Az Európai Parlamenti választásoknak mi lesz a legnagyobb tétje?
A fidesz az EP jelenlegi vezetésében van, nem pedig ellene. Az EU-t jelenleg a néppárti többség vezeti, aminek szerves része a fidesz. Ezt bárhol leellenőrizheted, ha nekem nem hiszel. A jelenlegi EU-s vezetőket, a jelenlegi néppárti vezetőket a fidesz mind megszavazta és támogatta.
Én ezért nem szavazok a néppártot támogató és erősítő pátra, nálam ezért kizárt, hogy a fideszre szavazzák májusban.
20. Jól látod.
A 19. is tudja, de ő nem az eu jelenlegi vezetése ellen, hanem a fidesz ellen kampányol.
"Jelenleg az EU-ban néppárti többség van,"
Nem, tévedsz. A Néppárt a legnagyobb pártszövetség, de ettől még koránt sincsen többsége. A baloldali és liberális pártok képviselői többen vannak jóval, csak külön pártszövetségeket alkotnak. Jó lenne ha a valóságot is megnéznéd néha. Az EU parlamentjében 750 képviselő van, ebből a Néppárt csak 270 képviselővel rendelkezik, alig a harmadát adja a parlamentnek.
Semmi értelme nincs, látsz egyetlen ilyen plakátot bárhol az országban? Én nem. A Néppárt vezetője, Weber, idejött és azt mondta, "Vitya, nem jó ez így, hiszen mi vezetjük Brüsszelt, szedd le ezeket a plakátokat." Orbán pedig, mint jó néppárti politikus, fogta és leszedte.
Je jobbat javaslok, ne hidd el nekem, amit írok. Ki tudja, lehet valami ellenzéki hozzászóló vagyok csak és azt szeretném, hogy a fidesz kevesebb szavazatot kapjon. Járj utána saját magad! Nézd meg, hogy miként szavaztak a fideszes képviselők, amikor Junckert választották az Európai Bizottság elnökévé. Nézd meg miként szavazott a fidesz, amikor Webert választották legutóbb a Néppárt vezetőjévé.
Nem azt nézd ki mit mond, hanem azt, hogy ki mit csinál. A politikában mindig azt mondják, amit te hallani szeretnél. Ha azt szeretnéd hallani, hogy "Állítsuk meg Brüsszelt", akkor azt fogják neked szajkózni. Azt kell nézni, hogy mit tesznek!
Melyik párt adja az EU legtöbb vezetőjét? Talán a szocdemek, vagy a liberálisok? Nem, hanem a Néppárt. Ahogy a Néppárt a legnagyobb frakció is. Egyébként jobboldali többségű az EP.
Ismét kevered a dolgokat. A legnagyobb párt jelölheti azt a személyt aki névleg lesz vezető, az Európai Bizottság vezetőjét. De egyrészt elfogadni az összes képviselő megfelelő többségének kell - ehhez kevés a 270 néppárti, másrészt nem ő hozza a döntéseket. Az Európai Bizottságnak annyi tagja van, ahány tagállam az EU-ban, ezek a biztosok. Ők csak KEZDEMÉNYEZIK a jogszabályokat, egyebeket, a döntés nem ott születik. Döntéseket vagy az EU Parlamentjében hoznak, vagy az Európai Unió Tanácsában - vagyis az országok vezetőiből álló tanácsban, egyhangúlag. Egyikben sem a Néppárt a vezető, vagy döntést hozó.
"Nézd meg, hogy miként szavaztak a fideszes képviselők, amikor Junckert választották az Európai Bizottság elnökévé. "
Juncker ellen szavaztak. Juncker meg s fidesz kizárását akarta nemrég.
Weberre pedig (aki megszavazta a Sargentini-jelentést) azért szavaztak, mert a másik, talán finn csávó nála is idiótább libbant vonalat képviselt a néppártban.
Egyébként a fidesz nyilvánvalóan kivár. Ha változik a néppárt összetétele és irányvonala a választás után, akkor ott a helye, ha nem, akkor nem fog maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!