon akarod levezetni egy természetfeleleti valami létét. Gyakorlatilag azt mondod, nem tud valamit a tudomány még, akkor az azért van, mert az ott Isten műve.

Inkább mond azt, hogy hiszel benne, mert lelki biztonságot ad, de a legnagyobb ostobaság pont a tudományos ismeretek hiányát kitömni Istennel, ugyanis ez egy működésképtelen definíció.

Az ateizmus egyébként továbbra sem hit. Hinni valamiben lehet! Ha nem hiszel benne, akkor nem a nem hitben hiszel, hanem nem hiszel. A nem hit, pedig valaminek a hiánya. Bármekkora hülyeséget is kérdezett a kérdező, ezt legalább ő is értette, amit te nem.

2019. máj. 3. 12:58
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

"Tehát még ha nem is tudják elfogadni egy hagyományos vallás törvényeit és szokásait pl. kereszténység, vagy akár iszlám stb. akkor is higyjenek abban, hogy van egy Isten vagy akár Istennő, aki megteremtette a világot, "

Ugye fogod, mekkora ellentmondásban vagy magaddal?

Plusz, te egy kvázi kényszert próbálnál gyakorolni az ateisták felett...

Ez a ti visszatérő problémátok, hogy rá akarjátok erőlteti a dogmáitokat másokra.

2019. máj. 3. 17:18
 30/32 anonim ***** válasza:
100%

kakukkmarczy!

"Ha majd az ateisták összehoznak egy élet- és fejlődőképes DNS-t akkor elkezdhetiünk beszélgetni! (Pedig - szinte - mindent tudnak róla.... És eddig csak a klónozásig jutottak el! (Coppy)!"

Tessék olvasni

[link]

azért sosem gondoltam, hogy mindössze 15 nappal a válaszod után az "ateisták" megdöntik az egyik "Isten érvedet"! :-D

Ezért mondtam látod, hogy ostoba a tudományos ismeretek hiányát kitömni Istennel, mert látod Isten megint "összement" a gaz ateisták -értsd. biológusok, kutatók. Megcsinálták a mesterséges DNS-ssel életképes baktériumot.

2019. máj. 17. 19:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!