Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Ha Vonát tilos sértegetni,...

Ha Vonát tilos sértegetni, akkor Orbánt is?

Figyelt kérdés

A legújabb bírósági ítélet kapcsán ugye.

Tehát aki O1G-zik, vagy Bayerhez hasonló kifejezeseket használ a kormányra, azt vihetik?

2019. ápr. 11. 07:13
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
70%
Én nem tudom, de jót röhögök ezen a szardobáláson ami itthon megy :D Jobb mint egy kabaré.
2019. ápr. 11. 07:21
 2/16 anonim ***** válasza:
3%
Nem, Vonát nem lehet így illetni,Orbánt lehet. De elég komikus, nem? Mint ötödik osztályba, amikor olyan helyen mondtuk, hogy Pistike gecc , hogy tanár néni meg ne hallja. Ígérem, ha lesz pártom akkor azt fogjuk mondani "csúnya bácsi a Orbán" ez egy nyomós érv, és emlékszem, Vona mondta, hogy nincs vitakultúra. :D lol
2019. ápr. 11. 07:30
 3/16 tgt ***** válasza:
84%
Egy miniszterelnöknek többet el kell viselnie, mint másnak. Ráadásul Vona már nem aktív politikus. És más az, ha egy tüntetésen csúnyákat mondanak a miniszterelnökről, és más, ha egy újságíró sérteget valakit egy cikkben.
2019. ápr. 11. 07:36
 4/16 anonim ***** válasza:
7%
Szégyenkezem hogy valaha Jobbikra szavaztam... most már ezerszer a Fidesz inkább
2019. ápr. 11. 08:00
 5/16 anonim ***** válasza:
78%
Műsorvezetőként természetesen igen.
2019. ápr. 11. 08:02
 6/16 Balogh Bence 2019 ***** válasza:
90%
Nem tudom miről van szó, de van különbség sértegetés, rágalmazás és kritika között, illetve az sem mindegy ki, hol és hogyan teszi.
2019. ápr. 11. 08:09
 7/16 A kérdező kommentje:
Írd be gugliba az alábbi szavakat: Vona, Bayer, ítélet. Linkelni nem tudok, mert már a linket is kiszűri a trágárságellenőrző. :D
2019. ápr. 11. 08:33
 8/16 A kérdező kommentje:
A kérdéses cselekmény idején pedig Vona igenis aktív politikus volt, pártelnök, akinek azért szintén kéne annyira tűrnie a kritikát, mint egy másik pártelnöknek vagy miniszterelnöknek.
2019. ápr. 11. 08:36
 9/16 szántóvető ***** válasza:
71%

sértegetni tilos,véleményt nyilvánítani szabad.

szerintem orbán egy ge ci.

2019. ápr. 11. 09:02
 10/16 anonim ***** válasza:
100%

O1G egy politikai vélemény, akár csak a Sorosozás.

És azokat a cikkeket akár el is olvashattad volna, ugyanis benne van az elmarasztalás oka:

„öncélú gyalázkodás és megalázás” nem élvezi a szabad véleménynyilvánításhoz fűződő alkotmányos védelmet.

Érvelése szerint bizonyos rétegeken kívül ezeknek a kifejezéseknek a használata nem elfogadható személyekre, Bayernek pedig meghatározó szerepe lehet a közbeszéd szintjének emelésében vagy züllesztésében. Az ítélőtábla másodfokú, most helybenhagyott ítélete szerint a sértés és lealázás szándéka még közszereplővel szemben sem megengedett. Az pedig, hogy mások is illetnek ilyen kifejezésekkel embereket, még nem teszi jogszerűvé Bayer magatartását.

2019. ápr. 11. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!