BR 850 ezer egy kezdő orvosnak? Miért keletkeznek ilyen kamu cikkek?
Az a bér, vagyis br 850 egy kezdő orvosnak és 1,3 millió egy nyugdíj előtt állónak, valóban versenyképes lenne és szépen hangzik, de nem fog megvalósulni.
A magyar kormány(ok)ra pont az jellemző,hogy nagyon rosszul tartják az állami szférában dolgozó munkaerőt.
Ha egy orvos nem rendelne privátban,nem fogadna el hálapénzt akkor alig keresne többet, mint a diploma nélküli adminisztratív munkát végző közszférások.
Nyilván, az ő munkájuk is fontos, de egy orvos más szinten van.
Arról beszélek, hogy 6 évvel ezelőtt nem a tanároknak kellett volna elsőként az állami alkalmazottak közül emelni, hanem az egészségügyben dolgozóknak. Fontosabb és az összes embert érintő kérdés hogy van-e elegendő egészségügyi dolgozó az országban és ha náluk kezdték volna a béremeléseket, akkor talán kevesebben mentek volna ki külföldre közülük, már régóta többen választanák azt a szakmát a fiatalok közül is. A tanárok meg már úgy tekintik mintha nem is lett volna béremelés. ha csak 2 évvel később emelik a tanár béreket, akkor annak is jobban érezhető lenne ma a hatása a tanárok fizetésre, hiszen akkor már a minimálbér is sokat emelkedett, a tárgyalásokon sem akarták volna, hogy a minimálbértől szakadjon el a béremelés - hiszen már annak az emelkedése is nagy százalék lett. A tanároknak is jobb lett volna, az országnak is - hogy ha akkor amikro csak egy ilyen hatalmas ágazat fizetésemelésére volt mód, akkor azt az egészségüggyel kezdték volna nem az oktatással. Erre gondoltam.
Ez nem jött be. Tanár vagyok.
"Ez nem jött be. Tanár vagyok"
Na mesélj akkor, a te iskoládban mennyit keresnek a gyakornokok? És mennyit az iskolatitkár, a gazdaságis, a rendszergazda, pedig asszisztens?
Andizsuzsi
Ne csináld! Ennél értelmesebbnek ismertelek meg. Olvasd el amit írtam légy szives és ne beszélj butaságokat!
"Olvasd el amit írtam légy szives"
Elolvastam, ezért légyszíves válaszolj a kérdésemre. Mennyit keres nálatok egy gyakornok?
Az orvosoknál tényleg hatalmas béremelés volt. Az én rezidensi bérem nettó 135-ről 190 ezerre emelkedett. Tehát valóban kb most megkeresem egy osztrák takarító nettó bérének a felét... :-D
A reális bérek Magyarországon rezidensnek nettó 400 ezer/hó, szakorvosnak nettó 600 ezer, főorvosnak nettó 800 ezer, osztályvezetőnek, meg 1 millió és ez még olcsó, tekintve hogy IT szektorban 800 ezer nettó egy fizetés. A szakmunkások meg diploma nélkül bőven 200 nettó felett kezdenek, 20 évesen...
Pontosan ugyanannyit keres egy gyakornok, mint máshol. Ha érdekel, nézd meg a bértáblában. Mit gondoltál, mennyit? Miért kérdezed meg újra? Ha azt hiszed ez változtat azon amit leírtam, akkor egy szót sem értettél meg belőle. Sajnálom, belőled többet néztem ki.
"#9
Ez nem jött be. Tanár vagyok."
Másik kérdésnél ugyanilyen stílusú ugyanilyen százalékú válaszoló
"Ettől még ugyanolyan diplomás tudós ember maradtam, ugyanúgy vegyész vagyok és ugyanúgy mérnök is voltam. "
most akkor vegyész vagy tanár vagy mérnök vagy, tudós vagy mi a bánat vagy?
Bármennyire is meglep téged, de létezik olyan, hogy valaki szakmát, munkát vált. Vegyészmérnök vagyok, ez a végzettségem, ebben dolgoztam évekig, és ez nem változik meg attól, hogy jelenleg tanár vagyok és tanítok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!