Baloldaliként kire érdemes szavazni az EP választáson?
Az Európai Baloldalra akartam volna,de sajnálatos módon összeálltak az MSZP-vel.
Az MSZP-re nem akarok szavazni.A balliberális ellenzéki pártok nem kellenek.A Munkáspárt meg Fideszes lett,rájuk se szavazok
Legjobb lenne talán ha el se mennék szavazni.
Kérdező, ha nem akarod, hogy közönséges kiégett érzelmi gyűlölködőnek látszódj, akkor elmondod kik az ellenségeid, és főleg miért. Én ugyanis itt nem szeretnék egyetlen ellenséget sem látni. Erőszakos ellenfelet látok eleget, de ha ellenségnek tekinteném, legalább annyira hitvány gyűlölködő lennék.
Én csak olyan ellenfelet látok, aki az általam fontosnak tartott értékeket sárba tapossa, ezt naponta megtapasztalom, és szeretném, ha az érték érték maradna. Ez az egyetlen ok, amiért nem rá, hanem hozzám hasonló értékeket vallóra szavazok. Van, hogy ez a hasonlóság nem is olyan nagyon nagy, de mégis sokkal közelebbi, mint a másik. Ha egyéb szempontom is lenne, eltörnék minden tükröt, hogy ne lássam magam.
Továbbá egy személyes észrevétel: nem tudom ki vagy, de itteni megszólalásoddal bizonyítottad, hogy baloldali nem vagy. Hogy ezt hiszed magadról, az lehetséges.
Kérdező, te tökéletes helyzetet keresel, egyúttal kirekesztő vagy, méghozzá megalapozatlanul.
Tökéletes helyzet nem létezik, még letisztult, konszolidált államokban se, ahol pedig a konszenzus keresése magától értetődő trivialitás. Nálunk a gyűlölködés az elvárás, tehát itt tökéletes párt nem is lehetséges, hiszen a "másik oldal" egyetlen feladatának a gyűlöletet tekinti.
Ha azt mondod, Gyurcsány lejáratta magát, igaz. Ha emiatt ugyanezt a DK-ra mondod, összemosol és hamis az állításod. Ha azt mondod, hogy néhány régi MSZP-s alkalmatlan, az igaz. Ha ebből arra következtetsz, hogy az MSZP maga alkalmatlan, összemosol és hamisat mondasz.
Azért gondolkodj el azon, miféle emberi tartás kell ahhoz, hogy egy párt egy hozzá képest tized méretű pártból választ vezetőt. Te baloldalinak tekinted magad, eközben embereket, csoportokat bélyegzel meg, nem törődve egyes tagjai meghatározó (történetesen baloldali) céljaival.
Egyébként alapvetően hibás itt bal meg jobboldalt emlegetni, hiszen azok a klasszikus (régi) tulajdonságok, amelyek ez meghatározták, már rég nem igazak egyik pártra se. Ugyanis ma mások a szempontok. És azok köré csoportosulnak emberek. Kirekesztés, gyűlölködés, felsőbbrendű lesajnálás vagy együttműködés, empátia és megértés. E-között választhatsz és nem a jobb vagy baloldal között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!