Magyarország és Lengyelország: a két ország, amely virágozni fog, miközben a többi összeomlik?
"Magyarország és Lengyelország: a két ország, amely virágozni fog, miközben a többi összeomlik?"
Nem. Ez pontosan akkora marhaság, mint a másik oldalról, hogy kirúgnak minket az EU-ból, vagy hogy nem kapunk uniós pénzt egy fillért sem legközelebb és ettől összeomlik a magyar gazdaság, itt a világvége. Szélsőséges butaság mindegyik.
Bizonyos értelemben - mint női jogon, közbiztonság, liberális elvek - keleten lesz jobb a helyzet egy idő után, anyagiakban viszont nem. Mivel jelentősen függ a magyar és lengyel gazdaság is a nyugat-európai gazdaságtól, hiszen oda adunk el termékeket, oda gyártanak a nagy cégek tőlünk, így ha ott romlik az anyagi helyzet az ki fog hatni ide, erre a régióra is. Vagyis ha a nyugat "összeomlik" azt a kelet is megszenvedi majd.
A különbség az, hogy itt lesz mit újra kezdeni, meg lehet próbálni függetlenedni a nyugati piacoktól és el lehet kezdeni olyan gazdasági kapcsolatokat kiépíteni, olyan útvonalakat kialakítani, ami a nyugati résztől függetlenül is képes lehet a gazdaságok működtetésére. De semmiképpen nem lesz ilyen éles különbség, mert a pénz ott van "nyugaton", csak nem a kisemberek kezében. Akiknek pénze van az csak taktikát fog váltani, hogy a pénze megmaradjon.
Múltkor voltam Belgiumban. Könnyes szemmel jöttem haza mert belegondoltam mi lesz szegény belgákkal az összeomlás után. Hogyan lesz pénzük kenyérre meg sörre.
De tudom hogy nálunk az ukrán vendégmunkások virágoztatják a gazdaságot.
London már most vezeti a napi késelések számában a statisztikákat.
De a baj hogy ha a Nyugat összeomlik, akkor jaj lesz nekünk is.
Lengyelország szépen növekedésnek indult, Magyarország pedig rettentően belassult. Szóval a kettőből legfeljebb az egyik fog virágozni, sajnos nem mi.
Az pedig elég valószínűtlen, hogy a többi ország összeomlana, nincsenek erre utaló jelek. Egyébként amennyire függünk a többi országtól, Magyarország velük omlana össze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!