Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Mennyire fontos nektek a...

Mennyire fontos nektek a keresztyénség?

Figyelt kérdés
2019. ápr. 25. 22:51
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
35%

Utóbbit, amit írsz, erre van példa, Németország, Ausztria. Bár adó formájában, mindenkinek kötelező. Minek után nem jársz templomba, így közlöm, hogy katolikusoknál van adományozás minden misén.

A locsolás amúgy kimondottan pogány szokás, nem keresztény.

A húsevők körében a mai világban van úgy igazán értelme a böjtnek (mert ma egyébként megengedheted, hogy minden nap azt egyél), hogy 1 hétig vagy legalább 1 napig kerülöd a húst, hogy egy kicsit is tanulj nélküle élni, mert sosem lehet tudni. Én is húsevő vagyok egyébként, még a lecsóba is kell szalonna!

2019. ápr. 26. 08:18
 12/19 anonim ***** válasza:
56%
Nekem nagyon fontos, hiszen feljogosít, hogy ítélkezzek mások felett.
2019. ápr. 26. 08:41
 13/19 anonim ***** válasza:
80%
Számomra igen fontos a kereszténység, mert magam is az vagyok. Csak sajnos manapság sokan nem azt értik kereszténység alatt, amit valóban jelent. Egyre inkább érzem azt, hogy sokaknak csak egy kulturális máz, egy lepedő, amivel takaródzhatnak, nem pedig az, amit Krisztus tanított. Csak hogy egy példát említsek, mennyi kirohanást olvashattunk álkeresztény jobboldali újságíróktól, akik éppen Ferenc pápát gyalázták?
2019. ápr. 26. 09:50
 14/19 anonim ***** válasza:
50%
Nekem fontos. Habár nem tartom napi szinten a vallást, a kereszténység értékrendje fontos számomra, és szerintem egész Európának szüksége van rá. Nélküle a hihetetlen nihilizmus posványába süllyednénk...
2019. ápr. 26. 12:08
 15/19 anonim ***** válasza:
34%
Fontos, de nem az, amivé az egyház torzította, hanem az eredeti értelemben vett kereszténység. Jobb lenne a világ, ha aszerint élnénk.
2019. ápr. 26. 12:36
 16/19 anonim ***** válasza:
51%
Valamilyen irányadója csak van. Nem kell minden Vasárnap templomba járni, meg hetente gyónni, hogy tudja valaki ilyen szempontból hová tartozik.
2019. ápr. 26. 21:28
 17/19 anonim ***** válasza:
100%
Nélküle is tudom, hogyan éljek, hogyan tiszteljem mások életét és hogyan leljek örömet ebből a tiszteletből. Nincs szükségem mankóra ezügyben, de elfogadom ha másoknak ehhez külső segítség kell.
2019. ápr. 26. 22:22
 18/19 anonim ***** válasza:
54%
Számomra sem mint vallás, sem mint kultúrakör, egyáltalán nem fontos, és nem is érdekel.
2019. ápr. 26. 23:09
 19/19 anonim válasza:

Érdemes ezt megnézni, és utána válaszolni a kérdésre:

[link]

2019. máj. 23. 18:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!