Bejött a kapitalizmus?
A szocializmusban lehetett a dolgozó embernek még saját lakása is.Ma mikor lesz saját lakásom?Soha a büdös életben nem lesz rá pénzem.Akik nem albérletben,hanem saját lakásban laknak,azok is még a szocializmusban szerezték vagy örökölték.
Az autós példa megint hülyeség.Ma is csak azért szerezhet könnyen autót az ember,mert azóta beindult a használtautó kereskedelem.Új autót soha nem fogsz venni saját erőből.Ezt is csak a burzsoázia engedheti meg magának.
"Egyszer tarthatnának mán a kapitalisták is, hogy akarjuk ezt a ganét. Én monnyuk az annya hátán baxnák meg minden kapitalistát."
Hát ott az országgyűlési választás, akinek annyira hiányzik az nyugodtan szavazhat a Munkáspártra, csak nincsenek olyan sokan.
"Akik nem albérletben,hanem saját lakásban laknak,azok is még a szocializmusban szerezték vagy örökölték."
Hát ki kell ábrándítsalak, nekünk van új építésű saját lakásunk, pedig a szüleimnek sohasem volt milliós fizetésük, nem volt milliós örökség, egyszerű dolgozók, apám szakoktató, anyám pedig köztisztviselő volt akkoriban amikor vették a mostani családi házat.
Egy albérlet is havi 150-től kezdődik.
Mégis hogy spóroljak össze saját lakásra,ha még egy albérletre sem lenne elég a fizetésem?
Diplomás köztisztviselői fizetés 120-130 ezer nettó,egy oktatónak aem lehet sokkal több.Nem tudom abból hogy vettetek saját lakást.
Vagy még a 90-es években volt.De ma már nem tudnátok.
"Vagy még a 90-es években volt.De ma már nem tudnátok."
2009-ben volt.
"Egy albérlet is havi 150-től kezdődik.
Mégis hogy spóroljak össze saját lakásra,ha még egy albérletre sem lenne elég a fizetésem?"
Én egy pénzügyi tanácsadót ajánlanék. Én nem tudom, mivel nem hiszek ebben a tulajdonlási mániában, hogy akkor vagy valaki ha van saját autód és saját lakásod.
Sok millió embernek van ma saját lakása, míg a rendszerváltás előtt a városokra pl. nem volt jellemző a saját lakástulajdon - még ha volt is ilyen, mint szüleimé. Mi is akkor vettük az első lakásunkat, kicsit, amikor kezdtük az életünket családként. Ahogyan rengetegen tették és teszik is. Sokkal kedvezőbb körülmények vannak hozzá ma, mint amikor mi vettünk lakást.
Márpedig én saját lakást akarok,de a kapitalizmusban ez soha nem fog megvalósulni.Soha nem lesz rá pénzem.
A szocializmusban meg felépíthettem volna egy jó kis kádárkockát..De szép is lett volna.Kapitalizmusban családi házat építeni?Hisz egy panelra se futja.Az albérlet költségei felemésztik a pénzt,amit lakásra félre tehetnék..
# 38!
Ahhoz, hogy a mai világban ne tudj boldogulni Te is kellesz vastagon.
Önsajnálat helyett inkább tegyél magadért.
Keresd meg a hibákat amit eddig vétettél az életedben és javíts rajtuk, magadon.
Mit?Továbbtanulni nincs lehetőség,mert albérletre nincs pénzem.Hitelt meg nem veszek fel.Itt vidéken minimálbérnél jobban fizető állást nem lehet találni.
De úgy tervezem húzok ki külföldre inkább.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!