Elvileg a német himnuszból kivették a "Deutschland über alles" részt, mert a németeknek nem lehet Németország mindenek felett. :D
2019. ápr. 12. 02:16
2/21 anonim válasza:
Nincs ebben semmi elítélhető ideológia. A költemény keletkezése idején "hazánk" nem hogy európai nagyhatalom nem volt, hanem éppen az ellenkezője.
2019. ápr. 12. 06:19
3/21 tgt válasza:
Miért náciznák le? Kérdező, honnan jött ez a gondolat?
2019. ápr. 12. 07:12
4/21 Balogh Bence 2019 válasza:
Kissé elavult, a 21. században már kevésbé helyhez kötöttek az emberek. (És a vers keletkezése idején a jobbágyok még röghöz kötöttek voltak...)
2019. ápr. 12. 07:32
5/21 anonim válasza:
Amugy a sok kilugozott agyu libsinek biztos hogy szemet szurt mar, hiszen olyan jo pozolni ezzel a jujjdenagyon halado es tolerans, de kozben onzo semmirevalo, hazat, csaladot, vallast, normalitast tagado agyremmel.
2019. ápr. 12. 08:04
6/21 Balogh Bence 2019 válasza:
Ha legalább érvelni próbálnál és nem gyalázkodni... Az "itt élned, halnod kell" egyszerűen nem állja meg már a helyét.
- Pár évvel később eltörölték a röghöz kötést, így a jobbágyoknak már nem kellett ott meghalniuk, ahová születtek.
- Az 1848-as és az 1956-os szabadságharc után is százezrek menekültek külföldre, tehát megint nem helytálló.
- A 19. század végén - 20. század elején, majd napjainkban a 21. század elején szintén rengetegen költöztek külföldre a jobb megélhetés miatt.
Tehát, már nem kell itt élned, halnod. Elavult, nem helytálló.
2019. ápr. 12. 08:14
7/21 anonim válasza:
#6 mondod te ezt komcsiként? Vicces egy fidesznyik vagy...
2019. ápr. 12. 08:43
8/21 compactegon válasza:
azonnal lőném gödörbe, aki kimondja a "libsi" szót. vagy inkább élve temetném el, hog legyen ideje gondolkodni az élet dolgairól. nagy keresztény f#szkalapok :D
2019. ápr. 12. 10:16
9/21 anonim válasza:
Bocs, de nem a hazafiasság miatt vannak lenácizva az elvtársaid, ne próbáld így beállítani. Manapság éppen a te elvtársaid hazaárulóznak Vörösmartyt és még jópá nagy elődünket.
2019. ápr. 12. 11:18
10/21 A kérdező kommentje:
Arra kíváncsi lennék, miből is hoztátok ki, hogy én fityiszes vagyok? :D
Nem tartozom én semmilyen maghoz, szerintem szánalmas ha valaki úgy tud gondolkodni, hogy "liberális vagyok, mindenki más hülye, nem gondolkodom, csak írom, amit az ideológia szerint kell."
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!