BR 850 ezer egy kezdő orvosnak? Miért keletkeznek ilyen kamu cikkek?
Az a bér, vagyis br 850 egy kezdő orvosnak és 1,3 millió egy nyugdíj előtt állónak, valóban versenyképes lenne és szépen hangzik, de nem fog megvalósulni.
A magyar kormány(ok)ra pont az jellemző,hogy nagyon rosszul tartják az állami szférában dolgozó munkaerőt.
Ha egy orvos nem rendelne privátban,nem fogadna el hálapénzt akkor alig keresne többet, mint a diploma nélküli adminisztratív munkát végző közszférások.
Nyilván, az ő munkájuk is fontos, de egy orvos más szinten van.
" érdekel, nézd meg a bértáblában"
Nem kell megnéznem, pontosan tudom, én csinálom a kinevezésüket. Garantált bérminimumot keresnek, bruttó 195.000 forintot.
Ahogy az évtizedek óta iskolatitkárként dolgozók, vagy a pedagógiai asszisztensek, vagy a rendszergazdák, gazdaságisok, felsőfokú végzettséggel is. Ők is az oktatásban dolgoznak és nagyon nincs rendben a bérük.
De megnézheted bátran a háborgó kollégád besorolását is a bértáblában.
Az egész közszférában tarthatatlanok a bérek. A kormányzati kommunikáció tükrében meg különösen.
Andizsuzsi
nem akarok veled vitázni, látom felesleges, mert nem és nem vagy hajlandó értően elolvasni amit írtam. De megpróbálom még egyszer. Ha nem akkor lett volna a tanárok béremelése, akkor a béremelés később történik meg. Ha később történik meg, akkor már a minimálbér emelések is megkezdődtek volna. Akkor a magasabb ütemű növekedés miatt magasabb béremelés százalékot határoztak volna meg és magasabb alapról indultak volna a béremelések. Vagyis ha előbb az egészségügyben emelik a fizetéseket, akkor ott javult volna korábban a helyzet, nem mentek volna ki annyian az elmúlt években ÉS a tanároknak sem értéktelenedett volna el azóta a fizetésemelése. Vagyis a tanárok és akiket még kérdeztél, azok jobban jártak volna.
Ennél már nem tudom dedósabban elmagyarázni, ha még ebbe is belekötsz, körberöhöglek.
Röhögjél, ha szerinted ez olyan vicces. Ha jobban megnézed, az első hozzászólásodra válaszoltam, amiben még nem arról beszéltél, mint amiről később. Ott még cáfoltad az elégedetlenkedő kollégádat. Akiket "még kérdeztem", azoknak egyáltalán nem volt béremelés, a bértábla 10 éve be van fagyasztva, az egyéb munkakörben dolgozók bérét a jelenleg regnáló kormány egyáltalán nem emelte. Sem az egészségügyisek előtt, sem utána. Ennek következtében ma egy mérlegképes könyvelő végzettségű gazdaságis, vagy egy felsőfokú végzettségű pedagógiai asszisztens annyit keres, mint a hentes végzettségű takarító.
Teljesen felesleges azon vitatkozni, hogy az oktatásban, eü-ben vagy a tűzoltóknak kell-e előbb rendezni a bérét. Az államnak tisztességesen kellene minden alkalmazottját megfizetnie, ha a gazdasági növekedés olyan mértékű, mint amit kommunikálnak.
Csak tudod 20-as, ami engem igazán meglep, hogy neked akármilyen kérdés van van oda vágó ismerősöd, oda való végzettséged stb. Másik kérdésnél se tanár nem vagy se vegyészmérnök ott 2 órán töltögeted a jegyzőkönyveket, mert egyetemre jársz. Gondolom olyan kérdéseknél, amiket meg nem olvasok ott meg tűzoltó vagy és katona és vadakat terelő juhász.
Csak lábjegyzetbe, sosem adtad semmilyen jelét annak, hogy tényleg értenél is ezekhez. lásd. pl. Paks 2-es kérdéseket, ott is sokáig nagy volt a szád, aztán mikor hárman négyen is hülyét csináltak belőled, és bizonyították, hogy teljesen analfabéta vagy a témában, azóta kerülöd is az ilyen kérdéseket. Pedig egy vegyészmérnöknek ismernie kellene a magfizikát és az atomreaktorokat és te többször bizonyítottad, hogy nem így van. Másik kérdésnél magad írod, hogy nem értesz a statisztikákhoz, ami megint sántít, mert egy mérnöknek illene stb. Ez a tanáros dolog is, sosem adtad semmi jelét annak, hogy igaz volna. Na mindegy mivel bizonyítani úgysem tudod, végül is kár tépni a billentyűzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!