Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Fideszesek, nektek nem gyanús,...

Fideszesek, nektek nem gyanús, hogy a külföldön mosogatók 1200 milliárd Ft-ot tudnak hazaküldeni minden évben?

Figyelt kérdés
Kimentek a hanyatló Nyugatra, mosogatnak, de évente 1200 milliárd Ft-ot küldenek haza... Ti ezt hogyan tudjátok feldolgozni, hogyan magyarázzátok?
2019. ápr. 8. 20:36
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"Akik kint dolgoznak, élnek, azok nem küldenek haza semmit, hiszen azért dolgoznak, hogy abból éljenek amit megkeresnek, még ha lenne is bőven amit küldözgethetnének."

Az, hogy a te ismerősi köröd nem igazán érintett a kérdésben, még ez a valóság. kb. 60 ezer családod érint közvetlenül a téma, akiknek külföldről utalnak a kiutazott családtagjaik.

Viszont az 1200 milliárd Ft nem a ténylegesen hazautalt összeg, hanem a fizetési mérlegben megjelenő kiugrás, amit tényleg egyszerűen az okoz, hogy kint magasabbak a bérek.

A reális összeg valahol évi 50 és 200 milliárd között mozog szerintem.

2019. ápr. 8. 21:30
 12/14 anonim ***** válasza:

"Az meg végképp nem világos, hogy miért kellene ezt egy fideszesen számon kérni?"

Nem magát a tényt kéri számon a kérdező, hanem azt a bagatell érvet, hogy akik kimennek külföldre, azok csak mosogatni mennek és 8 ágyas, megosztott albérletben élnek, egészen addig, amíg meg nem unják és haza nem jönnek a kánaánból.

2019. ápr. 8. 21:34
 13/14 anonim ***** válasza:

Mondjuk szerintem egyértelmű, hogy nem mindenki mosogat.

Akinek van használható szakmája és beszél angolul vagy németül az nyilván a saját területén helyezkedik el..

Nem reális szerintem, hogy egy ápolónő vagy kőműves mosogatásra kényszerülne.

Egyébként az én távolabbi csaladtagjaim és barátaim sem nagyon küldenek haza, hiszen már az összes közeli csaladtagjuk kint él.

Pl unokatesòm és a párja kivittèk a szüleiket. Nincs már, akinek hazaküldenének, gyerekeik is kint születtek Németországban.

Olyan barátnőm is van, akinek a bátyja ment ki először Angliába. Utána ő, najda szülők. Nem maradt itthon senki, akinek kuldenenek.

Ettől még persze reális az összeg. Ezt nem vitatja senki.

2019. ápr. 9. 06:07
 14/14 anonim ***** válasza:
#10 meg az adók, díjak is emelkednek, amiket nemmegszorításnak hívnak manapság. A jövő tényleg kiszámíthatóbb lett: kádárista kleptokrácia a szovjetúnió csatlósaként, folyamatos lecsúszásban. Ezért készül szinte minden fiatal az ország elhagyására, a hanyatló nyugatra költözésre.
2019. ápr. 9. 08:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!